שאלונת

girl on mars

New member
שאלונת../images/Emo13.gif

אפשר לעשות עבודה מועדפת (נדרשת) אחרי צבא בתור ברמן בבית מלון? (בהנחה כמובן שהאדם עשה קורס ברמנים) תודה.

יוסיא

New member
כן ,אפשר..העבודה מוכרת..

העבודה מוכרת בפיקדון בגלל שתלוש השכר מגיע מבית המלון....זה לא משנה איזה תפקיד ממלאים שם.

girl on mars

New member
קודם כל תודה + עוד שאלה

אחלה.. טוב לדעת.. כי זה מה שאני רוצה לעשות בתור מועדפת.. מוזר אבל מה שאתה אומר - כל הזמן אומרים לי שאי אפשר להיות פקידה בבית מלון בתור עבודה מועדפת... אז זה לא נכון?? (לא שתכננתי להיות פקידה אבל סתם לשם האינפורמציה).

polekiko

New member
ממש לא נכון

לא כל תפקיד בבית מלון יקבל הכרה כמועדפת. לפי חוק חיילים משוחררים, כל תפקיד שעברו הכשרה מקצועית בשבילו לא יקבל הכרה כמועדפת. בהחלט לא כל תפקיד בבית מלון יקבל הכרת מועדפת, שלא יעבדו עלךיכם מעסיקים. מציל בבריכה בבית מלון לא יקבל הכרה ולעומת זאת עוזר מציל(יש תפקיד כזה) יקבל הכרה. בארמן מוסמך בבית מלון לא מקבל הכרה כעבודה מעודפת!!! עובד מטבח, בל בוי, מנקים- מקבלים.

Symbolic

New member
מועדפת בתחום המלונאות

כל עבודה מלונאית היא נחשבת מועדפת חוץ מ-3 : - פקיד קבלה - מציל - ברמן אממה - יש הרבה מקומות שעושים קומבינות. אתה עובד בתור מציל אבל רשום כ"עוזר מציל". עובד בתור ברמן ורשום בתור מלצר או עובד כללי וכדומה. לפי החוק היבש ה-3 האלה לא נחשבים למועדפת. אגב - עבדיכם הנאמן מסיים מועדפת עוד שבועיים, בשעה טובה.

girl on mars

New member
אז רגע..

אם נניח אני ארצה ללכת לעשות מועדפת בבית מלון באילת.. ב"ה בפברואר אני אהיה כבר אחרי קורס ברמנים. אני רוצה לנסוע לשם קצת לפני פסח כדי להתחיל את המועדפת -- אז ללכת ולשאול אותם אם זה אפשרי שירשמו אותי בתור משהו למועדפת?

polekiko

New member
אלא אם כן אתה רוצה לגלות אחרי

חצי שנה שלא נותנים לך מענק מועדפת, תשאל את זה קודם ותברר שזה באמת קורה....

Symbolic

New member
אתה חייב לברר איתם לפני.

ותראות בתלוש משכורת שלך שרושמים אותך לא בתור התפקידים שלא נותנים מועדפת. הדבר הזה חשוב, אפילו קריטי. ביטוח לאומי לא משחק. מי שלא עובד בכל הקריטריונים לא מקבל את המענק, נקודה. ראיתי כבר אנשים שנדפקים אחרי שהבטיחו להם הרים וגבעות. אני אישית הלכתי על בטוח ואני עושה מועדפת בתור קב"ט.

girl on mars

New member
אם אני אראה

שזה לא אופציה, אני פשוט אלך לתחנת דלק, שזאת הייתה המחשבה הראשונה שלי עד שהאפשרות לקורס ברמנים נכנסה... ואני אנסה את חיי כברמנית קצת יותר מאוחר
. תודה רבה לשניכם על התשובות.

kodkod24

New member
מניסיון

יש מעט מאוד מלונות באילת שלא מעסיקים ברמנים כעבודה מועדפת, הם פשוט רושמים בתלוש השכר מלצר. אם תחשבו על זה שניה, אם העבודה באילת לא היתה מועדפת, אפאחד לא היה הולך לעבוד שם...

polekiko

New member
ומנסיון של אחי הטיפש

שהלך לעבוד בתור ברמן בבית מלון מעולה באילת, ולא בדק את תלושי המשכורת, קיבל ז$%@#% אחרי חצי שנה ולא מענק... אז לשים לב...

girl on mars

New member
lol סבבה

אני כנראה יורדת לאילת בסוכות, אז אני אלך לברר את הנושא כשאני אהיה שם. אבל אם אני אראה בחודש הראשון שהם רושמים אותי כברמנית, אני כבר אחשוב איך להתמודד עם זה... אני לא מאלה שמפחדים לדבר.

דיקלה21

New member
קודם כל תקווי שבכלל יהיה מענק

שר האוצר שלנו שוקל לבטל מענק מועדפת למשוחררים, ועד פברואר..מי יודע מה יהיה....

למעלה