שאלונת. מה הראשי תיבות של גננת שי"ח

shiri96

New member
לא נכון - שילוב חינוכי

עד כמה שידוע לי ראשי התיבות הן שילוב חינוכי ולא שילוב ילדים חריגים.

נונינה

New member
מישהו יודע מתי "מקבלים" גננת שיח

וכמה, ואם מביאים סייעת פרטית במקום, האם ניתן לקבל החזר מהעיריה השווה לעלות הגננת שי"ח שהעיריה היתה מעמידה לרשות הילד....

לאיזה צרכים את זקוקה לגננת "שיח"?

מנסיון לא הייתי בונה עליה יותר מדי . הגננת הזו לא תוכל להחליף שום איש מקצוע אלא רק לתת מעט עזרה בגן. הבן הבכור שלי היה זקוק לטיפול של מרפאה בעיסוק וכתוספת בגן הוא קיבל גננת שיח פעם בשבוע. הגננת שיח עשתה את העבודה השחורה, ישבה איתו לגזור וכו´. עכשיו הבן הקטן צריך מרפאה בעיסוק ואפילו לא ביקשתי גננת שיח, כ"כ לא משמעותית העזרה שלי עד שאפילו לא חשוב לי אם הוא יקבל או לא.

נונינה

New member
אני לא רוצה גננת שיח,,,,, אבל אני

כן רוצה את התמיכה הכספית ששווה ערך מבחינת העיריה. מכיוון שבני הולך לגן עם סייעת צמודה 100% מהזמן על חשבוני, מעניין אותי לדעת אם לא יכולתי לממן זו מה העירית היתה מעמידה לרשותי, והאם זכותי לקבל את הערך הכספי של עזרה זו בתור תושבת העיר ומשלמת מיסים.

Diana M

New member
גננת שילוב

או בשמה לשעבר , המוכר יותר, גננת שי"ח. גננת שילוב היא פונקציה מקצועית לחלוטין. הכשרתה כוללת התמחות בגיל הרך המאפשרת לה להיות גננת אם בכל גן רגיל והתמחות מיוחדת בחינוך מיוחד המאפשרת לה בניגוד לגננת רגילה, להיות גננת אם בגן טיפולי או גננת שילוב העובדת עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים על פי תוכנית עבודה, בגנים רגילים. עבודתה של גננת השילוב משמעותית וחשובה ביותר ולא אחת מביאה לשינוי ניכר בתיפקוד. לרוב גננת השילוב תעסוק בהכנה לקראת כתה א´ בקריאה, כתיבה , חשבון, בכל אחד מהתחומים בנפרד או בשילוב מספר תחומים. פעמים רבות יושם גם דגש על החלק הריגשי. גננת שילוב עובדת כחלק מצוות אותו מרכיבים אנשי מקצוע נוספים: פסיכולוגית חינוכית, מטפלים פרא רפואיים, מטפלים בהבעה ויצירה (לא בכל גן רגיל ישנם מטפלים), גננת שילוב וגננת האם אשר גם עומדת בראש הצוות. עבודתה של גננת השילוב (שי"ח) אינה דומה או קרובה לעבודת הסייעת הפדגוגית או הצמודה. אין שום קשר בין שתי הפונקציות ואפילו לא קלוש מלבד ההבדלים התוכניים בעבודת השתיים ישנם גם הבדלים אדמיניסטרליאליים. בזמן שגננת השילוב (שי"ח) שייכת בכל דבר וענין למשרד החינוך שהוא המעסיק שלה, הסייעת מועסקת על ידי הרשות המקומית, אמנם 70% משכרה ממומנים על ידי משרד החינוך אך משרד החינוך אינו המעסיק שלה. לכן, אין שום אפשרות או דרך לקבל סייעת במקום גננת שילוב.

נונינה

New member
וממשרד החינוך אפשר לקבל

החזר אם חסכתי להם גננת שיח לילד שלי שבלי ספק היה זקוק לאחת אם לא הייתי מספקת לו באופן פרטי משהי שמודרכת ע"י הצוות המקצועי - פסיכולוגית , מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, והגננת?????????

Diana M

New member
אני לא חושבת

משרד החינוך אינו רואה בכך חיסכון. אלא וויתור שלך על טיפול המגיע לבנך. את זכאית כמובן להחליט על מתן טיפול פרטי. בדומה לקופת חולים. זה שבחרת לא להעזר ברופאים של הקופה או כאלה שיש להם הסדר עם הקופה ובמקום זאת ללכת לרופא פרטי, אינו מחייב את קופת חולים לחזיר לך כספים , מפני שחסכת ביקור אצל הרופא של הקופה. לעומת זאת, אם המסגרת החינוכית חייבה אותך לקחת סייעת פרטית בזמן שהותו של ילדך במסגרת החינוכית. יש לך סיבה טובה לפנות לפיקוח ולבקש סייעת על חשבון משרד החינוך.

