שאלונת...

Sundown

New member
שאלונת...

שלום, קוראים לי יניב, ואני עולה לכיתה י"א, אני חבר בארגון שנקרא "זרעים של שלום", בשנה הבאה אני אעביר כחלק סמינר של זכויות אדם לתלמידי כיתות ט'. אם יש לכם רעיונות להפעלות, סרטים, משימות, דיונים או משהו אחר שדרכו ניתן להעביר את נושא זכויות האדם הבסיסיות משמע שאנשים ידעו, או לא נעים לומר אבל "יחונכו" לדעת מהן זכויותיהם וכיצד לדרוש אותם. כל רעיון או עצה יתקבלו בברכה... אתם יכולים לשלוח לי באופן פרטי לאימייל [email protected] או לכתוב בפורום... בתודה מראש... יניב.

orlyt

New member
תשובנת ../images/Emo13.gif

ראשית ברוך הבא, אם בשנה הבאה אתה מעביר סמינר על זכויות אדם יהיה ממש נחמד לשמוע על התגובות של ה"קהל" לנושא.. אבל עד שנגיע לשם... האם אתה יודע מה הרקע של משתתפי הסמינר? האם יש להם ידע מוקדם "פורמלי" בנושא? כי התחום של זכויות אדם הוא מאוד מאוד גדול, והשאלה היא לאן מכוונים.. כשאתה אומר זכויות בסיסיות ואיך לדרוש אותן על מה אתה מדבר? מבחינת הצהרת זכויות האדם של האו"ם? חוקי ישראל? לדעתי בסוג הפעילויות האלה צריך מאוד להזהר לא ליפול לקלישאות, שכולם מבינים ברמה השטחית אבל לא מצליחים להפנים... אם תמקד יותר את הנושא שנראה לך שתרצה לעסוק בו אולי אוכל גם אני להתמקד על רעיונות
על כל פנים, שיהיה המון בהצלחה עם הסמינר

Sundown

New member
אז ככה...

הסמינר יועבר לבני נוער בכיתות ט'- י' שלהם אין רקע בנושא זכויות אדם. מכיוון שהסמינר הוא בן 6 עד 7 שעות, כולל הפסקות, הוא יהווה מעין Introduction to HR, וזה יהיה בעצם הנושא המרכזי. המטרה של הסמינר היא להראות קודם כל שיש דבר כזה זכויות אדם, לנסות להגדיר מיהו אדם והאם לכל אחד מגיעות אותן זכויות, לאחר מכן בעזרת פעילויות שונות לנסות לראות מהן זכויות האדם הבסיסיות שכל אחד מהמשתתפים חושב שהן הכי חשובות, ולבדוק אם הן מתאימות לUniversal Decleration of HR. המשך הפעילות יהיה בנוגע להפרת זכויות אדם באזורי עימות, שמן הברור הוא שנתמקד באזור המזה"ת - דרך כתבות, דוחות הפרת זכויות אדם וכך להבהיר למשתתפים שכמובן כמו כל ישראלי מצוי יכחישו שצה"ל עושה משהו רע ולהגיע אולי, בעזרת כוח עליון, להבנה כזאת או אחרת על כך שזכויות אדם מופרות, וכן גם ע"י ישראלים. המטרה הסופית היא HR Education כלומר, שבעזרת החינוך האנשים יהיו מודעים לזכויות שלהם, ותוך מודעות ניתן יהיה להילחם עליהן... וגם, כמובן, להביא כמה רעיונות, פרספקטיבות ומחשבות שונות לקהל שלעולם לא נחשף אליהן...

עד הלום

New member
יש לי הצעה עבורך , יניב.

שאל את שותפיך הערבים שאלה פשוטה : האם הם תומכים או מתנגדים לפיגועים ללא תנאי? כן או לא? חזור אליי עם התשובה , היא מעניינת אותי. ראה את זה כסוג של הפעלה.

orlyt

New member
הבנת הנקרא

הסמינר אמור להיות לנוער ישראלי. גם אם יניב ישאל את "שותפיו" את השאלה, לא ברור לי מה תפיק מתשובות שניתנו במדגם בלתי מייצג.

עד הלום

New member
היטבת להבין את הבעייה שלך .

אכן , הבנת הנקרא. בשום מקום בהודעתו של יניב לא נכתב שהסמינר אמור להיות לנוער ישראלי. זרעים של שלום הוא ארגון המקיים מפגשים עם פלסטינים ומכאן בקשתי אני לא מחפש מדגם מייצג רק התרשמות כוללת. אם מתוך 30 (נניח) פלסטינים כולם יתנו את אותה תשובה קיצונית המאפיינת אותם בדר"כ הרי שאפשר ללמוד מכך הרבה

Sundown

New member
למרות שלא ממש רלוונטי, אבל בכל זאת.

האזכור של היותי חבר בזרעים של שלום, הוא סתם כבוא נאמר רקע, או מעין באתי דווקא לנושא של זכויות אדם, ולמה אני מעוניין להעביר סדנא שכזאת, או כפי שהמנהל בבית-ספר שאל אותי: "מה זה עניינך זכויות אדם?!"... אז זה אכן ענייני. עכשיו בקשר לשאלה שלך, למרות שזה לא מדגם מייצג, נתחיל בתשובה לשאלתך. כמו שלכל ישראלי, יהודי או ערבי, דעה משלו, תאמין או לא, כך גם אצל הצד השני - דעות שונות זה חלק מהשקפת עולמו של אדם מסוים באשר הוא אדם. הפלשתינאים, כמו הישראלים, או כל עם אחר, לא חושבים בראש אחד. בתוכם יש קיצוניים, מתונים ובגם כאלה שבאמצע - כמו שאצלנו. ולא. לא כולם קיצוניים, כפי שציינתי, ובניגוד לדרך שאתה הצגת זאת. "המאפיינת אותם" - לא מתוך התנשאות אשאל אותך - מתי בפעם האחרונה דיברת עם פלשתינאי ושאלת אותו לדעתו על כל נושא מסוים?!, בלי להכליל, כמובן, אנחש שדבר זה לא קרה בתדירות גבוהה, או אם בכלל. הפלשתינאים איתם אני דיברתי הם נגד פיגועים, הם, כמו לדעתי הרבה אנשים מבינים את הנסיבות איתם יוצאים המתאבדים, ואת הגורם לפיגועים, אך לא מסכימים, ושוב - כמו כולנו, לדרך האלימה בה המחבלים מביעים את עמדתם. ואני אחזור שנית - תאמין או לא, גם הפלשתינאים הם בני אדם, וכן, כן בדיוק כמוך...

Sundown

New member
ועוד משהו... ואבקש לדייק...

בתשובה שלי לאורלי, ציינתי את המשפט הבא (לא ציטוט מדויק) "כמו כל ישראל מצוי יכחישו..." - הרי כך אמרתי שבעצם הסדנא תועבר לנוער ישראלי... לתשומת לבך.

למעלה