שאלות בנוגע לגור בן כשבועיים וקצת

TempGuest

New member
שאלות בנוגע לגור בן כשבועיים וקצת

בוקר טוב לכולם

כדאי שאתחיל עם זה שיש לי המון ניסיון עם חתולים, תמיד היו לי בבית לפחות (!) חמישה חתולים ויצא לי הרבה לטפל בגורים, גם יונקים וגם גורים קטנטנים אבל שכבר אוכלים אוכל רטוב ועושים צרכים לבד.
לפני כמה ימים לקחתי גור חתולים שאני מעריכה שהוא בן כשבועיים (האזניים עוד לא זקופות, לא עושה צרכים לבד, המבט עוד פוזל ולא מפוקס...). אבל קלטתי שעברו עשר שנים מהפעם האחרונה שטיפלתי בגור יונק ועולות לי כמה תהיות...
מה שמדאיג אותי לפעמים זה תדירות הארוחות שלו -
היא לא קבועה. במשך הלילה הוא לא מעיר אותי בכלל, הוא מתעורר כשאני מתעוררת ועושה טיפה רעש וגם אז הוא לא תמיד מיילל ומבקש לאכול, לפעמים הוא פשוט מביט בי קצת ואם אני יוצאת מהחדר הוא חוזר לישון.
שאלה ראשונה - להעיר אותו ולהאכיל בכל זאת במקרים כאלה? כי מדובר גם על הפרש לפעמים של שמונה שעות (עד עכשיו הייתי מעירה אותו אבל הבעיה היא שבדר״כ אחרי זה הוא מבקש לאכול כל שעתיים-שלוש ולא ישן עמוק כמו שהוא ישן בלילה, הוא קם מהכל)

ועוד שאלה, הרבה פעמים אחרי שכבר ינק הרבה (בערך 20 מ״ל לפעמים ואפילו יותר) הוא עדיין מחפש איפה לינוק וכל פעם שאני מקרבת אליו את הפטמה של הבקבוק הוא פשוט מן תוקף את הבקבוק ומתחיל לנשוך נורא נורא חזק (כבר יש לו שיניים קטנטנות).
ואני לא מדברת על ההתנפלות הרגילה שיש להם כשהם נלהבים לאכול אלא ממש כאילו הוא תוקף טרף... כל היד שלי מלאה בשריטות ונשיכות...
חשבתי לקנות לו צעצוע קטן אבל הוא עדיין לא בשלב שהוא מתעניין בדברים האלה.
ממה זה יכול לנבוע?
אני לא יודעת מה לעשות במצבים האלה כי זה נראה כאילו הוא רוצה לינוק אבל כשהפטמה כן בפה שלו הוא סתם נושך אותה ומשמיע מן קול תוקפני-מתוסכל משהו (למרות שכשהוא רעב הוא יונק ממנה בקלות) ובדרכ אני פשוט מניחה אותו על הרצפה להסתובב אבל אז הוא לא מפסיק ליילל ולחפש משהו... (גם אם אני לוקחת אותו ושמה עליי)

וחוץ מזה הוא גורון שנראה נורא בריא, סקרן נורא, אוכל המוןןןןן ועושה הרבה צרכים כל יום :)

Yukita

Active member
מנהל
נשמע שבאופן כללי הבחורון בריא

ומה שרואים זה ביטוי לאישיות.... כן, גם בגיל צעיר לפעמים אישיות מיוחדת מביעה את עצמה

&nbsp
זה לא בהכרח אומר שהוא יהיה נשכן יותר או כל דבר שלילי, האמת שאי אפשר לחזות מראש מה זה אומר. היה אצלי גור יונק שהתנהג בצורה די דומה (נורא נשך את פטמת הבקבוק, היה קשה לא להפצע ממנו כשמאכילים אותו, למרות שהוא אכל מצוין ולא הוחסר ממנו דבר). אם זה עוזר, הקטנצ'יק ההוא מזמן אומץ על ידי משפחה אוהבת, שמתה עליו, ולא שמעתי שיש לו איזשהן בעיות התנהגות

TempGuest

New member
לשמחתי כבר מצאתי לו בית

לא בדיוק חיפשתי משמעות לתקיפות האלה, אני מבינה שזה חלק מאופי, אני פשוט לא מבינה מה הוא רוצה ברגעים האלה וזה נורא מתסכל כי אני רוצה שיהיה לו טוב

