שאלות בהיסטוריה של ארה"ב

לוו

New member
שאלות בהיסטוריה של ארה"ב

מי יודע מי היה החוקר הראשון שמגלה ניו יורק ? מי קנה את האי מנהטן מהשבטים המקומיים ? וכמה הוא משלם ? מה אמר תומאס ג´פרסון על ניו יורק כשהקונגרס נטש את העיר לטובת מחוז קולומביה (וושינגטון די. סי.) ? מי היה האירופי הראשון שהגיע לצפון אמריקה, ? ואיפה היה היישוב האירופי הראשון ? במאה ה-19 כבש רעיון ´הייעוד הגלוי´ (Manifest Destiny) את ליבם של האמריקנים , הכוונה ? ???????????

Presto

New member
האירופי הראשון בצפון אמריקה

נדמה לי שזה היה הויקינג אריק האדום (לא זוכר את שמו האמיתי). דרך אגב, הוא היה אחד מאבות אבותיו של מגלה הארצות הדני ליף אריקסון.

לוו

New member
נו אין מישהו מפה בקיא בהיסטוריה

של ארה"ב ? חבל !

ezer

New member
מי קנה את האי מנהטן?

מי קנה איני יודע, אולם האי נקנה בתכשיטים זולים ובחרוזים ששווים היה 24 דולר. אולם, אילו היו מושקעים אותם 24 דולר בריבית של 8 אחוז לשנה, היה הכסף מגיע לסכום של 28 טרליון דולר בשנת 1995 . עוצמתה של הריבית דריבית.....רק לגויים.

ezer

New member
ראה נא,

האם כל דבר צריך לדעת לפרטי פרטים? איזו תועלת יש לנו מידיעת הדברים לפרטי פרטים? אילו איזכורם של דברים בא בדרך אגב, זה לא נורא. אך להשקיע בפרטים מה אתה מוצא בזה?

לא חייבים, אבל זה כיף. חידונים

כאלה זה הדברים הכי טבעיים לפורום כזה. תמשיך, לוו (רק אל תרד על כולם אם הם לא יודעים...
)

לוו

New member
היות ואיש לא עונה..

אז אני עונה החוקר הראשון שמגלה ניו יורק - החוקר האנגלי הנרי האדסון הגיע לכאן במקרה, במהלך ניסיון לגלות את המעבר הצפון-מערבי ב-1609. האדסון התרשם ממה שראה. "אי אפשר לקוות להיתקל במקום יפה מזה", דיווח האדסון, שהכריז על השטח כחזקתה הבלעדית של חברת איי הודו המזרחית של הולנד, עבורה עבד. מי קנה את האי מנהטן- רוב ההיסטוריונים מסכימים כי פיטר מינט, מנהל חברת איי הודו המערבית של הולנד, קנה את האי מהשבטים המקומיים תמורת סחורות בשווי 60 גילדן. אותן סחורות היו שוות מעט יותר מ-24 דולר (אולי קרוב יותר ל-600 דולר), הסכום שהשתמר במיתוס העממי, אך עדיין אין ספק שזהו מחיר מציאה. מה אמר תומאס ג´פרסון על ניו יורק כשהקונגרס נטש את העיר ? כי בעיניו היתה ניו יורק ´הביוב אליו מתנקזות כל השחיתויות של הטבע האנושי´. האירופי הראשון שהגיע לצפון אמריקה היה מגלה הארצות הנורבגי, ליף אריקסון, היה האירופי הראשון שהגיע לצפון אמריקה, כ-500 שנה לפני שקולומבוס המבולבל הפך את היוצרות כשמצא הודים (בספרדית: אינדיוס, כלומר אינדיאנים) בהיספניולה (כיום הרפובליקה הדומיניקנית) בשנת 1492. הספרדים יסדו את היישוב האירופי הראשון בסן אוגוסטין, פלורידה, בשנת 1565 הייעוד הגלוי פירוש במאה ה-19 כבש רעיון ´הייעוד הגלוי´ (Manifest Destiny) את ליבם של האמריקנים שילוב של רכישות קרקע, של דיפלומטיה ושל כיבוש אלים הוביל ב-1850 להשתלטות על שטחיה של ארצות הברית כפי שהיא כיום. בשנת 1803 מכר נפוליון את המישורים הגדולים לממשלת ארצות הברית במחיר מצחיק, וספרד העבירה את פלורידה לידי המדינה הטרייה ב-1819. הקרב נגד הצבא המקסיקני על המבצר אלאמו במהלך מהפכת טקסס בשנת 1835 סלל את הדרך להתנתקותה של טקסס ממקסיקו ולעצמאות. בעקבות המלחמה עם מקסיקו בשנים 1846-1848, עבר לידי ארצות הברית רובו של השטח הדרום-מערבי של צפון אמריקה, בכללו

ים ושמש

New member
האמריקאים צריכים להודות למתנחלים

שהתיישבו בשטחים....מול האויבים האינדיאנים...... והיו להם מילחמות "ברירה"! וכך הגיעו עד הלום....ל"חנך"אותנו.

הו, בהחלט....ללמדך שמוסר הוא דבר

יחסי, ומה שאז היה נתעב רק ככל שהגיעו הדברים לילידי אמריקה, וסתם התרחבות נמרצת כמדובר היה במקסיקאים (לא כל שכן בצרפתים ובספרדים), הוא היום התנהגות שעליה משלמים בהחרמה מקהיליית העולם. יהושע היה מנהיג סביר ביותר לאור עקרונות זמנו. ולעומת זאת, מי שרואה בספר עלילותיו פקודות מבצע לימינו אלה...

אוקיי, לפני שקראתי את התשובות

שלפחות חלקן מן הסתם נכונות, בוא נראה מה אני זוכר: החוקר הראשון שגילה את ניו יורק היה (נדמה לי) הדסון. את מנהטן נדמה לי שקנו דווקא ההולנדים. ההולנדי היחיד שקשור לניו יורק שאת שמו זוכר הוא פיטר סטייווסנט, ואני חושב שהוא היה מושל האזור הרבה יותר מאוחר מזמן רכישת האי. על מנהטן שולמו 16 (או 24, לפי סיפורים מסוימים) דולר - רובן בסחורה שכללה בעיקר חרוזים צבעוניים שמצאו חן בעיני השבט המוכר. לא יודע. מה אמר? נדמה לי שהאירופי הראשון שהגעתו לצפון אמריקה מתועדת הוא לייף אריקסון. הישוב שלו היה במקום שהוא כינה וינלנד, ואנחנו מכנים ניופאונדלנד. מניפסט דסטיני הוא עיקרון שאומר שיעודה הגלוי, הברור מאליו והמבורך על ידי האל של ארה"ב הוא להשתלט על כל השטח שבין שני האוקיאנוסים (From sea to shining sea, כמו שנאמר בשיר ההוא...) ועכשיו בוא נראה אם עשיתי בושות...

טוב, לא נורא... ../images/Emo13.gif ולוו -

אני די בטוח לגבי וינלנד. אם התכוונת "הישוב הראשון שקיומו נמשך עד היום", אז כמובן שאתה צודק.

לגבי ההתיישבות הראשונה של אירופאים

אני קראתי בסאגות איסלנדיות כי היו ויקניגים שכנראה הגיעו לצפון אמריקה במאה ה- 9. בתקופה זו גם גילו את איסלנד ואת גרינלד. יש תיאוריה מעניינת על גילויים של הויקוינגים על פי אזורי הגידול של ה - Bass יכולתם של הויקינגים לייבש את הדג ולקחת אותו למרחקים גדולים הוא מה שאיפשר להם להגיע ממקום למקום. בכל מקרה, כדאי לקרא מיתולוגיה נורדית (במיוחד כדאי לראות כמה הניאו-פאגנים לא יודעים כלום על ה"פגאנים" האמיתיים). מאיר

למעלה