שאלות בהיסטוריה - נושא חדש

לוו

New member
שאלות בהיסטוריה - נושא חדש

1 ) מדוע לדעתכם עסקו המעצמות בפיתוח נשק גרעיני על אף שידעו כי מלחמה גרעינית תהרוס גם אותם ? 2) אלו נימוקים היו אמריקאים להשמיע בעד או נגד פיטורי הגנרל מק-ארתור ? 3) הנרי קיסינג´ר כתב בספרו " מדיניות החוץ האמריקנית " עמוד 87 על מלחמת וייטנאם, " איש הגרילה מנצח אם אינו מפסיד, הצבא השיגרתי מפסיד אם אינו מנצח" הסבר בבקשה 4) למלגה הרפובליקנית בארה"ב היה קו נוקשה במדיניות החוץ, עם זאת היו אלה נשיאים רפובליקנים-אייזנהאואר - וניקסון - שסיימו את מלחמות קוריאה - וייטנאם כיצד ניתן להסביר זאת ?
 

masorti

New member
תשובות חלקיות..

לנושא 1 (נשק גרעיני) התשובה פשוטה וברורה: מאזן אימה. כל צד רצה להשיג הרתעה גרעינית מול הצד השני, כדי למנוע מהיריב יכולת להשמידו. כשגמרו להתכונן ל"יכולת מכה ראשונה" עברו ל"יכולת מכה שנייה". וככל שכל צד פיתח אמצעי יירוט, כך שוכללו במקביל אמצעי השיגור. (ופרט לכל הנ"ל.. בשלב מסוים היה מדובר גם על יוקרה.) לגבי נושא 2 - הידע שלי מוגבל אז לא אגיב. לגבי נושא 3: ניחוש שלי - מצב תיקו הוא כשלעצמו הישג לגרילה, ושוחק את הצבא הסדיר שעומד מולה. לגבי נושא 4: שלשה סוגי נימוקים עקרוניים... א. "רק הליכוד יכול לעשות שלום". כלומר: רק מנהיג מהימין יכול להשיג קונצנזוס להסכם הכולל מחיר כואב. אייזנהאואר וניקסון - ארה"ב, דה-גול (1962) - צרפת, מנחם בגין (1982) - ישראל. ב. שיקולים אישיים ומפלגתיים שאינם עולים בקנה אחד עם המדיניות העקרונית. ג. הכרעה שאין ברירה במקרה הספציפי (לדוגמא: דה-גול).
 

לוו

New member
רק הליכוד יכול לעשות שלום ?

ומה עם יצחק רבין ע"ה - הסכם אוסלו ?
 

masorti

New member
זו בדיוק הפואנטה..

על השלום של בגין מסכימים כולם. הסכם אוסלו מצוי במחלוקת עד עצם היום הזה. (חצי מהעם רואים בו אסון) היות וזה אינו פורום אקטואליה, אני מעדיף שלא להיכנס לויכוח על הסכם אוסלו. בכל מקרה, הפואנטה שלי היתה שרק הימין יכול להעביר בקונצנזוס הסכם הכרוך בויתורים מכאיבים.
 

לוו

New member
גם אני לא רוצה להיכנס ב-אקטואליה

רק מילה אחת השלום עם מצרים לא ממש שלום ככה ככה
 

לוו

New member
ועל המנהיגות של בגין זה נושא אחר

עוד חזון למועד
 
ועוד תשובות חלקיות

לגבי נושא 2 - מק´ארתור פוטר לאחר שמתח ביקורת פומבית על הממשל בעניין הטיפול בקוריאה.
 
למעלה