שאלות בנוגע להגירה

goldman13

New member
שאלות בנוגע להגירה

שלום לכולם :)
אני מעוניין לעבור לאוסטרליה ולא יודע יותר מדי על הפרוצדורה..
אשמח לשמוע טיפים והמלצות כמו גם לקבל מידע בנוגע לכמה דברים.
1. המקצוע שלי הוא בריסטה.. האם הוא ברשימה ועד כמה יש ביקוש באוסטרליה למקצוע הזה ?
2. אני חייב לעבור את כל תהליך בקשת הויזה, האישורים וההוצאות הכספיות הגבוהות או שיש דרך לעקוף אותם ? למשל, אם יש לי אפשרות להתקבל למקום עבודה לפני שאני מגיע לשם זה אומר שאני יכול לדלג עם כל העניין הזה או שהתהליך שונה ?
3. יש לי דרכון של האיחוד האירופאי (צרפת) האם זה יכול לעזור ?
תודה מראש ושבוע מבורך לכולנו ^_^

ANZ1

New member
בריסטה זה מקצוע ?

למדת בבית ספר הגבוה לקפה ?
תואר ראשון או דוקטורט ?
לדעתי הלא מקצועית אי אפשר להגר בתור בריסטה (לשום מקום), לא בדרך קצרה ולא בדרך ארוכה, לא בתור תושב קבע ולא דרך ויזת עבודה,
אבל בהחלט כדאי לברר את העניין אצל בעל מקצוע, סוכן הגירה,
מה שאתה כן יכול לעשות (אם אתה פחות מגיל 31) זה לבקש ויזת טיול ועבודה לשנה, על הדרכון הצרפתי או הישראלי, זה לא יאפשר לך להגר, אבל להגיע לעבוד קצת ולטייל, ואולי תפגוש את אהובתך וזה כן יאפשר לך להגר.

goldman13

New member
ביקומי הקפה העליונים ומימדי האספרסו הנצחיים :)

שמע, זה מקצוע לכל דבר אפילו בישראל אפשר להגיע ל50-60 שקל לשעה עם כישורים והגעה למקומות הנכונים. כמו כל מקצוע, המשכורת שלך תלויה בכמה רווח אתה מייצר ועד כמה אתה מודע לרווח שנובע מנוכחותך.
כמובן שפה בארץ זה לא מקצוע מוערך כל כך וזה ידוע.
לטעמי זאת אומנות שיש בה גם אהבה, תשוקה ויצירתיות :)

תודה לך על התשובה. אני בן 27 .
יש לי ידידה שכרגע גרה בישראל והיא אזרחית אוסטרלית (במקור) שאולי תוכל לסדר לי עבודה שם (בעסק אוסטרלי ולא ישראלי). אם המקצוע הזה (כולל מנהל בית קפה/מסעדה) לא מופיע ברשימה של ההגירה אז זה אומר שלא אוכל לקבל אזרחות קבוע או ויזה של 4 שנים גם אם מקום העבודה מוכן להיות הספונסר שלי ?

ANZ1

New member
אם שכר לשעה ותשוקה היו פרמטרים להגירה

המקצוע הכי קל להגירה היה זנות.

מדינות מחפשות מהגרים שיעזרו להם, כאלו שיש להם מקצוע שחסר במדינה,
אני בספק אם חסרים בריסטות באוסטרליה,
אבל שוב, פנה לסוכן הגירה ושאל אותו אם אפשר בכלל לקבל ויזת עבודה כבריסטה, חפש בפורום ותמצא את פרטי הקשר של סוכן הגירה ישראלי באוסטרליה בשם מונאש,
אם אני צריך לשער, אז רק אם תוכיחו שאתה בעל מקצוע ייחודי, מומחה עולמי לקפה שלמד את סודות הקפה ביערות קולומביה תוכל לקבל ויזה,
אבל, אני אשמח אם אחרי שתשאל אותו, תחזור לכתוב כאן את התשובה שלו.
ושוב, שקול להגיע עם ויזה לשנה, שאותה אתה יכול לקבל בקלות.

http://www.visabureau.com/australia/anzsco/jobs/barista-job-australia.aspx

goldman13

New member
אני אומר פה שזה מקצוע מכובד לכל דבר ושיש בו הנאה, אושר

וסיפוק עצמי. ושוב אני בטוח שאם תשאל בריסטות אחרים על הנושא הדעה שלהם תהיה מאוד שונה משלי. אולי זה גם חלק ממה שעושה אותי מאסטר רב מימדי לקפה, נס והפוך
מבחינתי העיקר פה הוא האינטראקציה ויצירת חוויה וגם ווייב שהלקוח בא לקנות לא פחות מהקפה עצמו.
אמת... די דומה לזנות ולכל מקצוע אחר שבו אתה נותן את מתנותיך בשביל לקבל תמורה

בכל מקרה, אני מבין מה אתה אומר ולכן באתי לפה לשאול ולבדוק אולי אפילו מישהו עבר את אותו המסלול או תהליך דומה.
בהחלט אשתמש בעצות שלך. הוצאת ויזה לשנה לפי ההבנה שלי לאזרח האיחוד האירופאי זה תהליך לא מסובך בכלל. אתייעץ עם סוכן הגירה ובכל זאת באמת אין מה להפסיד בלנסות ולהכיר מקום חדש עם אנשים חדשים ולזרום עם ההפתעות והלא נודע :)

אני מבטיח לעדכן פה . בינתיים דיברתי עם רשות ההגירה באוסטרליה במייל על תפקיד של מנהל מסעדה ונציגה אמרה לי שזה לא מקצוע מבוקש ושהיא ממליצה לי להתחיל בויזה זמנית ושיש אפשרות עם הזמן לההיפך לתושב קבוע. היא הזמינה אותי אליה לפגישה אם אני רוצה להמשיך בתהליך. כרגע אני עדיין בשלב השאלות איתה והמשחק המקדים :p שלחתי לה עכשיו שאלה לגבי הבריסטה בשביל באמת לדעת ואני אעדכן פה..
אולי האוסטרלים אוהבים לשתות קפה אבל לא להכין אותו.. הלוואי ^_^

תודה לך על המענה

goldman13

New member
תמיד טוב לדעת :)

מה אתה חושב על תנאי ההגירה לניו זילנד לעומת אוסטרליה ?
זאת אומרת, לאיפה יותר קל להגר ?

למעלה