שאלות בנוגע להתנדבות.

MyNickname16

New member
שאלות בנוגע להתנדבות.

שלום לכולם! שאלתי מספר שאלות בפורום 'מתגייסים' ומישהו הציע לי לשאול כאן. אז הינה החלק שקשור להתנדבות: נגיד ואני משתחררת על נפשי, ורוצה להתנדב: א. האם יש סיכוי שיקבלו אותי, למרות הפרופיל הנפשי? האם יש רק מספר מצומצם של תפקידים שניתן להתנדב אליהם? ואם כן,מה הם? ב. האם היחס למתנדבים שווה ליחס שמקבלים החיילים? - בצבא עצמו\ במקום בו אתנדב(למשל, משטרה..). - מחוץ לצבא: כגון הטבות לחיילים בבתי עסקים..נסיעות באוטובוס .. וכו', - או לאחר השירות: האם זה יחשב לשירות צבאי, או שפרופיל 21 ימשיך לרדוף אותי? ובכלל, האם מקבלים תשלום מהצבא כפי שמקבלים חיילים, או שהכוונה היא במלוא מובן המילה למתנדבים? תודה מראש!!

תשובות

א. אין שום ערבות שיקבלו אותך, תלוי מה הסיבה לשחרור על נפשי. ב. מרגע הגיוס את חיילת לכל דבר אותו יחס כמו חיילים אחרים אבל בהתאם לסיבת ההתנדבות את מקבלת פטורים מתורנויות ושמירות, ייתכן ותקבלי תנאים של לינה בבית כל יום- תלוי בסיבת ההתנדבות -כל ההטבות המגיעות לחיילים רגילים מגיעות גם לך. -אחרי השירות , אם היית שנה בשירות מגיעות לך ההטבות שמגיעות לחיילת רגילה. -מקבלים משכורת צבאית רגילה כמו כל חייל אחר.

g a l4

New member
מוסיפה משהו קטן ../images/Emo9.gif

עוד הבדל קטן מבחינת היותך מתנדבת הוא שאין לצבא ביטוח עלייך, כך שאם תצטרכי ללכת לבדיקות כלשהן או לביקור אצל רופא במהלך שירותך, תצטרכי ללכת לרופא המשפחה אשר טיפל בך עד הגיוס ולא לרופא צבאי

hillator

New member
תשובות

א. כן יש מתנדבים נפשיים, לא תמיד מקבלים אבל יש מקרים שכן יש מקרים שלא. בוחנים את הנושא במדור בריאות הנפש ולפני זה מחליטים. עבור סעיפים נפשים ניתן להתמיין לתפקידים מסוימים ויש על כך הגבלות הן מבחינת סיווג ביטחוני והן מבחינת דאגה לבן אדם (צה"ל לא מעונייין לקחת אחראיות על מקרי התאבדות וכדומה). ב. היחס זהה בצבא מבחינת הטבות והכל, רק ההבדל היחיד שלמתנדב יש פטורים רפואים שונים והוא בד"כ לא מבצע טורניות ושמירות. ג. מחוץ לצבא אסור לשאול למה קיבלת 21 פרט לגופים שבהם דרוש סיווג ביטחוני(קרי עם 21 נפשי אי אפשר לעבוד במוסד). בברכה ובהצלחה הילה

hillator

New member
בכיף

הכי חשוב שאם יש לך בעיה אמיתית תטפל בה ובאמת עדיף שתשרת כמתנדב, הצבא זו מסגרת מלחיצה ואם אתה לא חושב שתוכל להתמודד איתה כחייל רגיל אז באמת עדיפה האופציה כמתנדב ותרגיש חופשי לשאול פה ולהתייעץ בברכה

MyNickname16

New member
אני לא בחור.

