שאלונת

Kickurass

New member
שאלונת

זעיקבות האכזבה הטוטאלית מהפרק העלוב שסים את DS9 נזכרתי בפרק המשולש היפה שסיים את TNG. למי שלא זוכר, קיו תקע את פיקארד בתודעה של 3 זמנים: הווה (הזמן שבו מתרחש הפרק), מתי שפיקארד מוצב על האנטרפרייז וכמה שנים בעתיד אחרי שהוא פרש (בלי לקבל אדמירל), התחתן והתגרש מבברלי קראשר והפך לאשמאי זקן ודבילי. בנוסף, בשביל הקטע, קיו גם תקע אותו מול איזו תופעת על חללה שמתחזקת אחורה בזמן. במהלך הפרק, באחד הקטעים שהוא בעתיד כאילו, על הספינה בפיקודה של בברלי, הם נקלעים לקרבונצ´יק שבמהלכו הם אומרים "היי! תיראו מי יוצאת מהסוואה! זאת האנטרפרייז E!" כמובן בפיקודו של רייקר (יענו לכולם הלך חוץ מלפיקארד המסכן). זה לא חור עצום בעלילה. ביחוד שE ניראית אחרת לגמרי?

marlo

New member
לא מדוייק../images/Emo98.gif

זאת לא האנטרפרייז E אלא אותה אנטרפרייז D הישנה והמוכרת,אלא מה הוסיפו לה עוד מנוע 3 במ"ס,ושיפרו אותה בהתאם לטכנולוגיה של התקופה.ואכן ישנה כאן היתנגשות/סתירה מסוימת שהלא,בטרק ג´נריישן אנטרפרייז דגם D נהרסה כליל ובנו במקומה את E וראינו אותה בהיתמודדות נגד הבורג.למה הסתירה ?לאחרים הפתרונות..

itstzar

New member
גם לא כל כך מדוייק

העתיד שראינו בפרק הוא רק עתיד אפשרי, שבעצם כבר כנראה לא יקרה, כי העבר שונה, אז בעצם הכל יכול לקרות אחר כך, "האנטרפרייז D" יכולה להיהרס, "האנטרפרייז E" יכולה להבנות וזה עדיין לא ממש חור בעלילה, טוב בעצם כן, אבל ככה אפשר לסגור אותו

Kickurass

New member
בקיצור

כל פרק של קיו שיש בו חור בעלילה, מתורץ ע"י "זה קיו"?

phoenix18

New member
מה פתאום ...

הפרק האחרון של DS9 היה יפה ומרגש ... בנוסף זה סגר את כול עלילה שהייתה

Kickurass

New member
פרק הסיום של TNG הרבה יותר מרגש

פיקארד הגיע לעילוי רוחני ומנטלי

phoenix18

New member
טועה

אם אתה רואה את הפרק האחרון של הדור הבא אתה לא יודע שזה הפרק האחרוון אבל בח"ע זה פותר את כול הבעיות

itstzar

New member
לא היה מה לסגור,

הרי ההבדל העיקרי בין TNG (וTOS לצורך העניין) לDS9 (וויאג´ר גם כן לצורך העניין) חוץ מהעניין של תחנת חלל מול ספינת חלל (הבדל שמתבטל כשמכניסים את וויאג´ר לתמונה) הוא שבשתי הסדרות הראשונות, אין סיפור מסגרת, מוגבל בזמן, כל פרק הוא עצמאי לגמרי בתוך העתיד והמציאות הסטאר טרקית DS9 ווויאג´ר כן יש סיפור מסגרת ולכן גם צריך לסגור אותו ועוד דבר, TOS וTNG אף פעם לא נגמרו בעצם TNG היא בעצם המשך לסרטים של TOS לא המשך ישיר אבל יש קשרים בין סדרה לסדרה ( בין השאר כי שניהן נוצרו ע"י ג. רודנברי האגדי) וTNG עדיין לא נגמרה באמת, עובדה עדיין יוצאים סרטים (העשירי בסדרה צפוי לצאת בנובמבר השנה), ולעומת זאת לDS9 ולוויאג´ר לא יצאו ולא ייצאו בעתיד סרטים, כי הסיפור כבר סגור אז אין מה להמשיך בסרטים. ואי אפשר לשכוח את האחות הצעירה, אנטרפרייז, לא נראה לי שיש סיפור מסגרת אבל יש סיפור רקע, the temperal cold war שאני מתאר לעצמי שכן ייסגרו אותו אבל ישאירו את הסדרה עצמה פתוחה, אבל את זה ימים יגידו :)

Esmena

New member
אתה כן יודע, עלילה זה לא הכל.

