שאלות אוכל לבת 10 חד'

נאגטס

New member
שאלות אוכל לבת 10 חד'

מתנצלת מראש על האורך... בתי בת 10 חד', נולדה בזירוז במשקל 2.400. כיום היא בת 10 חוד', באחוזון ה- 90 בגובה, ובאחוזון ה- 19 במשקל (שוקלת 7.900). כל ביקור בטיפת חלב היא יורדת באחוזונים במשקל, אבל קופצת באחוזוני הגובה. בהתייעצות עם רופאת ילדים, מגיל 4 וחצי חודשים היא מקבלת תוספת של קורנפלור לכל בקבוק מאחר והיא אוכלת כמויות יחסית קטנות של 120-150 CC, כל ארבע שעות. כל ניסיון להגדיל את המרווח בין הארוחות, או להגדיל את נפח הארוחה נכשל. לצערי היא עדיין קמה פעם-פעמיים בלילה לאכול. עד לאחרונה, בהתייעצות עם האחות ורופאת הילדים נאמר לנו להמשיך להאכיל אותה בלילה לאור הכמויות הקטנות שהיא אוכלת ונוכח העובדה שהיא מאוד פעילה ולכן ההתעוררויות בלילה נבעו כפי הנראה, מהצורך שלה "להשלים קלוריות". בביקורנו האחרון בטיפת חלב נאמר לי להפסיק עם ארוחות הלילה. על מנת להגדיל את כמות הקלוריות שהיא צורכת, מתוך מטרה של להעלות אותה במשקל ולספק לה את כמות הקלוריות הנדרשת, נתבקשתי להוסיף לה כף שמן לכל ארוחה בבקבוק (בנוסף על הקורנפלור), לתת גבינות של 15 אחוזים ומעלה, שמנות, ושקדיה. הבעיה היא שהיא בקושי אוכלת מוצקים. מוכנה לטעום מהכל, אבל אוכלת 2-3 ביסים וזורקת. אני מנסה לגוון לה עד כמה שאפשר, לתת לה בכל מיני מרקמים כל מיני סוגי אוכל, אבל היא בעיקר נהנית להחזיק ביד (לא מרוסק) ואחרי 2-3 "טעימות" משליכה על הריצפה או מורחת על עצמה או סתם משחקת עם האוכל באצבעות. כרגע אין שום ארוחה, גם לא מרק (אוכלת ביום טוב 70 סיסי מרק), שמחליפה ארוחת בקבוק. הדבר היחיד שהיא אוהבת לאכול אלו ה"קליליות" של מגה, 19 קלוריות לאחת (אויר עם קצת קמח בקיצור) בלי שום ממרח. ולכן גם אם אתן לה את כל הדברים שנתבקשתי, היא בקושי אוכלת מהם. אני לא לחוצה מהירידה באחוזונים במשקל. הילדה מאוד פעילה, סקרנית ומפותחת מוטורית (עומדת לבד, והולכת תוך השענות על חפצים). מטרידה אותי העובדה שאין לה "ארוחת מוצקים" אחת ביום, למעשה אנחנו עדיין "תקועים" בשלב הטעימות שהתחלנו בגיל חצי שנה. היא מאוד סקרנית לטעום אוכל חדש, ואף דורשת זאת במקרים מסויימים, אבל אחרי "טעימה או שתיים", מאבדת עניין באופן טוטאלי. קיימת תלות מוחלטת באוכל מבקבוקים, וההשכמות הליליות ממשיכות (למרות שזה לכשעצמו פחות מטריד, אני מקווה שהיא תיגמול את עצמה). איך אני יכולה לגרום לה "להוריד" בקבוק אחד או שניים ביום (בהתאם לתפריט המומלץ)? האם באמת מומלץ להוסיף שמן לארוחות? כל טיפ בעניין זה יתקבל בברכה, אני כל הזמן תוהה אם אנחנו אולי טועים בגישה (לא מתאמצים מספיק / מתאמצים יותר מדי). תודה!

נאגטס

New member
מקפיצה

לעצמי... שלא ילך לאיבוד

מייב

New member
אני מצטרפת לשאלתך

בני בן 10 חודשים, אוכל 4 בקבוקי סימילאק ביום (בממוצע 240 מ"ל כל בקבוק) וזהו. התיאור שלך הולם אותנו בדיוק- לא מוכן לאכול מרוסק, אוהב מאוד להחזיק ביד ולאכול כל דבר שהוא- אבל מאבד עניין בשלב מסויים, או משתנק ויורק. גם אני תוהה מהי הגישה הנכונה להמשך ההתנהלות עם המוצקים.

שלום למייב

אני בגישה של לתת להם זמן. האם את מכירה מבוגר בריא שלא אוכל מוצקים? האם את מכירה ילד בריא בן 5 שלא אוכ למוצקים? האם את מכירה פעוט בריא בן שנתיים שלא אוכל מוצקים? זמן זמן ועוד זמן. להמשיך להציע ולתת ובסוף זה ייתפס.. בהצלחה

שלום לנאגטס

רופאים אינם דיאטנים קלינים וכבודו ש לכל מקצוע במקומו. לא מוצאת טעם בהוספה של קורנפלור לפעוטה בת 10 חודשים. יש הרבה דייסות עשירות בברזל ,וויטמנים ומינרלים וגם כמובן בקלוריות ולא קלוריות ריקות של הקורנפלור. הארכתי כבר המון פעמים על דייסות- חפשי ותמצאי את המלצותיי. לדעתי לא להוריד כרגע א תארוחות הלילה כל עוד מבקשת. לא מדובר פה על פעוטה בת שנה וחצי אלא ביתך עוד לא בת שנה. תינוקות רבים רעבים עדיין בלילה. כאן זו שאלה של החלטה לשכם. ישנם הורים שלא מתאים להם לקום בלילה ולהאכיל תינוק. ישנם הורים שמחליטים מגיל חצי שנה או גיל אחר להרגיל את התינוק שלא אוכלים בלילה אלא רק שותים מים. איש ואמונתו יחיה. יכולה רק לומר לך שלדעתי סביב גיל שנה עדיין ישנם פעוטות שזקוקים למזון. ישנם כאלו שזקוקים להזנה הלילית גם מס' חודשים נוספים לאחר גיל שנה. מבחינת ארוחות המוצקים-בהתחלה הן עדיין לא מחליפות ארוחות בקבוק אך עם התמדה וזמן הכל מסתדר. יש ילדים שרק בגיל שנה ארוחת המוצקים מחליפה ארוחת בקבוק. אם את חוששת פני לייעוץ דיאטנית קלינית. בהצלחה

shkunts

New member
יכול להיות שאין מספיק מרווח

בין הארוחה והבקבוק שבא לפני? ואז היא בעצם לא ממש רעבה? אני הייתי מנסה ליום יומיים להמנע מהבקבוק לכמה שעות (לא להרעיב אלא 5 שעות ללא ארוחת בקבוק) ולכל סימני רעב להציע מוצקים שתלמד לאכול ארוחה יותר גדולה של מוצקים...

למעלה