שאלות אחרי ביקור בבית דפוס

וולפהרט

New member
שאלות אחרי ביקור בבית דפוס

הי, אשמח לעזרה וקצת סדר בראש!
היתי בדפוס היום כדי להדפיס ציורים שלי בתור גלויות ופוסטרים. ולא רק שלא הדפסתי כלום, גם נשארתי מבולבלת נורא:S
הם אמרו לי להכין כל גלויה\פוסטר בקובץ PDF, בגודל הרצוי להדפסה ועם צלבי חיתוך. ויש לי כמה בעיות שהתעוררו:

1. יש לי ציורים שהם פיזית קטנים אז לצורך העניין סרקתי אותם ברזולוציה גבוהה מהרגיל, אבל עדיין פוטושופ מתעקש להגיד לי שהם נגיד 10\14 סמ. עכשיו... אני רוצה לסדר את הציור לגרסת פוסטר, מה אני עושה?
משנה הגדרה נגיד ל: 23\33? אבל זה לכאורה מגדיל את הציור, כמו בפעולה של הוספת רזולוציה, וזה הרי אסור וסתם גורם לפיקסול אחר כך. שמתי לב אבל שאם אני משנה הגדרה של גודל, הרזולוציה לא משתנה, ואני לא מבינה את כל זה. איך אני מגדירה את הגודל בלי לאבד באיכות?

2. יש ציורים בגודל A4 שסרקתי ברזולוציה 300, אני יכולה להדפיס אותם כפוסטר שקצת יותר מ: A4? או שזה לא מספיק?

3. אני רוצה לסדר לגלויות פספרטו לבן מסביב, אבל נאמר לי שלמכונת דפוס יש בעיה של זליגה בחיתוך ולכן המליצו לי לותר על הפספרטו או לחלופין לסדר עם פספרטו בעצמי בקובץ ולגזור עצמאי. ממש לא התלהבתי, זה ממש לא מקצועי. יש פיתרון?

4. איך אני יוצרת קבצים עם צלבי חיתוך כשיש לי רק פוטושופ?

ממש אשמח לעזרה! אני קצת אבודה:( היריד שבו אני מוכרת את הדברים שבוע הבא, ואני חייבת למסור הכל להדפסה עוד השבוע...

Schnitzell

New member
ניסיון לקצת סדר:

1. רזולוציה לא קשורה לגודל פיזי בס"מ - לפיקסל אין מידה פיזית. אפשר ליצור תמונה בגודל 1x1 ס"מ שבה דחוסים 10 פיקסלים, או 1000 פיקסלים. הגודל של התמונה עדיין יהיה 1x1 ס"מ.
כדי לשנות גודל פיזי ללא אינטרפולציה (הוספה או חיסור של פיקסלים), את צריכה לבטל את תיבת הסימון Resample image בחלון Image Size.
אגב, הוספת פיקסלים היא לא "אסורה", פשוט צריך לדעת מתי זה אפשרי ומתי לא כדאי.
&nbsp
2. הרזולוציה המתאימה להדפסת תמונה תלויה בהרבה משתנים, כמו התוכן של התמונה, מרחק הצפיה ממנה, טכנולוגיית ההדפסה, סוג הנייר ועוד. אם התמונה מכילה הרבה מאוד פרטים קטנים, מיועדת לצפיה מקרוב ומודפסת על נייר איכותי, כדאי לספק אותה ברזולוציה גבוהה (300 ומעלה, תלוי בשיטת ההדפסה). ולהפך, אם התמונה יחסית "רכה" ולא מכילה פרטים קטנים וכו', אפשר לשמור אותה ברזולוציה נמוכה יותר מ-300.
&nbsp
3. למכונת הדפוס אין בעיה של זליגה בחיתוך, כי מכונת דפוס לא חותכת - היא מדפיסה. לגיליוטינה שחותכת את העבודה אחר כך יש סטיה בחיתוך, כמו לכל מכונה. זה צפוי וטבעי, ולא קשור ל"ממש לא מקצועי".
&nbsp
4. את הצלבים אפשר לצייר ידנית בפוטושופ או להוסיף אותם אוטומטית בזמן שמירת ה-PDF. חפשי בגוגל Photoshop crop marks עבור הסבר.
&nbsp
בהצלחה.

וולפהרט

New member
Resample image

הבעיה היא שכשאני מבטלת שם את הסמן זה מעלה לי את הרזולוציה וזה נראה לי שזה מומלץ....
מה ההבדל בלי הסמן ועם? מה זה בעצם עושה?

Schnitzell

New member
לא הבנתי -

"הבעיה היא... שזה מומלץ"? אם זה מומלץ, למה זאת בעיה?
&nbsp
Resample מורה לפוטושופ להוסיף או להחסיר פיקסלים מהתמונה בזמן שינוי הפרמטרים בחלון Image Size. זאת אומרת שתוכן התמונה ישתנה.
לעומת זאת, ביטול Resample משנה רק את המידות הפיזיות (בס"מ) של התמונה, בלי לשנות את כמות הפיקסלים. הם פשוט "נדחסים" או "מתרחבים" לתפוס את הגודל בס"מ שביקשת. תוכן התמונה לא ישתנה.

zur55

New member
מנהל
לגבי גודל הקבצים אם הבנתי נכון

במידה וסרקת ברזולוציה גבוה מ-300DPI
יש אפשרות פשוטה בפוטושופ לשנות רזולוציה
והקובץ גודל או קטן בהתאם (מצו"ב סרטון להדגמה)
רזולוציה להדפסה היא בדרך כלל 300DPI

סרטון הדגמה לשינוי רזולוציה מ-600 ל-300 DPI
והגודל משתנה בהתאם (במקרה הזה הקובץ גדל)
[URL]http://www.f2h.co.il/7fl6rt2slzzz[/URL]

קבצים בגודל A4 לא צריכה להיות בעיה להגדיל
אפילו עד לגודל A3

המלצה:
תמיד לקבל הדפסת ניסיון כדי לוודא
שהכל תקין ואין בעיה כל שהיא
איכות התמונות
צבעוניות
וכמובן גודל

וולפהרט

New member
תודה!

ואיך אני יודעת בודאות שיצירה שלי לא תודפס מעל הגודל שלה ותתפקסל? אין הרי שום "נורה אדומה" בתכנה.

zur55

New member
מנהל
לא הבנתי איך התמונה תודפס מעל הגודל

אם הקובץ שלך A4 300DPI
באיזה גודל את רוצה את הפוסטר
או יותר נכון בכמה אחוזים את מגדילה את התמונה?

אפשרות נוספת
להגדיל את התמונה בפוטושופ
ולראות בתצוגה של 100% איך נראית התמונה מבחינת הרזולוציה

למעלה