שאלונת-דגי קרב.

שאלונת-דגי קרב.

קניתי לחברה שלי,דג קרב זכר,אתמול היא קנתה לו נקבה,הדג כל הזמן אבל בלי הפסקה!עובר ליד הנקבה ופורש את סנפיריו וזימיו.היא לא מתייחסת.האם זה חיזור???מה זה?מתי עונת הרבייה? ועוד משהו חשוב(שזה בעצם הנושא)-הדג עשה באזור אחד של האקווריום מלא בועות קטנות כאלה!!מלא מלא! מה זה?קן בועות?יתכן שהוא רוצה להתרבות?כי לא נראה לי שהיא כן... איך הם מתרבים??ביצים?השרצה? תודה מראש!ותענו כי זה חשוב!

Suikun

New member
-

אני כמעט בטוח שאמרו כאן כבר שדג קרב מגדלים לבד. אם הדג מעוניין בחיזור והנקבה לא- הוא בסופו של דבר יהרוג אותה, או שהיא תתעצבן ותהרוג אותו. דגי קרב בונים קן בועות כשהם במצב טוב, וגם כשהם רוצים להזדווג. מיד אחרי הטלת הביצים צריך להוציא את הנקבה, אחרת הוא גם יהרוג אותה. לסיכום- דגי קרב, זכר ונקבה, שמים רק(!!!!!) כשרוצים שהם יטילו ביצים, ואז מפרידים. לא מגדלים אותם ביחד כל הזמן, במיוחד לא אם הם באקווריום כל כך קטן.

אז למה הוא בנה קן בועות?

ולבד-הוא לא סובל מהבדידות הזאת? מה יש לדג לעשות לבד? אני חיכיתי לתגובה כדי לומר לחברה שלי מה לעשות עם הדג שלה,צריך לבודד אותם? מתי עונת הרבייה שלהם?

Suikun

New member
הוא לא סובל

ואת האמת? באקווריום כזה קטן, עדיף שהוא יסבול מאשר יהרוג את הנקבה או היא אותו. לא מגדלים אותו כל הזמן עם נקבה, ככה זה. הוא יציק לה כל הזמן, עד שהיא תמות או הוא ימות. שמים אותו עם נקבה רק כשרוצים להרבות, ואז מפרידים. אם אתה רוצה פרטים על הרבייה, תבדקי בפטקינג.

או קיי...

אז אתה אומר להפריד אותו מהנקבות?(2) אני ראיתי בחנות בתל אביב,חנות מעולה על בע"ח("עצם העניין" קוראים לזה) היה שם בצנצנת זכר ו-2 נקבות...והם לא עשו כלום אחד לשני,והמוכרת אמרה שזה מותר...

Suikun

New member
-

מוכרים גם מחזיקים דגי זהב ודגי קרב בכוסות. זה מותר? לי היו באקווריום 80 סנטימטר דג קרב זכר ושלוש נקבות. במשך שלושת השעות הראשונות הזכר רק רדף אחריהן בלי הפסקה, אחת מהן התחבאה ולא יצאה, ואחת מהן נגסה לו בזנב. החזרתי את הנקבות בערב לחנות, והזכר נהיה שקט וטוב לבב. נקבות שמים רק לרבייה, וזהו. ברגע שהזכר רוצה להתרבות והנקבה לא רוצה- או שהוא יתקיף, או שהיא תתקיף.

pkxyeunux

New member
דג קרב

היי שלום לך שהיה במזל טוב לקנית הדגים{דג קרב שמו דג סיאמי הוא מגיע מסין. אתה שואל לגבי הזחר מדוע הוא עושה בועות בצידו של האקבריוום. אתה חייב לבודד את הזכר מהנקבה.הזכר מקציף בועת הוא בונה קן בצורה של בועת,רצוי שתיקנה מראה קטנה ותסים אותה באקווריום. שהזכר יקציף את אזור מסוים בפינה,תכניס את הקבה לאקוריום,זכר אחד יכול להפרות 5 נקבות בעונה אחת. רצוי שבחלק הרצפה תהיה מלאה בגולות שקופות ללא צבע. על מנת שלקטנים היה היכן להסתתר. מזון מומלץ לתת להם תולעי דם.מזון יבש תצלצל 056795945 השמך להמשיך להשביר לך שמי גיל.

אני בת...(השליירית)

ודג קרב מוצאו מתאילנד,והוא אוכל(יותר נוכון הוא לא אוכל)הנקבות(2)אוכלות,אחת-מזון לדיסקוסים,אחת אוכל לדגי זהב,זה מה שהן אוהבות,וזה מה שבתקציב של חברה שלי לקנות...אני קניתי לה ת'דג,היא את שאר הדברים. תודה!

עוזאבי!!!!!!!!!!כנס מהר!!!!!!!

נרשמתי לפורום שלך בגוקול,בניק~*~השליירית~*~ ואני רשמתי הודעה,ואין לי מושג איך לשלוח אותה!!!

עוזאבי

New member
ראיתי אותך, אבל לצערי אני......

כבר לא מנהל בפורום............. , תלחצי "הגב לנושא" שנמצא למטה בדף ואחרי זה תכתבי תתוכן של ההודעה ואחרי זהע תלחצי על "כתוב תגובה חדשה" וזהו.

דג קרב - זכר ונקבה

כמו שנאמר לפני, לא שמים זכר ונקבה ביחד אלא לרוויה בלבד. ורוויה כשלעצמה נערכת מספר שעות. דגי קרב כשמם כן הם, לא סתם קוראים להם באנגלית FIGHTING FISH, הם לוחמים, למה? אין לי מושג, אבל גם לנקבה יש את הרוח קרב הזאת. אמנם חלק מהנקבות יכולות לחיות בצוותא אחת עם השניה, אבל לא עם זכר. לכן דבר ראשון, הפרידי בניהם. לגבי עונת רבייה של דגים בכלל, אין לדג בתנאי שבי עונת רבייה, (הוא לא יודע מתי חורף, קיץ, אביב, הוא לא רואה שמש, גשם, גיאות וכו') יש לו תנאי רוויה, שזה אומר, טמפרטורת מים מסויימת, תאורה מסויימת, אוכל מסויים, חומציות וכו', לכן אם את רוצה לנסות להרבות את הדג, תכיני לו קודם תנאי רוויה מתאימים. אח"כ יש שיטות רוויה שונות ומגוונות, שלכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה... אם את מעוניינת להכנס לזה ולהרבות אותם, נוכל לפתח את הנושא. בהצלחה אורן

למעלה