שאלות בהיסטוריה - מי יודע ?

לוו

New member
שאלות בהיסטוריה - מי יודע ?

(1) אילו נסיבות עלולות להצמיח "מקארתיזם" במדינה דמוקרטית? (2) האם ניתן היה למנוע את הקצנת מאבק השחורים בשנות ה – ´60? (3) כיצד אפשר להסביר את השינויים בצמרת הממשל הסובייטי בעשור שלאחר מות סטלין? (4) ההסטוריון ר´ סאקוה כתב: "נתהפך פולחן סטלין. בעוד שבזמנו כל הנצחונות היו שלו בלבד, הרי שלאחר מותו כל האחריות לתופעות השליליות יוחסו גם כן לו אישית". מה משתמע מהערכה זו לגבי חלקה של ההנהגה הסובייטית של שנות ה – ´50 באותם הצלחות וכשלונות? (5) מה משותף ומה שונה בארועי פולין/ הונגריה/ צ´כוסלובקיה – ברקע, באירועים, בתוצאות?

לוו

New member
מה אין אחד מפה יודע ?

איפה ההיסטוריונים של הפורומינו ?

שאלה 2

"הקצנת מאבק השחורים" אם אתה מתכוון למהומות לאחר מותו של מרטין לותר קינג אזי אני חושב כי יש לך את התשובה. באופן כללי המאבק של השחורים בארה"ב מעולם לא הפך למאבק אלים ממושך (חוץ מאשר במקומות קטנים בדיטרוייט ובשיקגו) אך אלו היו יותר היוצא מן הכלל המעיד על הכלל. היום נמשך מאבק זה - ועל פי מחקרים רוב בשחורים מרגישים כי יש היום יותר גזענות בארה"ב מאשר הייתה בשנות ה - 60 (בין אם זה נכון או לא נכון זו הרגשתם - לפחות על פי הסקרים). מאיר

זאת בחינה?

כסיימתי את לימודי בתיכון נשבעתי לא לענות עוד שאלות כאלה, כשלמדתי לתואר הראשון בהיסטוריה הבנתי שאי אפשר לענות על שאלות כאלה... 1. הנסיבות שהיו קיימות בארה"ב בשנות ה-50... מקרתיזם היא תנועה עם סיבות מורכבות המגיעות עד ימי הבניים באירופה- וודאי עד ציד המכשפות בארה"ב, לא ניתן לענות בצורה חד משמעית או אחרת מכיוון שלכל מדינה תנאים שונים והיסטוריה שונה, ככלל ניתן לאמר שיש צורך ברקע דתי נוצרי, אמונה כמעת דתית (או דתית ממש) בדרך חיים מסויימת (דרך החים האמריקאית במקרה זה) נכונות לקבל תאוריות קונספירציה ופחד מהשונה, יש ודאי עוד גורמים. 2. כן. אם השחורים בארה"ב היו מקבלים שיוויון זכויות, בהתאם לחוקה האמריקאית ולא היו המיעוט הנכשל ביותר בארה"ב ולא היו סובלים מאפליה חברתית, אזי מן הסתם מאבקם לא היה מקצין. אה כן אם לא היה נרצח מרטין לותר קינג, זה גם היה עוזר. 3. סטלין מת. 4. כלום. 5. טוב זה מצריך חיבור

לוו, אתה מנסה לעזור לילדודס?

כי אם כן אז סבבה, אבל אם לא... ברור לכל חובב היסטוריה רציני שאלה שאלות שפתוחות לפרשנות אישית (חוץ אולי משאלה 5), אז אני לא חושב שמתאים לנסח אותן בתור "מי יודע?" אלא יותר כ"מה דעתכם?" ושוב - אם זה בקטע של ההיסטוריה אז סבבה (בהנחה שזה דומה לשאלות שהאנשים האלה הולכים לקבל בבגרויות, כמובן...)

לוו

New member
סליחה התכוונתי ל-"מה דעתכם "

ולא מי יודע חוץ משאלה 5 שהוא כמו חידה ( אוף עם עברית שלי - אני יליד אמריקאי - הבנת ? )

למעלה