שאלונת לגבי בדיקות הדם...

vashti72

New member
שאלונת לגבי בדיקות הדם...

לצערי למרות התזונה המוקפדת הברזל יורד... האם יש פה מישהי שהצליחה בלי תוספות להעלות אותו-אולי פספסתי בכל זאת משהו בתזונה. ואם לא איזה ברזל מומלץ? ושאלה אחרונה באמת-הטסיות שלי גם יורדות. ואני מפחדת שזה יפגע בסיכוי ללידת בית- מישהי יודעת מה אפשר לעשות?

mise

New member
מה זה "תזונה מוקפדת"?

מה את אוכלת ומי מכין לך את האוכל? ובאיזה חודש את?

vashti72

New member
שבוע 22

אני מכינה(או אולי בעלי...) כבד, טחינה, בשר, שקדים כל יום. ירקות כי אני ממש אוהבת אז כל יום הרבה

mise

New member
את אוכלת מוצרים אורגניים?

תעברי לטחינה אורגנית. תמתיקי את המשקאות שלך עם מולסה, תאכלי תמרים, תאנים, צימוקים ומשמשים יבשים אורגניים, הרבה חסה טריה בימי הגשמים, כשמתחיל הקיץ, לא רצוי לאכול חסה. אגוזי פקאן, ברזיל, שקדים רצוי להשרות במים ולקלף. גרגרי חומוס אורגניים - תנביטי ואז תבשלי לך לאכול, או עשי ממרח, או אכלי את הגרגירים ככה. תבשלי בסיר ברזל בישול איטי. תבדקי רמות ברזל רק חודש אחרי תזונה מוקפדת, היות שאורך חיי כדורית דם אדומה הוא 40 יום. אם יש לך מכונת מיץ בבית (כזו שעושה גם קשים כמו גזר), עשי לך כל בוקר על קיבה ריקה מיץ תפוחים טריים (אני בהריון הראשון קניתי ארגז ענק מלא בתפוחים ובוקר-בוקר הכנתי לבעלי ולי מיץ תפוחים טרי).

vashti72

New member
תודה! הבעיה שאני בשמירת סוכר

אז לגבי שאר הדברים אני אנסה אבל כל מה שהוא פרי(מיץ) או פירות יבשים אני ממש מגבילה את עצמי.

mise

New member
אהה. זה פרט חשוב.

תעשי אם כך רק מה שהרופא שלך אומר לך ואל תתייחסי לתפריט התזונתי הנ"ל.

אורניקי

New member
לא כתבת באיזה שבוע את ולכמה ירד

אבל מוטב לקחת ברזל, ואפילו "קונבנציונאלי" מאשר להגיע ללידה עם המוגלובין נמוך. זה גם משפיע על מאגר הברזל של העובר, כי זוהי נקודת הפתיחה שלו, ובחלב אם אין ברזל. אם להעלות ברזל ע"י תזונה, אז רק בשר אדום נתן את הסחורה... אני לא ממש הצלחתי להעלות ע"י תזונה, לעומת זאת הגוף שלי מגיב נהדר לכל סוגי הברזל הקונבנציונאלים, ללא תופעות לוואי, ועם תוצאות מרשימות בבדיקת הדם. (שבוע 39 המוגלובין 12.80 אחרי שכבר היה 10.30)

אורניקי

New member
אהה, אני רואה את השבוע, והתזונה

אז אכן, ניסית הכל, כדאי לך ללכת על כדורים. יש גם בחנויות טבע, אם כי ה"ג'נטל איירון" לא העלה אצלי את הרמה בבדיקות הדם.

אורניקי

New member
בהחלט, הרופא שלי אומר

שבשר אדום וכבד נספגים אף יותר טוב מכל הכדורים.

vashti72

New member
תודה לשתיכן! ../images/Emo140.gif אני מנסה עוד

כשבועיים עם כבד ותה סרפד שהדולה שלי המליצה לי היום ואם זה לא ילך אני אתחיל לקחת ברזל. זה פשוט גרם לי להרגיש חוסר שליטה... (זה בצירוף הבלגן עם הסקירה אתמול).האמנתי שבתזונה אני אצליח לוותר על הכדורים. אבל אין ספק שאני רוצה להגיע ללידה במצב טוב-לא מוותרת בינתיים על לידת בית! ותודה נוספת לאורניקי על התמיכה בפורום השכן... אני לא דואגת כרגע לקטנה זאת הרגשה שהמערכת הרפואית מלחיצה אותי! היום הדולה אמרה לי-אם טוב לה במנח הזה, תני לה - אז תחזרי אליו עוד שבוע... וזה כל כך הרגיע אותי.

בלינקה

New member
אני חייבת תיקון קטן על ברזל בחלב אם

יש ברזל בחלב אם. ממש ממש ממש מעט, אבל יש (בהנחה שלאם אין חסר משמעותי). הכמות הקטנה הזו נספגת הרבה יותר טוב מאשר ברזל שנמצא בתמ"ל, והכמות הזו, יחד עם מאגרי הברזל שנמצאים אצל התינוק מאז לידתו (בעיקר אם משהים את חיתוך חבל הטבור) צריכה להספיק לתינוק עד גיל שישה חודשים בערך, שאז הוא יתחיל לקבל מזונות עתירי ברזלל נוספים.

שָׂרָה

New member
אם משהים את חיתוך חבל הטבור

עד שהתינוק מקבל את כל דמו, המאגרי ברזל יכולים להיות אפילו 3 שנים.

למעלה