דיאנה, לפני 4 שנים גננת שי"ח

היתה גננת שבאה פעמיים בשבוע וישבה עם ילדים שקצת התקשו בתחום מסוים. בגן רגיל, ילדים רגילים לגמרי, שהיה להם קושי לגזור או לאחוז עיפרון נכון. גננת זו היתה גננת רגילה שעברה השתלמות לצורכי הפיכתה לגננת שי"ח. אולי זה השתנה היום, לפי מה שאת מתארת, גננת שילוב היא לא גננת שי"ח, לא לפי מה שאני מכירה. הבת שלי היתה בגן משולב שבו היתה גננת משלבת שהיתה מורה לחנ"מ, שהתפקיד שלה היה שונה לגמרי מגננת שי"ח. היא היתה מקצועית אמיתית ועבדה בתקן מלא של גננת. לפי מה שכתבת, אני כבר לגמרי מבולבלת, מה זה מה?

נ ג ה 33

New member
שיריתה, התיאור שנתת לגבי

גננת שי"ח מתאים בדיוק למי שהיתה גננת שי"ח בגן של הבן שלי, גן חובה רגיל. מה שבעיקר זכור לי ממנה, זו העברית העילגת שלה...

Diana M

New member
אותה גברת בשינוי..

שיריתה ונגה, עצוב למדי התאור שלכן את גננת השי"ח. עצוב שכך הם פני הדברים. הם לא אמורים להיות כאלה. לצערי אכן יש מקרים בהם גננת השילוב (שי"ח) היא גננת לא מוצלחת לשעבר אשר "קיבלה קידום" לעבודה פרטית. זה אולי מאפיין תקופות קודמות, טרם קבלת חוק חינוך מיוחד, בהן החינוך המיוחד בתחומים מסויימים היה פחות מקצועי. כיום מצב כזה לא יתכן כמעט, ואכן כפי שכתבת שיריתה, כיום גננות השילוב הן גננות/מורות לחינוך מיוחד העובדות באופן מאוד מקצועי תחת פיקוח של המפקח לחנ"מ ומקבלות הדרכה אישית ממדריכת מתי"א. אך כמובן שישנם גם "שרידים" פחות מוצלחים. ובענין המינוחים גננת שילוב היא בדיוק אותה גננת שי"ח. היות ואיננו מדברים על ילדים "חריגים" אלא על ילדים בעלי צרכים מיוחדים שתפקידה לסייע בשילובם בחינוך הרגיל, אין עוד צורך ב-ח

גננת תכל´ס לשילוב

בגן שלנו (גן תקשורת) יש בעיה רצינית של כח אדם. המחסור מתבטא בעיקר בכך שאין איש צוות שיכול לשלב את הילדים שלנו בגן השכן (גן ילדים רגיל) מס´ ימים בשבוע. שאלתי: האם במצב כזה אין חובה של משרד החינוך להוסיף גננת שי"ח לגן. אנו ההורים כבר התיאשנו מההבטחות והחלטנו (כנראה) לממן סייעת נוספת לגן, על מנת שאחד מאנשי הצוות יוכל "לצאת" עם הילדים לשילוב. מה דעתכן??? ברבורית1

Diana M

New member
אין דבר כזה גננות שילוב במוסדות

חינוך מיוחד וגן תקשרות הוא מסגרת חנ"מ לכל דבר וענין. יחד עם זאת משרד החינוך מצהיר על מדיניות שילוב כעומדת בראש סדר העדיפויות. לכן יש למצוא מענה לענין השילוב. בגן תקשורת יש בדרך כלל גננת, סייעת ופעמים רבות גם בת שרות לאומי. ניתן לבנות תוכנית שילוב עבור הילדים בגן רגיל תוך מתן ליווי. כאשר הילדים מגיעים לגן רגיל יכולה לסייע בקליטתם גננת השילוב אשר נמצאת בגן הרגיל ובמקרים כאלה הפיקוח גם מוכן בדרך כלל לתגבר את היקף שהייתה שם. ובענין סייעות, במידה ויש בגן סייעת צמודה, אולי ניתן להעזר גם בה.

למעלה