בנוגע לוויאג´ר. לדעתי הם שיכללו את הסיומים של DS9 וTNG ולמדו מתאוייוט, רק מה, נדוש, נדוש. פתאטי שהם מצאו את דרכם הבייתה. לדעתי,הם היו צריכים להמשיך בריחופם בשלווה בגיזרת דלתא. אבל-

itstzar

New member
אבל אני לא דיברתי על איכות העלילה

אלא רק על קיומו או חסרונו של סיפור המסגרת, ולדעתי חסרונו של סיפור עלילה ספציפי דווקא עזר לTNG TOS ומה שקצת קילקל בווי´אגר ובDS9 רק תחשבו כמה פעמים "כמעט" הצליחו לחזור לגזרת אלפא אבל לא חזרו כי הסדרה הייתה נגמרת ואיך הסיום היה מאולץ, פרק הסיום של TNG היו פשוט פרק טוב, אם לא הטוב ביותר בסדרה, ובמקום סתם לעשות פרק זכרונות של מה היה בנו אותו בצורה כזו שנתן טעימה מהעבר, טעימה מהעתיד ובאמצע סיפור נהדר, וטעם של עוד מה שלא DS9 ולא וויאג´ר עשו, בכלל לדעתי בוויג´ר הגזימו לגמרי עם המשחקים ברצף הזמן, פעם פעמיים זה נחמד, אבל שצריכים להביא משוגע מהעתיד שיחבל בספינה, ויחפש את עצמו כמה שנים קודם בעתיד, רק כדי למשוך עוד פרק, אז זה מעלה תהיות על כמות הרעיונות של הכותבים

rdaffi

New member
אבל בכל זאת..

העלילה של ח"ע9 כמו שהיא התפתחה הייתה מאוד מעניינת. ברמה התיאורטית, כמובן, כי הביצוע לא היה מי יודע מה. אפשר לחשוב על כמות הפוליטיקה והתפניות שאפשר להכניס בעלילה כזאת, וזה הרבה מאוד. אבל הביצוע היה די עלוב, למרות כמה פרקי מלחמה טובים, ופרק הסיום היה מתחת לכל ביקורת. בקשר לוויאג´ר- זה די ברור שברמן מיצא את עצמו לחלוטין, וזה הזמן להחליף אותו.

rdaffi

New member
ממש לא.

ברמה התיאורטית בבילון היא העתקה זולה מ"שר הטבעות".

marlo

New member
בבדאי..../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

כל פרק הוא יותר טוב מהפרק האחרון של DS9.אפילו טלנובלה עלובת מראה וצליל.כבר אמרתי שעל טעם ...אין להיתווכח,ולכן מי שחושב שהפרק הנ"ל יפה,יבושם לו.ענין של טעם.אני לכשלעצמי מאוד היתאכזבתי. פשוט סיום מדכא..

itstzar

New member
תמיד אפשר להאשים את Q אבל הפעם לא

הוא היה אשם, פיקארד היה אשם או שההפך, זה הפרדוקס שQ רצה שפיקארד יבין, פיקארד גרם להופעת ההפרעה ברצף הזמן, אבל בלי Q אולי כל זה לא היה קורה בכלל, בקיצור זה פרדוקס הביצה והתרנגולת טוב נראה לי שהתחלתי להסתבך פה, בקיצור, באמת זה היה אחד הפרקים היותר טובים בסטאר טרק, הרבה יותר טוב מDS9 וגם הרבה יותר טוב מפרק הסיום של וויאג´ר שמשום מה נראה לי קל מדי כאילו רצו פשוט לגמור את הסדרה כבר

טים ג

New member
יש להם שם טעות

זכור שרייקר אמר שאנטרפרייז עם 3 מנועים מגיע ל-warp15 , בפרקים של voyager נאמר שאי-אפשר לעבור את warp 9 . שלא ,באמת, לדבר על כך שהאנטרפרייז נהרסה לגמרי. אני שונה אי-דיוקים קטניפ כאלו

למעלה