שאלונת...

theshahars

New member
שאלונת...

שלום לכם, השמיעה של סבתי התדרדרה בשנים האחרונות. הרופאים ממליצים על מכשיר שמיעה, אבל היא איננה מסוגלת להסתדר עם אביזר כזה. מדי פעם כאשר מתקשרים אליה והיא לא שומעת את הטלפון ולא עונה, המשפחה כולה נכנסת לסחרור ומגיעה להקיש בקול גדול על הדלת ולצרוח עד שסבתי מתעוררת מהשינה. לא צריך לספר מה עובר על כולם בינתיים. אני בטוחה שיש אמצעים להתמודד עם זה, אבל אין לי מושג איך להגיע אליהם. אשמח לפרטים, איך להגיע לאביזרים שמגבירים משמעותית את צילצול הטלפון, וגם לאמצעים שמגבירים משמעותית את עוצמת הקול של הטלפון (לא מספיק שהיא עונה - היא צריכה גם לשמוע מה אומרים...) תודה, והצלחה לכולכם בהתמודדות ובכלל! שחר

שלום

הסבר על זה אני מאוד ממליץ לך אישית לגשת לבדיקת שמיעה כדי להתאים לה משכיר שמיעה כדי שתוכל לשמוע בעניין הפרעה שינה .אולי שתשים את אטמי אוזנים עדיף שתלך למכון אודיולגי ויסיברו לך מה לעשות

0ne Man

New member
שלום שחר

כיום יש אביזרים ואמצעי עזר רבים ללקויי שמיעה, כמו למשל טלפון עם נורה שמהבהבת כאשר הטלפון מצלצל או רמקול שמגביר פי כמה וכמה את צלצול הטלפון. אביזרי העזר נמכרים בחלק מהמכונים למכירת אביזרי שמיעה ויש גם חברה שמתמחה במכירת אביזרי עזר ללקויי שמיעה, בשם "מהלב". תוכלי ליצור קשר עם חברת מהלב בטלפון 03-5710794, או בפקס 03-5710680 או לגשת אליהם בכתובת דרך השלום 32, תל אביב. בקרוב מתכוון ארגון "בקול" למען כבדי השמיעה להקים אולם תצוגה לאביזרי עזר ללקויי שמיעה, אולם כרגע מרכז התצוגה עדיין לא נפתח. אולם תוכלי להסתייע גם הרכז הנגישות של ארגון בקול, שישמח לסייע לך.משרדי הארגון נמצאים ברחוב יגאל אלון 76 בתל אביב. מספר הטלפון של ארגון בקול: 03-6241168 מספר פקס -03-6243395 בהצלחה, וחתימה טובה!

צלף

New member
להוסיף על ההסבר המצוין והמפורט

אם לסבתך קשה להסתדר עם מכשיר שמיעה היא יכולה להשתמש בטלפונים להגברה של חברת ameriphone, שנוסף על הגברת קול, הם נותנים גם צילצול חדש, ונורה מהבהבת. אפשר גם לחבר נורת FLASH לטלפון שתיתן הבזקים כמו מצלמה מתי שיש צילצול. אפשר לחבר פעמון חזק לדלת שיחליף את הפעמון הסטנדרטי, ואפשר גם לחבר נורת FLASH לפעמון על אותו בסיס כמו הטלפון. פירוט במהלב, ובקול כמו שאישי כתב.

theshahars

New member
תודה, ועוד..

עיינתי באתר של ameriphone. באמת יופי של מוצרים יש להם שם. אבל... המחירים... ואני עוד לא מדברת על משלוח לכאן... $36 למגבר צילצול... וואוו! "כולה" מגבר! שלא לדבר על טלפונים שמגבירים צילצול וגם את הדיבור. אלו המחירים גם בארץ, דרך "בקול" ו"מהלב", או שיש סיכוי למצוא דברים פשוטים במחירים יותר נוחים? ומה עם בזק? להם אין מוצרים כאלה? שוב תודה שחר

theshahars

New member
ועוד משהו...

איך אני יודעת כמה חזקה היא ההגברה, נניח ביחס לטלפון ביתי רגיל. למשל, טלפון שמגביר צילצול ל-70 dB וקול ל-20 dB, כמה זה ביחס לטלפון רגיל? שוב תודה. שחר

moran f

New member
זה לא הגיוני

להגביר קול ל-20dB? קול דיבור רגיל הוא בסביבות ה-60dB. אבל בעיקרון - 0dB זה הקול הכי נמוך שאדם (לא לקוי שמיעה, כמובן) יכול לשמוע. מעל זה כל 10dB זה פי 10, ז"א 10dB זה פי 10, 20dB זה פי 100 וכו'.

0ne Man

New member
היי שחר

למען האמת אני לא כל כך מתמצא במחירי המוצרים, ולכן אני מציע שתתקשרי למהלב ותבררי איתם. לגבי בזק, יש להם אומנם טלפון המותאם ללקויי שמיעה, שנמכר גם על ידי מהלב, אולם למיטב ידיעתי בזק אינה מוכרת מבזקים לטלפון ואביזרי נוחות נוספים ללק"ש. אני מציע שתגשי לבזק ותבררי גם עימם. מקווה שעזרתי לך יום טוב!

