[שאלות] אימונים ותזונה.

raviv01

New member
[שאלות] אימונים ותזונה.

שם: רביב אהרון. גיל: 15 משקל: 62 ק"ג גובה: 1.69 מ' שאלות- אימונים: 1. אימון אירובי- לפני אימון אנ-אירובי / אחרי אימון אנ-אירובי / יום נפרד ? (למטרת חיטוב הגוף). 2. מכון כושר: אימונים מחזוריים או אימונים של תרגילים שונים לכל קבוצת שרירים? 3. כמה זמן עליי להתאמן באימון אנ-אירובי? (לדוגמא: 60 דקות) וכמה זמן עליי להתאמן באימון אירובי? 4. תוכנית האימונים שלי היא ABC: A- חזה ויד אחורית. B- גב ויד קדמית. C- רגליים וכתפיים. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע- אימון אנ-אירובי, כל בוקר אני עושה ריצת בוקר של חצי שעה ופעמיים בשבוע אימון ג'ודו. אני מתאמן כמו שצריך? האימונים לקבוצת השרירים שחילקתי טובים? 5. תוך שלושה חודשים אוכל לחטב את הגוף כמו שצריך ולהוריד אחוזי שומן (ממשקל 62 ק"ג ל- 58 ק"ג) ע"י תזונה נכונה המתאימה לחיטוב הגוף שהתחלתי בימים האחרונים + אימונים אנ-אירוביים, אירוביים וג'ודו? 6. אם אני רוצה לקבל תפריט יומי ותוכנית אימונים מותאמת במיוחד לי באינטרט (פורום / אימייל / תוכנות מסרים), למי אני יכול לפנות? האם הייעוץ בתשלום? שאלות- תזונה: 1. בננה לפני אימון / אחרי אימון? 2. אילו מאכלים אני צריך לאכול מיד לאחר אימון אנ-אירובי (למטרת חיטוב)? אני לא רוצה להשתמש באבקות. 3. אילו מאכלים אני צריך לאכול מיד לאחר אימון אירובי ולאחר אימון ג'ודו? 4. אני צריך לאכול במהלך האימון? אם כן, מה עליי לאכול? 5. אני טיפוס שאוהב לאכול, מה לעשות.. התרגלתי לאכול עד היום אוכל לא בריא בנוסף למאכלים בריאים ואני מנשנש הרבה.. כעת, אני מנסה לעמוד בתפריט היומי החדש שלי המתאים לחיטוב הגוף. איך אני יכול להחזיק מעמד ולא לנשנש בזמן שאני מרגיש רעב ומת למשהו טעים אך לא בריא? תודה מראש, רביב.

CaFFee84

New member
שלום רביב

1. לגבי הסעיף הראשון של השאלה, לא ממש הבנתי מה השאלה. 2. רצוי לאמן את קבוצות השרירים בכל מיני סוגים של תרגילים, ואכן לכל שריר יש כמה תרגילים שעובדים עליו. 3. אימון אירובי, כמה שתתאמן יותר, כך הוא יהיה יעיל יותר. המינימום לכל הדעות הוא 30 דקות. אני ממליץ על שעה לפחות (גם יותר מאתגר וכיף וגם הרבה יותר יעיל). אימון אנאירובי בסביבות ה 60 דק'. 4. תוכנית האימונים שלך לא כוללת בטן. אתה צריך לקחת בחשבון אימון אירובי שלם (אימון פארטלייק למשל), ויום מנוחה שלם. אגב, לגבי האימון ג'ודו, זה בסדר וזה טוב כל עוד אתה לא מעמיס על עצמך באותו יום גם אימון ג'ודו וגם חד"כ בזמן סמוך. שים לב לזה... 5. תזונה נכונה היא הבסיס להכל. בלי תזונה נכונה לא שווה רוב האימון שלך. בעזרת תזונה נכונה ואימון נכון תוכל בקלות להתחיל להוריד אחוזי שומן ולהעלות מסת שריר [לא מחייב שמשקלך הכולל יירד(!)]. לגבי תזונה: 1.בננה לפני האימון. תמרים גם רצוי, יוגורט, וכד', בסביבות חצי שעה - 45 דק' לפני האימון. 2. אתה לא חייב להשתמש באבקות, וזה גם לא ממש רצוי להתחיל עם זה על ההתחלה. קודם תתחיל להתאמן, אם תראה שתזונה רגילה לא תשיג את מבוקשך, תתחיל עם אבקות (למרות שאני לא בעד אבקות...). אחרי אימון יש לאכול פחמימות וחלבונים. לדוגמא, טונה, פסטה/אורז, קופסת קוטג', לחם מלא,... 3. במהלך האימון אתה לא צריך לאכול. אתה יכול לשתות, ויש גם משקאות איזוטוניים שנועדו לשתייה במהלך אימון (תורמים לכוח במהלך האימון). 4. אתה אוהב לאכול? פנאן. גם אני. השאלה מה אתה אוכל. בדיוק באותה מידה שאתה יכול לאכול כמות גדולה של ג'אנק פוד ולשבוע, אתה יכול לאכול ארוחה בריאה ומזינה ולשבוע ולהינות ממשנה פי כמה. לדוגמא, במקום לאכול ממתקים ונקניקיות, המבורגרים קבבים וכל השטויות האלה, תאכל חזה עוף עם ירקות ותפוחי אדמה/פסטה/אורז.. מבין? שיהיה בהצלחה רביב ! נ.ב. כל מה שכתבתי בהודעה נכתב לפי דעתי האישית וידע אישי, אין לקחת את האמור לעיל בכל דרך אחרת מלבד עיצה אישית לרביב. ------------ Caffee84 HomeGallery.co.il צימרים זוגיים בנגב

למעלה