שאלון על הפלה, כאב נפשי ותמיכה חברתית

היא ביקשה ממך ביקורת!? איזה מגעילות פה בחיי

אני פשוט בהלם מהתגובה. וסימון, כמעט הצלחת לבלבל אותי..

לפותחת השרשור,
אני באמת ניסיתי לעזור בתגובה שלי, וגם באמת שניסיתי לעזור במחקר ולענות על השאלון.
מכיוון שלא הצלחתי, ראיתי לנכון להסביר לך מה קרה ולמה עזבתי את השאלון באמצע,
חשבתי שזאת ביקורת בונה שתעזור לך, אבל עכשיו אני רואה שאין עם מי לדבר. חבל. מבטיחה שרציתי לעזור.

שאלון על הפלה, כאב נפשי ותמיכה חברתית

נשים יקרות,
שמי בת אל, סטודנטית שנה שלישית ואחרונה ללימודי פסיכולוגיה במכללת "מרכז ללימודים אקדמיים" באור יהודה. אני כותבת בימים אלו סמינריון העוסק בנושא הפלות בקרב נשים בגילאים 18-65 וכל ההתמודדויות היוצאת מכך.

בממוצע כל אישה שלישית תחווה לפחות הפלה אחת בחייה ולרוב תשמור לעצמה את האובדן בעקבות חשיבה מוטעית כי שיח ציבורי על הפלות מוגדר כטאבו. בואו נתחיל בצעד קטן לשינוי... לטובת זה, במידה ועברת את החוויה הלא פשוטה של הפלה, אשמח אם תקדישי מספר דקות למענה על שאלון העוסק בנושא הרגיש והחשוב הזה.
השאלון הינו אנונימי לחלוטין.
תודה מראש יקרות ❤

https://docs.google.com/forms/d/e/1...g0XbAiAa8qh6Z9dkhMNxSs1A/viewform?usp=sf_link

שירהד1

Member
מנהל
היי, עניתי, שיהיה בהצלחה, אבל-

1. נהוג לבקש אישור ממנהלת הפורום (כלומר- ממני) טרם פרסום השאלון.
2. להגדיר גילאי 18-65בהקשר להפלות נשמע לי קצת לא לעניין....את באמת מצפה שנשים בגילאי 65 ייכנסו לפורום הזה? יענו על שאלון לגבי הפלה שהיתה לפני 25 שנים? האוכלוסיה צריכה להיות הרבה יותר ממוקדת.
3. במקום "אשמח אם תקדישי מספר דקות..."- יותר נכון במקרים אלו לכתוב- "אודה לך...".
4. רוב השאלות לא עסקו בהקשר הישיר של שאלת המחקר. בעיניי, יש צורך בשיפור או בהוספת שאלות רבות רלוונטיות לעניין...אבל זה כבר מעבר למה שאני יכולה לפרט פה במסגרת הפורום ועל גבי האינטרנט. ממליצה לך לבקש פגישה עם המרצה ולשבת באופן יותר רציני על הרכבת שאלון שהוא מתאים יותר ומעמיק יותר.

שיהיה בהצלחה!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

ביקשתי ממך ביקורת?!

לפני שפירסמתי חיפשתי לראות אם כתוב איפהשהו שלא ניתן לפרסם שאלונים ולא ראיתי מקום כזה שכתוב.
לא ביקשתי ביקורת ממך או מאף אחת פה על השאלון שלי, לא מתאים לכן, תמשיכו הלאה. אתן כאלה מגעילות!! מדובר סך הכל על סיום תואר ראשון ולא דוקטורט.
וכן, תתפלאי לדעת גברת מנהלת פורום כל כך רגיש שנשים בגיל מבוגר עוד זוכרות הפלה שעברו כשהיו צעירות. פשוט מזעזע מה שהולך כאן. בתור פורום שאמור להכיל אני רק רואה שיפוטיות ואכזריות.
פשוט תתביישי לך! את כל כך עסוקה בזה שלא עניתי לך ושלא כביכול ביקשתי רשות שאת אפילו מטרידה אותי בהודעה אישית.

שירהד1

Member
מנהל
ואו! את ממש מעולה. יש לציין. החוצפה שלך מדהימה. כל הכבוד!

שירהד1

Member
מנהל
ועכשיו אענה באופן ענייני-

1. לא ביקשת ביקורת, אבל ביקשת מזמננו וביקשת שנחשוף עצמנו ונפשנו.
מותר לי, ואף רצוי, שאם יש לי משהו לומר על השאלון, אז אגיד אותו.
זו זכותך לא לקבל את הביקורת.

2. נשים בגילאים המבוגרים- אין לי צל של ספק שהן זוכרות את ההפלות שעברו, אך הצורה שבה הן עונות על השאלות היא שונה...יש הבדל אם ההפלה התרחשה לפני חצי שנה, חמש שנים, עשר שנים או 25 שנים.
רצוי היה להגדיר גיל ופרק זמן מסוים שעבר מאז ההפלה, כדי שהתוצאות יהיו מהימנות יותר.

3. זה לא משנה מבחינתי אם מדובר בלימודי תואר ראשון, שני או שלישי. השאלון צריך להיות בנוי בצורה מקצועית ומהימנה.

4. השתמשת במינוחים לא מדויקים. אי אפשר היה להבין מה זה "הפלה טבעית" או "הפלה יזומה". האם הפסקת דופק וגרידה זה יזום? טבעי? ....
היית צריכה להגדיר טוב יותר למה את מתכוונת.

5. לא לקחת בחשבון אפשרות למספר הפלות.

6. לא הגדרת עוד הרבה דברים שלא אכנס אליהם, וכאמור- השאלות לא נגעו באופן ישיר להתמודדות עם ההפלה ולסיוע החברתי, אלא הלכו סחור סחור סביב התמודדויות אחרות.

לשמחתך- אינני המנחה שלך...ולמזלי- את לא סטודנטית שלי...

אני כל כך מגעילה ואכזרית, שהחלטתי לא למחוק את ההודעות שלך, ואם מישהי פה רוצה לענות- שתעשה זאת.

אני חושבת שהחוצפה הישראלית הגיעה היום לשיאים חדשים בזכותך.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

לא הגבתי קודם, אבל

התגובה שלך למי שהעירו הערות בונות לשאלון - בו את מבקשת מנשים זרות לחלוק איתך את זמנן ובעיקר לפתוח את ליבן - לא מעוררת שום רצון להתאמץ ולענות על שאלות שנוגעות ביחסים שלי עם הסביבה שלי והאם אטריח מישהו להסיע אותי 90 קילומטרים לנתב"ג (מה גם שאני ממש לא רואה את הקשר בין כל ההיגדים לבין ההפלות שעברתי אישית לפני מעל שלוש שנים ופעוט אחד) ...
&nbsp

למעלה