שאלות בהיבט הבריאותי

rdhkvmvk

New member
שאלות בהיבט הבריאותי

שלום לכולם,
אני כרגע מתלבט בין כמה מדינות לאן לנסות את מזלי (במידה ואמצא עבודה כמובן) ולעשות רילוקיישן (מתכנת עם תואר ראשון, רוצה לפחות כמה שנים לעבוד קצת במדינה אחרת :)).
יש לי כמה שאלות בנוגע לקנדה בהיבט הבריאותי, אשמח אם תוכלו לעזור.
*אם יש כאן חולי קרוהן/קוליטיס שעשו רילוקיישן לקנדה אז בכלל זה ממש יעזור לי, גם הודעה פרטית זה מצוין.
בגדול השאלה שלי מתחלקת ל2:
1. מבחינת ההגירה עצמה - בימים האחרונים קראתי בהמון פורומים ואתרים על דרכי הגירה לקנדה וכ'ו, והרבה פעמים ראיתי שזרקו משהו בסגנון של אחת מהדרישות היא בריאות תקינה או שבעיה בריאותית יכולה למנוע ממך לקבל ויזה וכ'ו.
האם הדבר נכון? עצם היותי בעל מחלה (קרוהן, מחלת מעיים) יכול לפגוע בסיכויים שלי להגר? לא הצלחתי למצוא בשום אתר רשמי פירוט על העניין הזה..
2. הבנתי שהמערכת בריאות בקנדה די דומה לישראל. האם זה תקף גם למהגרים? לדוגמא, אני בשנים האחרונות צורך תרופה מסויימת כל חודשיים שהיא כלולה בסל הבריאות שלנו (אני מניח שגם בקנדה). היא נחשבת תרופה יקרה ואני משלם מחיר מסובסד של 300 ש"ח בערך.. האם אני יכול לצפות לדבר דומה בקנדה? הבנתי לדוגמא שברוב אירופה כן, אבל בארה"ב לדוגמא ממש לא.

שאלת בונוס על הדרך - מהי הדרך המומלצת ביותר לחפש עבודה בקנדה ומה הסיכויים למצוא אחת? (מתכנת בעל תואר ראשון במדמ"ח עם ניסיון של כשנה במשרת סטודנט.)
תודה רבה רבה לכל העוזרים!

להבא, שאלות הגירה מקומן בפורום "עוברים לקנדה- הגירה"

בעיקרון התשובה היא שאכן, מצב בריאותי יכול למנוע הגירה אם הוא עלול לסכן אחרים או להטיל מעמסה על מערכת הבריאות בקנדה. במקרה של קרוהן, זה לא בהכרח ימנע הגירה. אני מניח שזה תלוי במידה רבה במידת החומרה והאם מצבך מאוזן באמצעות הטיפול התרופתי.

מערכת הבריאות בקנדה דומה לישראל בכך שהמימון לה הוא ציבורי. בהבדל אחד ענק: תרופות מרשם מחוץ לבית חולים אינן מכוסות (בהכללה, ותלוי פרובינציה- מערכת הבריאות היא באחריות פרובינציאלית ולא פדרלית- יש תוכניות שמכסות תרופות לילדים או לקשישים, או על-בסיס צורך כלכלי). אז בעיקרון, אתה צריך לצפות לכך שבקנדה תשלם את המחיר המלא והלא מסובסד של התרופה, אלא אם יהיה לך ביטוח רפואי באופן פרטי או דרך מקום העבודה שיכסה את זה (וכידוע חברות ביטוח לא אוהבות לבטח מצבים קיימים)

rdhkvmvk

New member
תודה רבה על התשובה

נשמע מבאס. מקווה שאולי יש כאן חולי קרוהן שיוכלו לתרום מניסיונם..
&nbsp

למעלה