שאלונת..

שאלונת..

האם מותר בשבת לצבוע את הפנים בצבעי מלחמה אינדיאנים אשר מיוחסות להם אמונות טפילות לגבי הסוואה במארב (טוב, ואולי זה גם עוזר..), ומה לגבי הורדת הצבע הנ"ל?

לורוצה

New member
יום שני היום, אז אני ארשה לעצמי

לכתוב קודם את כמה דברים מזכרוני הקל. בעז"ה בהמשך אבדוק בשו"תים הצבאיים למניהם ואברר יותר טוב. ע"פ מיטב זכרוני, עקב היותך גבר צביעת פניך זה רק איסור דרבנן (שנדחה מפני ספק פיקוח נפש ביתר קלות - ושוב, אבדוק גם את זה). נדמה לי שגם יש עניין של האם הרגילות היא לצבוע לעצמך או שיצבעו אותך (ואז כדאי בשבת לעשות להיפך, אבל לגבי זה אני כבר ממש לא בטוח). אגב, חוץ מצובע צריך לבדוק לגבי ממרח (במה אתם צובעים את הפנים?) לגבי הורדה אני די בטוח שיש הרבה פחות בעיה (ממרח בטוח אין, ולא נדמה לי שיש את ההיפך מצובע גם לגבי נשים שרוצות להוריד מיני צבעים מפניהם. ושוב, אבדוק). אז תענה לי ואני אשתדל לברר במה טעיתי.

דווקא חשבתי על ממרח..

ועם זה לא הייתה לי בעיה בגלל פיקוח נפש.. הבעיה שלי היתה יותר עם ההורדה, שיערתי שזה מותר כי אף פוסק שראיתי לא התייחס לזה בדיני רחצה בשבת (לא שזה קשור דינית, ועדיין.. היו צריכים לומר שלמרות שמותר להתקלח מצד רחצה, אסור כי ... )

לורוצה

New member
לא ענית לי

במה אתם צובעים ואיך? ודווקא להוריד באמת לא נראה לי כ"כ בעיה. אבל שוב, אני אברר. אני יודע שמותר לנשים להוריד צבע מפניהם או מציפוניהן (אם כי, מביאים את זה בהקשר של חציצה למקווה, אז אולי נוטים להקל בזה יותר מהרגיל, אבל נראה לי שזה גם בלי זה)

הרב שלנו היה אומר:

להוריד אין בעיה, זה דרך לכלוך. (לשים- וזה עניין אחר- "מה אתן צריכות את זה?")

לורוצה

New member
למעשה:

הרב דרייפוס פסק שאין בעיה להוריד את הצבע (בעיקר כי הוא לא מצא סיבה למה לאסור). לשים את הצבע זה מבצעיות אז ברור שמותר (אממ, שכחתי לשאול אותו האם מצד ממרח זה דאורייתא או דרבנן, אבל זה בכל מקרה מותר). בכולופן, אני בעיקר שמח לגלות שדי צדקתי בהימור הראשוני שלי. שבת שלום.

למעלה