שאלונת קטנה...

ד ו ר י ס

New member
שאלונת קטנה...

לפני כ- 7 חודשים עברתי ניתוח לאסיק. לפני הניתוח היה לי דיאופטר של 8- בעין אחת ו- 7- בשניה, וצילינדר של 1.25 באחת ו- 1.50 בשניה. בסך הכל אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהניתוח למרות שנשאר לי דיאופטר קטן (עפ"י בדיקת הרופא שעשה לי את הניתוח) בעין ימין. עכשיו לשאלה - לאחר התלבטויות רבות החלטתי לא לעשות ניתוח תיקון, ולכן אני רוצה לעשות משקפים לנהיגה בעיקר. האם עדיף לעשות את הבדיקה לקביעת הדיאופטר המדוייק אצל הרופא המנתח או שאפשר אצל אופטומטריסט?

בדיקת ראייה...

שלום דוריס, עדיף לך להבדק אצל אופטומטריסט. אופטומטריסט למד והוכשר במשך 4 שנים למטרה זאת בדיוק, קביעת מרשם נכון מדוייק ונוח למשקפיים, וזאת גם עבודתו כל היום ובזאת הוא ממוקצע. רופא לומד המון על מחלות עיניים, פתולוגיות למיניהם אבחון וטיפול בהם, אבל בקביעת מרשם הוא יהיה פחות מקצועי ומיומן מאשר האופטומטריסט מאחר וזאת לא מטרת ההכשרה שלו. בנוסף, לא תזיק בדיקה אצל איש מקצוע ניטראלי שלא ביצע את הניתוח. (לא תזיק בדיקה אצל הרופא גם על-מנת שיהיו לו רישומי מעקב אחרייך) . בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ד ו ר י ס

New member
תודה אייל!

השאלה היא האם קוצר ראיה לאחר ניתוח לאסיק הוא זהה לקוצר לראיה לפני ניתוח מבחינת ההתייחסות בקביעת המרשם? האם אין פקטורים מיוחדים שדווקא רופא מנתח ייטיב להכיר? אגב, אצל הרופא המנתח אני כמובן נבדקת בקביעות בכל אופן.

בדיקת ראייה...

שלום דוריס, יש להבדיל בין בדיקה רפואית של העין - כמובן רק ע"י הרופא לבין הבדיקה האופטומטרית, ע"י האופטומטריסט. כל אופטומטריסט אמור להכיר את מרכיבי הניתוח וההשלכות בבדיקת הראיה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה