שאלות במעבר משכירה לפרילנסרית

triniti_b

New member
שאלות במעבר משכירה לפרילנסרית

תמיד הייתי שכירה, והנה נקרתה על דרכי האפשרות לההפך לפרילנסרית. זה מעלה אצלי שאלות רבות. הראשונה והדחופה ביותר היא מהו התשלום שעלי לבקש לשעה. התפקיד הוא תפקיד ייעוץ שיכלול כתיבת מסמכי בדיקות ממשק, ניתוח מתחרים, איפיונים וכד´ יש לי ניסיון של כ-6 שנות עבודה, אך כאמור כשכירה בלבד. היכן אוכל לברר מהו טווח המחירים בשוק? השאלה השנייה היא האם כדאי להיות מועסקת כשכירה בחברה או כעצמאית. מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאופציות? ממקום העבודה הוברר לי ששתי האופציות רלוונטיות מבחינתם. תודה.

tevagil

New member
שכירה או עצמאית

זה לא חשוב, העיקר שתקבלי את הכסף. במקרה שלך אם מדובר במעסיק שיכול לתת לך משכורת, אז למה לך להסתבך עם רשויות המס ולהתרוצץ עבורם? המעסיק עושה את זה עבורך. אם יהיו לך עבודות אחרות, אז גם כדאי לך לקבל מהם משכורת. יש גם חברות שנותנות תלוש משכורת ומוציאות חשבונית, תמורת עמלה לא גדולה.

oh yes

New member
צר לי, אבל בינתיים השארי שכירה...

זה זמן רע מאוד להתחיל לבנות שם, לגייס לקוחות ולנסות להתפרנס כפרילנסר. מספר השנים שיש לך כנסיון הוא לא רב (פחות מעשר), את אשה (אני מצטער, אבל זה נכון - לא מקל עלייך), ולא כתבת שיש לך משהו יחודי מאוד להציע (מלבד איכות עבודתך). קחי בחשבון הוצאות כמו הנהלת וניהול חשבונות, שכ"ד, חשמל, טלפונים... על כל שקל שאת מרוויחה היום נטו, את צריכה להיבא פי שלושה רק כדי להגיע לאותה רמת שכר. את יכולה? אני יודע שזה נשמע מדכא, אבל כל אחד מתכנס בתוך עצמו, גם הלקוחות. תקראי קצת מה ששואלים כאן מסביב.

orenva

New member
הוצאות כעצמאית

התשובה שנתנו לך לגבי ההוצאות זה כבר גובל בבורות. הרי שכ"ד וחשמל והכל את ממילא משלמת, משרד הרי לא תפתחי בשביל זה ו1/3 מההוצאות בבית מוכרות לך וכנ"ל כל הוצאה אחרת שאת מאפיינת כהוצאה עסקית כך שבפועל חלק מההוצאות שממילא יש לך הופכות עכשיו להיות דרך להקטין את הכסף החייב במס, הקטנת הברוטו (ולא כמו שכיר שמשלם אותם מהנטו) זה עוד לא אומר שזה כדאי כלכלית אבל לפחות שתוכלי לעשות תחשיב נכון

למעלה