צלף

New member
האם את רוצה את סבתאלה בחזרה ../images/Emo35.gif

זאת השאלה האמיתית... מחירי אבזרי עזר ללקויי שמיעה הם תמיד יקרים מאבזרים רגילים, השאלה האם אנחנו מוכנים להקריב את המחיר... מחיר טלפון מגביר קול של ameriphone שמהלב מפיצה עלה לי 750 ש"ח , גם בטפון של בזק מפיצה עולה סכום דומה, יכול להיות שמספיק לסבתא טלפונים ואבזרי עזר במחיר זול יותר, זה תצטרכו לברר, אבל השאלה האמיתית: האם אתם רוצים סבתא נגישה יותר... אנו חושבים להוסיף בעתיד לקישורים קטלודג של כל ההודעות שקשורות באבזרי עזר וקישורים...

theshahars

New member
חששתי מגישה כזאת...

שלום צלף. חששתי מאוד מגישה כזאת, כששאלתי את השאלה שהביעה הלם ממחירי המוצרים. למשל, עם כל הכבוד למגביר קול צילצול הטלפון (בלי הבהוב), לא מדובר כאן במנגנון מורכב מדיי מבחינה אלקטרונית, ובגלל שהוא נתמך בזרם החשמל שעובר במכשיר הטלפון, הוא למעשה הרבה יותר פשוט מפעמון לדלת. ולא ממש הבנתי למה הוא צריך לעלות כ-160 שקלים, ללא המשלוח. כל שניסיתי לברר הוא, אם אכן אלו המחירים, או שזה מאפיין רק את החברה הספציפית שראיתי. את "סבתאלה" אני רוצה בחזרה, אבל זה לא אומר שאקפוץ ואשלם את המחיר הראשון שינקבו. או שאקנה דווקא את המכשיר המתקדם ביותר. זה עניין של עלות מול צורך. וזאת גישתי לא רק ביחס לסבתא שלי, אלא גם ביחס לדברים שאני קונה לעצמי. מקווה שזה יותר ברור עכשיו... שחר

צלף

New member
קשה להיות לקוי שמיעה ../images/Emo10.gif

איך לומר לך, המחיר של המגביר שראית באתר (160 ש"ח) נחשב למחיר זול יחסית, בתוך אבזרי העזר של מכשירי שמיעה. בדרך כלל המחירים יותר גבוהים... אלא מה: זה יכול להיות שאלה מצוינת לאהרון עייני בעברו לפני שהלך להיות יו"ר אח"א הוא היה מיצר ומרכיב אבזרי עזר ל- לקוי שמיעה וחרשים (הוא הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתו) אז אפשר לשאול אותו באירוח הקרוב ביום חמישי על יוזמה אפשרית ליצור אבזרי עזר ללקויי שמיעה (בטח לא א' א', אבל גם לא א' א' במחיר). ואל תשכח לידע את סבתאלה

0ne Man

New member
קשה - וגם יקר!

ולכן הלק"ש דרשו לקבל החזר חלקי בצורת סל תקשורת... ולגבי הרעיון לשאול את אהרון עיני- רעיון מצויין!

moran f

New member
אתם?

לסבתא אין מילה בעניין? זו לא אמורה להיות החלטה שלה?

0ne Man

New member
כפי שהבנתי

שחר, הנכדה המסורה, מממנת את ה"השקעה" באביזרים ולא הסבתא, אז ייתכן שהמילה האחרונה שייכת בנדון לשחר. אם הסבתא היתה צריכה לשלם, אין ספק שהמילה האחרונה היתה צריכה להיות שלה

moran f

New member
זאת אומרת

זאם אני, כנכדה מסורה לא פחות, נורא רוצה לקנות לסבתא שלי מכשירי שמיעה אין לה זכות דיבור בנושא? הסבתא אולי לא זו שמשלמת, אבל היא זו שצריכה להשתמש באביזרים שירכשו ולכן מבחינתי זכות הדיבור, כולל חלק לפחות שווה לשלי במילה האחרונה, הוא שלה ולא שלי. היא מבוגרת, היא לקויית שמיעה. זה אומר שלא צריך להתחשב בדעתה?

0ne Man

New member
לא בודקים בשיניו של סוס שניתן במתנה

זה על כל פנים מה שלימדו אותי... אין ספק, שמוסרית, הצדק איתך. הסבתא היא זו שתשתמש באביזרים, ולכן היא זאת שצריכה לקבוע. אבל כאן יש שיקולים כספיים כלכליים של נותן המתנה...וגם זה לגיטימי...

moran f

New member
אז לימדו אותנו אחרת

אותי לימדו שאם באים לעזור למישהו, צריך לתת לו להחליט במה הוא צריך עזרה בכלל. דרך אגב, בתהאים של "אני אחליט מה את צריכה" אני לא יוגעת אם הייתי מוכנה לקבל את הסוס.

0ne Man

New member
אם לא תסכימי לקבל את הסוס... ../images/Emo8.gif

אז תצטרכי ללכת ברגל... (תירגום - אם הסבתא לא תסכים לקבל את המתנה ה"זולה", היא תמשיך לא לשמוע את צלצול הטלפון) או, כמובן- לרכוש בכסף מלא (שאולי הסבתא לא יכולה להרשות לעצמה) את מחיר הסוס היקר.

moran f

New member
העולם הוא לא שחור ולבן

מי יודע - אולי יש עוד סוס (עוד נכדים למשל)? או שאולי היא אוהבת ללכת ברגל (בכלל לא חשוב לה לדבר בטלפון)?

0ne Man

New member
נכון מאד! ../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

אייקון של אחד שמרים דגל לבן

למעלה