שאלות בנוגע לאזרחות...

HeyJoe

New member
שאלות בנוגע לאזרחות...

שלום לכולם, אני, מה שנקרא, "משתתפת סמויה" בפורום שלכם, קוראת אבל לא כותבת, מזה כחודשיים. יש לי כמה שאלות בנוגע לאזרחות הונגרית (ובבקשה אל תפנו אותי לכתבה ב Ynet כי אני מכירה אותה ולא מצאתי שם את כל התשובות לכל השאלות...) * בבירור טלפוני (וקצר מאוד) בשגרירות הונגריה, על סמך הפרטים של אימי (ילידת שנת 1962 בעיר "נייד-וואראד"), נמצאנו כלא זכאים. * אני יודעת שאף אחד כאן אינו מוסמך כדי לתת לי תשובות חד משמעיות בשם השגרירות, ואין לי כל רצון לעצבן את מי שאינו מסכים עם מוציאי האזרחות בטענה שהם שכחו את מה שעבר עלינו... אני שואלת את בעלי הניסיון, ואת אלו שאולי מכירים אנשים שנמצאים בתהליך הוצאת האזרחות. הבנתי שתושבי טרנסילבניה אינם זכאים לאזרחות הונגרית, אבל גם קראתי (כן, בתגובות לכתבה ב Ynet) שמי שנולד בשנים מסויימות, לדוגמא עד 1918, נחשב ליליד הונגריה וזכאי לקבל אזרחות. האם זה נכון? האם אתם מכירים מישהו, יליד טרנסילבניה או צאצאים של, שנמצאים זכאים לקבל אזרחות הונגרית? * "התאחדות עולי הונגריה" - הוצאתי את הפרטים של ההתאחדות מהפורום, כולל מספרי טלפון, אבל אין תשובה! ניסיתי להתקשר בשעות ובימים שונים ועדיין אין שם תשובה. מישהו יודע אולי את הימים ושעות הפעילות שלהם? איזה סוג של סיוע אני יכולה למצוא בהתאחדות בכל מה שקשור לאזרחות? האם הסיוע מסתכם רק במילוי הטפסים של השגרירות ותרגומים למינהם למי שזכאי לאזרחות או שהם מציעים גם סיוע בבירור לזכאות? * האם מישהו מכיר או יכול להמליץ על עורך דין שמתעסק בכל הנושא של אזרחות הונגרית? אני יודעת שבעיתון "ידיעות אחרונות" של יום שישי במוסף ממון יש מדור שמפרסם סיוע מישפטי. יש שם כל מיני עורכי דין שמציעים את שירותם בכל הקשור להוצאת אזרחות זרה (רומנית, פולנית וגרמנית - אין פירסומים של עורכי דין המטפלים באזרחות הונגרית) תודה מראש למגיבים והמשך יום טוב...

עב

New member
תשובה לא מוסמכת אך הגיונית

אני לא מוסמכת אפילו בשם עצמי, אבל ההיגיון אומר שאינך זכאית לאזרחות הונגרית, כי אמך נולדה הרבה הרבה שנים לאחר שנייאג' וארוד הייתה שייכת לרומניה. אז אמך אולי זכאית לאזרחות רומנית אבל לא הונגרית. למרות זאת, תתקבלי כאן בברכה ואת מוזמנת להיות משתתפת גלויה ופעילה

HeyJoe

New member
תודה רבה על קבלת הפנים

אני אגיד לך את האמת, זה כל כך מעצבן! הרי לזכאות לאזרחות רומנית יש צורך לעבור מבחן בשפה הרומנית ואמא שלי בכלל לא יודעת רומנית! אימי ואני יודעות רק הונגרית! זה כל כך מגוחך. בבית דיברו רק הונגרית, ולא רומנית. את חושבת שעל סמך המידע על סבי וסבתי יש סיכוי? סבתא שלי נולדה בשנת 1930 בעיר נייג'-וואראד סבא שלי ז"ל נולד בשנת 1914 בעיר באראד תודה רבה

עב

New member
תוספת

אני לא יודעת האם מתחשבים בלידה של סבא וסבתא. בכל אופן, בין הונגריה לשכונתיה מתחוללת מלחמת תרבויות שעברה כבר לשלב גלוי. הרומנים והסלובקים לא רוצים את בני המיעוט ההונגרי בקרבם והשפה היא מבחן תרבות. מי שמדבר הונגרית, כמובן הוא הונגרי ולא יהיה רצוי כאזרח ברומניה וסלובקיה. זאת הסיבה למבחן של השפה הרומנית. מקווה שיעלה מישהו שיש לו המלצה על עורך דין שמתמצא באזרחות של ארץ המילעל.

טומי*

New member
אולי גם זה יכול לעזור....../images/Emo140.gif

מידי פעם עולות שאלות בפורום לגבי דרכון הונגרי ,,הנה כל הפרטים שצריכים לדעת,, טומי אני מציע שתשמור הודעה זו למקרה הצורך,, שגרירות הונגריה בישראל כתובת:רחוב פנקס 18 טלפון:03-5466981 קבלת קהל-ימים שני ורביעי בין השעות 9:00-12:00 מסמכים דרושים: 1)תעודת נישואין של המבקש 2)תעודת לידה של המבקש 3)תעודה המעידה על שנוי שם (אם יש) 4)תעודת גירושין(לגרושים/גרושות בלבד) 5)תעודת נישואין הורים 6)תעודת לידה הורים 7)3 תמונות פספורט 8)צילום דרכון כל המסמכים יש לצלם בשלושה העתקים את המסמכים שלא כתובים בהונגרית יש לתרגם אצל נוטריון(דובר הונגרית) להונגרית בהצלחה,,,, אפשר לקבל מידע גם בהתאחדות עולי הונגריה בישראל רחוב אבן גבירול 76 תל אביב טלפון 03-6917121,,036916115 פקס 03-6967049

HeyJoe

New member
תודה רבה על המידע אבל

לצערי המידע רלוונטי למי שזכאי לקבל אזרחות... יום טוב

yossif

New member
אולי הלינק הזה יעזור לך

בלינק המצורף כתוב שמי שיש לו שורשים הונגריים זכאי לאזרחות, אבל צריך קודם לגור לפחות שנה בהונגריה. כלומר אם למישהו במשפחתך היתה אי פעם אזרחות הונגרית (ולא משנה מאיזה דרגה, זה יכול להיות גם סבא של סבא שלך - כמובן שצריך להוכיח זאת) את זכאית לאזרחות. כאמור ה"קאץ'" הוא שצריך קודם לגור שנה בהונגריה. מקווה שעזרתי

למעלה