שאלות אחרי הפלה

שאלות אחרי הפלה

אז אחרי שביום ראשון שעבר התחילה הפלה טבעית, קיבלתי ציטוטק... אתמול הגעתי שוב למיון אחרי שהדימומים התחזקו שוב...
הרופא ראה שהשק בצוואר הרחם והצליח להוציא אותו.
לאחר מכן ראה שנותרו שאריות ברחם ונתן מנה נוספת של ציטוטק.
אמר שרוב הסיכויים שאם לא יצא עכשיו אז במחזור שאחרי.
אז מקווה שהרע מאחורי...
ולשאלותי (אחרי המבוא הארוך):
כרגע קיבלתי מנוחה עד שבוע הבא- מתי אפשר תכלס לחזור לפעילות (אני מתכוונת חדר כושר, כי מרגישה כבר שהתנוונתי)?
מתי אפשר לחזור לסקס?
אם השאריות לא יצאו במחזור הבא- מניחה שזה יפריע להקלטות להריון, אז מה עושים? מחכים עוד? היסטרוסקופיה? אפשר להקלט להריון גם עם שאריות?

ושאלות קצת אחרות:
2 הילדים שלנו, הם אחרי טיפולי הפריה ובהריונות שלהם קיבלתי תמיכת אסטרוגן ופרוגסטרון עד שבוע 8 (התפתחות שיליה), בנוסף קיבלתי קלקסן עד שבוע 12 (לא נמצאו בעיות קרישיות, אבל היו הריונות כימיים חוזרים). הפעם זה היה הריון ספונטני והפרוגסטרון היה סביב ה 30 ואפילו ירד קצת.
רופא הנשים צחק כששאלתי אותו על זה וטען שזה סתם ספקולציות של טיפולי פוריות, אבל תכלס זאת ההפלה הראשונה שלי (מצד שני גם ההריון הספונטני הראשון). תוהה, האם בכל זאת יש מקום להתעקש (בתקווה שנצליח בכלל שוב בלי טיפולים) על תמיכה וקלקסן בגדר לא יועיל- לא יזיק. מה דעתכן? למישהי יש נסיון בעניין?

סליחה על החפירה ותודה למי שקראה עד כאן

עונה על מה שאני יודעת

אבל קודם כל לגמרי מבואסת בשבילך על התהליך הארוך והמייגע שלא ברור מתי יהיה סופו.
את כותבת את הדברים הטכניים, אבל זה נשמע ממש נורא והלוואי והייתי יכולה להחזיק לך את היד בזמן הבדיקה במיון.

חדר כושר וסקס - אין לי מושג, בעיניי זו שאלה לרופאים. גם אם מישהי תכתוב כאן שהיא חזרה אחרי שבוע, זה לא אומר שזה מתאים במצבך.
אם השאריות לא ייצאו אחרי הוסת, כנראה שיהיה כדאי לבצע היסטרו ניתוחית להוצאתן, למרות שיש רופאים שממליצים לחכות עוד חודש. לא יודעת אם השאריות מפריעות לקליטת הריון חדש, מפני שמעולם לא ניסיתי להיקלט כל עוד היו שאריות ותמיד חיכיתי לוסת ולאישור שהרחם התנקה.
תמיכה וקלקסן בהריון ספונטני וללא בעיות ידועות - לא מבינה בזה מספיק, אולי שווה להתייעץ עם הנשים בפורום פוריות.

מחזיקה לך אצבעות שהמנה השניה של הציטוטק תעשה את העבודה.
מחזיקה לך אצבעות שההריון הבא יגיע במהרה ויסתיים במועד ובידיים מלאות.

תודה רבה

את מקסימה.
התעייפתי פשוט מכל העניין. חשבתי שטיפולי הפוריות קשים, אבל הסיפור הזה הביא אותי לגבולות חדשים

&nbsp
&nbsp

העייפות והייאוש מוכרים

מי שאומר שאין דבר כזה חצי הריון, כנראה לא מודע לאפשרות של שאריות.
באחת הסאגות של השאריות, כתבתי שאני כבר לא בהריון, אבל אני לא "לא בהריון". בעיניי זה לגמרי חצי הריון.

לפני שנה בדיוק (ממש, על התאריך) גיליתי שאין דופק וביקשתי ציטוטק. 9 ימים אח"כ עדיין היתה שארית והדימום בא והלך. בשלב הזה הרופא שלי עשה לי גרידה.
האם דיברו איתך על אפשרות של גרידה או היסטרו ניתוחית עוד לפני הוסת? אם זה רלוונטי מצד הרופאים ומצידך, כדאי לחשוב על האפשרות הזו.

לא דיברו על אופציה כזאת

הרופא במיון הצליח להוציא את השק ואז עשה א"ס נוסף וראה שנשארה עוד שארית ברחם.
הוא אמר שרוב הסיכויים שזה יצא מעצמו במחזור הבא והמליץ על מנה נוספת של ציטוטק כדי לעזור לזה לצאת אולי גם עכשיו.
אמר לחזור לביקורת רק אחרי המחזור הבא או עוד 6 שבועות (אם לא יהיה מחזור ) לרופא נשים

מנסה

מתחילה מהסבר על עצמי: ככל שעברתי יותר הפלות, ככה הבנתי יותר טוב מה מתאים לי ומה לא.
בהפלות האחרונות הרגשתי שלמרות שזה מצב מאוד פאסיבי וחסר אונים, אני מצליחה "לנהל" (יחסית) את ההפלה ולבחור מה אני רוצה ומה לא, וגם מי אני רוצה שיבצע פעולות פולשניות (הרופא הפרטי שלי, בבי"ח פרטי).
גם הרופא הפרטי שלי וגם הצוות בביה"ח בו עברתי את מרבית ההפלות, מכירים אותי היטב ומאפשרים לי להיות מעורבת בהחלטות. הם ממליצים ומסבירים, אני שואלת שאלות ובסוף מחליטה בעצמי מה ומתי. לפעמים הבחירות שלי מנוגדות להמלצת הרופאים, אבל מתקבלות בהסכמה ומתוך הבנה שאני מכירה את הגוף שלי.
במקרה שלי יש היסטוריה של שאריות שלא יוצאות בעצמן, סביר להניח שההיסטוריה שלי משפיעה על ההמלצות שאני מקבלת, ושמישהי ללא היסטוריה כזו, תקבל המלצות והנחיות שונות לחלוטין.
השארית בציטוטק האחרון שלי היתה שארית עם כלי דם פעילים, כזו שיוצרת דימום מוגבר וסביר להניח שלא תצא בכוחות עצמה.
ייתכן שהשארית שלך שונה בגודלה ובאופייה ויותר דומה לשארית שהיתה לי אחרי גרידה בשבוע 9: שארית קטנה יחסית שנמצאת בחלל הרחם וברוב המקרים אמורה לצאת עם הוסת (אצלי היא לא יצאה. עברתי היסטרו ניתוחית אחרי הוסת).

אני חושבת שההמלצה לחכות לוסת היא המלצה הגיונית שמטרתה לשמור עלייך ולנסות להימנע מהתערבות פולשנית ברחם.
ובכל זאת, אם את מרגישה קושי עם ההמתנה, אפשר להתייעץ עם הרופא שלך ולשאול לדעתו.

למעלה