&nbsp
ומה בנוגע לתדירות האכילה? היום הוא התעורר בעצמו אחרי 8 שעות שלא אכל ואז הוא ינק ממש הרבה, מעריכה כ-30 מ״ל (קראתי שגור בגיל הזה אמור לאכול כ-5 מ״ל לארוחה, אבל גם אם עברו הרבה שעות זה עדיין המון...), ברור שאני נותנת לו לאכול כמה שהוא רק רוצה ומבקש אבל אחרי שעתיים הוא שוב רוצה לינוק והמון!
הוא גורם לי להרגיש כמו אמא אמיתית שצריכה להיות דבוקה לתינוק שלה... עם שאר הגורים היונקים שהיו לי זה היה פשוט שונה.
&nbsp
שאלה נוספת - מתי בדיוק אני יכולה לתת לו להתחיל לאכול אוכל רטוב? הוא כבר התחיל ללכת ממש טוב ולא עם חוסר שיווי משקל כמו עד עכשיו, השיניים התוחנות מאד חזקות אבל מקדימה כמעט שלא רואים אותן, נראה לי שהן רק התחילו לצמוח לא מזמן.
אני מפחדת לנסות לתת לו מפחד שישאב את האוכל...
&nbsp
תודה רבה על התשובה

Yukita

Active member
מנהל
בגדול

אם יש שיניים - אפשר להתחיל להציע אוכל.
&nbsp
אם את פוחדת ש"ישאב" - אל תציעי מנה שלמה של אוכל, אלא הציעי קצת על קצה האצבע וראי איך הוא מגיב. אחרי שעושים ככה כמה פעמים, ורואים שהגור מתחיל לתפוס מה זה הדבר הזה, אפשר קצת פחות לחשוש ואפשר להציע אוכל בצורה שגרתית יותר (מנונת קטנה על גבי משהו שטוח יחסית, נניח מכסה פלסטיק מהסוג שסוגרים איתו מיכל קוטג' או חומוס, כמובן שטוף ונקי). בדרך כלל זו לא בעיה ענקית.
&nbsp
דבר אחד - אם באמת נראה לך שיש כאן קטע של אכילה בכמויות לא שגרתיות, התייעצי עם וטרינר לגבי האפשרות שיש לו תולעים, משהו שיכול לגרום לתחושת רעב קשה.

Yukita

Active member
מנהל
בטוח שהוא בן שבועיים?

קצת צעיר לשאלות אוכל מוצק... אבל לא בלתי אפשרי.

TempGuest

New member
נראה שעכשיו הוא בן כשלושה שבועות

לא שמתי לב שעבר כמעט שבוע מאז שלקחתי אותו :)
הוא פשוט מאד לועס את הפטמה של הבקבוק ועכשיו גם מצא את הכפכפים שלי שהרצועות הן מגומי והתחיל ללעוס אותן.
שאלתי על האוכל גם כי נגמרה לי הפורמולה (נשאר לי לעוד שתיים-שלוש האכלות) ואני לא רוצה לקנות חדשה (80 שקל!
) רק בשביל להאכיל אותו לעוד כמה ימים... (כמובן שאם הוא לא מוכן לאוכל אני כן אקנה)

TempGuest

New member
טוב ניסיתי לתת לו אוכל רטוב...

אכל ממש טיפה מהאצבע שלי ואח״כ לא רצה יותר.
כנראה שלא מוכן עדיין...

יוספה 51

New member
המפלצולה שלי גם התקיפה את הבקבוק בפרצי זעם מוטרפיםאנ

היה ממש מלחיץ להאכיל אותה. לכן החלפנו בזמנו בקבוקים כי חשבנו שלא יוצא אוכל. וגם, אכלה המון. קיבלתי עצה ממגדלת חתולים מנוסה לא להתרגש מרווח יותר גדול וגם אצלנו היה לילה של 7 שעות בערך.. היא עשתה את ההשלמות במהלך היום. החדשות הן שגם היום, בגיל 8 חודשים, אני רואה אצלה משתי הנטיות האלה, מעין צורך פתאום בזמן כירבול איתי להכנס לנשיכות , וגם אכילה מוטרפת בכמות שלה. חוץ מזה, הגברת בסדר גמור.

TempGuest

New member
כיף לשמוע :)

אני חושבת שהוא קצת נושך כי הוא נכנס לשלב של המשחקים וגם השיניים עוד צומחות לו, כשהוא מסיים לינוק עכשיו הוא פשוט נושך המון את הפטמה עם השיניים התוחנות.

למעלה