שאלות איגואנה

TankBoy

New member
שאלות איגואנה

אהלן, כמה שאלות ברשותכם, אחרי שבחיפוש באינטרנט נתקלתי בקצת מידע סותר - מזון - הבנתי שחשוב להאכיל בירקות עשירים בסידן, אבל איזה בדיוק? כמה חשוב לגוון בין ירקות, ואיך מגישים אותם? (קצוצים \ מגורדים \ מעוכים למחית) האם מוסיפים מזון אחר שהוא לא ירקות כמו ביצים, לחם וכו'? האם יש צורך בתוספי מזון קנויים? נאמר לי שאסור לתת לאיגואנה חסה, משום שלחסה אין שום ערך תזונתי בשבילה, אבל האיגואנה תתאהב בה ותסרב לאכול כל דבר אחר. האם זה נכון? מצע - איזה מצע לשים, ובאיזה תדירות להחליף? האם זה צריך להיות משהו קנוי או שיכול להיות גם אדמה/צמחיה שאוספים בחוץ? (אני מעדיף לחסוף איפה שאפשר, כל עוד זה לא פוגע באיגואנה כמובן) חימום - באיזה אמצעי, וכמה זה עולה בערך? האם חשוב להשיג גם מד טמפרטורה לטרריום? ואיך דואגים שהאיגואנה לא תיכווה? מנורת UV - שוב, כמה בערך זה עולה, והאם זה הכרחי? אם האיגואנה נמצאת בחדר מואר היא לא קולטת מספיק קרינה ישירות מהשמש? תודה מראש.

אני ממליץ לך בחום לקרוא את המאמרים

על תזונת איגואנות שנמצאים בין מאמרי הפורום, הם יענו לך על הרבה שאלות.

avikern

New member
תשובות

קח בערבון מוגבל את התשובות, ובכל מקרה אני ממליץ לך לקרוא הרבה לפני שאתה מחליט שאתה קונה אוכל : תגוון בירקות ופירות כמה שיותר , ואם אתה קונה בייבי אז תגרד אותם תעבור על מאמרים בפורום וברשת ותוציא מהם רשימה של ירקות פירות לגבי החסה, גם אני נתקלתי בכתבים דומים , לא יודע לענות לך אתה צריך לקנות תוסף סידן לשים להם במזון יש מאמרים מפורטים בנושא, אבל בקצרה ,איגואנה צריכה לספוג סידן בשביל להתפתח. יש 2 חלקים למשוואה : 1. אכילת סידן. מהמזון שהיא מקבלת בבית אין לה בד"כ מספיק כי אין את המגוון שיש בטבע, ולכן צריך להוסיף לה תוסף סידן. 2. בשביל לספוג את הסידן היא צריכה שמש ישירה שמייצר ויטמן שעוזר בקליטת סידן. אם אין לך אפשרות להוציא אותה לשמש ישירה כמה שעות ביום (לא דרך זכוכית, שמסננת את קרני הUV) אז אתה צריך מנורת UV. אם אני זוכר נכון עלתה לי 120 ש"ח למנורה פלורנסטית 60 ס"מ. קח בחשבון שלפי מה שקראתי וגם מניסיוני מנורת UV לבד לא מספיקה למרות שיש לך אחת אתה צריך להוציא את האיגואנה לשמש ישירה. קח בחשבון שבחורף אין לך שמש ישירה בחדר איך שלא יהיה אל תשים אדמה מבחוץ, אתה לא יודע איזה טפילים אתה מכניס איתה, ואיך האיגואנה תתמודד איתם דשא סינטטי זה פתרון יפה, לא יקר ולא מסובך לניקוי. תקנה לך כפול ממה שאתה צריך. סט אחד לשימוש וסט שני בניקוי, ככה הכי קל להחליף. יש מגוון אמצעי חימום, מנורות חימום, שמחירן בין עשרות שקלים למנורה רגילה שמפיצה הרבה חום ועוד יותר הרבה אור (לא בריא ללילה)ועד כ180 שקלים למנורה קרמית, שמפיצה רק חום ולא אור. יש גם כבל חימום, או אבן חימום שלפי מה שראתי פחות מומלץ לאיגואנה. באיזה גודל של כלוב אתה מתכנן לשכן את האיגואנה?

avikern

New member
רוצה להוסיף שאלה משלי על תוספי מזון

שלום לחברי הפורום אני משתמש בReptimineral H של חברת Sera מה אתם אומרים על התוסף? באיזה תוסף הייתם ממליצים לי להשתמש? איזה נחשבים ל"טובים" ביותר? אני מתלבט אם להוסיף עוד סוג (במסגרת יום ככה ויום ככה) האם כדאי לגוון בין 2 סוגים להשגת טווח מינרלים וויטמינים רחב יותר? תודה

avikern

New member
לא לפי מה שרשום על הקופסא

רשום שזה ויטמינים ומינרלים האם מספיק יצרן \ מוצר אחד? במה אתה משתמש ללטאות שלך?

אם המוצר מכיל גם ויטמינים וגם סידן

אז זה אמור להיות בסדר. כמובן שיש מותגים טובים יותר ופחות. אני משתמש בRep-Cal גם בסידן שלהם וגם ובויטמינים.

אני קניתי בארה"ב

אז המחירים זה בהתאם למה שמפרסמים שם. בארץ ראיתי שמוכרים בסביבות ה90 שקלים לקופסא.

omer356

New member
היות ורוב האתרים אינם מוכנים לשלוח לישראל.

אז שהייתי שם בקיץ החלטתי לקנות כמה קופסאות,בחנות חיות בשם petco המחיר אומנם באמת יקר,אבל לא היו לי הרבה ברירות אחרות.

למעלה