אבל לא נורא,טעויות קורות
בהחלט ישנה בעיה, אבל הפסקתי את הטיפול כי הוא לא הועיל לי. אני חושבת שיש גם יותר מידי בעיות קטנות(פיזיות) שמגבילות אותי(בעיות פרקים, קשיים בנשימה שלא אובחנו, אלרגיות, דקירות פתאומיות ואקראיות בחזה וכו'). כך שגם אם אני אשקר בקשר למצבי ואנסה להתמודד עם המסגרת הזאת, אני אמצא את עצמי בסופו של דבר יושבת מול שולחן מלא דפים. מה שרק יוצא אותי מדעתי עוד יותר. אני מקווה שאוכל להעסיק את עצמי בהתנדבות, אם אכן אקבל פטור בסופו של דבר וכן יקבלו אותי כמתנדבת. שוב, תודה רבה, והמשך יום נעים

hillator

New member
קחי רק בחשבון

שהליך ההתנדבות הוא לא קל..יש פה אנשים ששנה שלמה נלחמו.. וצה"ל לא מתחייב לקבל אותך כמתנדבת. דבר נוסף הרבה פעמים בעיות גופניות באות לידי ביטוי בדיכאון.. באופן כללי שווה לך לבדוק את זה

MyNickname16

New member
כן, אני מודעת לזה.

היו כמה בעיות גופניות שטופלו וזה שיפר משמעותית את המצב. אבל הדיכאון הזה הופיע הרבה לפני שהבעיות הגופניות הופיעו, מה שהכניס אותי למעגל ללא סוף: דיכאון => בעיות גופניות => החמרה בדיכאון => עוד בעיות..וכו'. וישנן גם בעיות שלא אובחנו ע"י רופא. חלקן מופיעות לעיתים קרובות, וחלקן פחות. אני לא בטוחה מה הם ימצאו אם יעשו לי בדיקות רפואיות, כי עשיתי כמה, ולא מצאו שום דבר חריג במיוחד.

hillator

New member
שווה לבדוק ללא קשר לצבא

אף אחד לא שמח ומאושר שהוא מרגיש לא טוב

thy3

New member
מצב הרוח שלך יכול לגרום לך להרגשות פיזיות

ומיחושים, כאבים, כאבים פסיכוסומטיים. החרדה יכולה בעצמה לגרום לכאב או להעצים אותו. לחץ בחזה וקשיי נשימה הם סימפטומים אופיינים לחרדה. כדאי שתיוועצי עם רופא כדי שיאבחן וירגיע אותך... אני נפשי וזה לקח לי שנה עד שההתנדבות שלי אושרה (לא כולל שנה נוספת שניסיתי לבטל את הפטור), והכבדות של תא מתנדבים ושאר הגורמים בצבא יכולה להיות מתסכלת מאוד, את זה כל מתנדב יספר לך. תצטרכי להצטייד עם המלצות מפסיכולוג בנוגע למצבך (התקין) העכשוי. אני לא הרבה זמן בצבא, אבל אני כן ממליץ לך להתנדב אם יש לך רצון. את לא חייבת לספר לאף אחד שאת מתנדבת (רק המפקד שלך כנראה ידע מזה, ואולי גורמים שמתעסקים בת"ש, שלישות וכו' ביחידה שלך), את לא חייבת דין וחשבון לאף אחד. את יכולה סתם להמציא סיפור פיקטיבי קצר על הטירונות שלך למקרה שישאלו. תאמיני לי שאת השרוטים והבעייתים ביותר לא איבחנו בכלל :p

hillator

New member
מה הבעיה שידעו שאתה מתנדב?

המפקד הישיר שלי יודע שאני פרופיל 30.. כל מי שבגף שלי יודע שאני פרופיל 30.. אין להם שום בעיה עם זה.. להפך מי שהיה בעבר מפקד שלי והיום ידיד מאוד טוב שלי צוחק עלי כל הזמן שבסוף הוא יצא לקורס מדא בגללי כי כבר היה לי אירועי כמעט התעלפות במשרד.

thy3

New member
אם את לא נפשית, אולי אין בעיה

תגיעי לסיטואציה שישאלו אותך בתור מתנדב/ת נפשי- "על מה אתה מתנדב?" מה תגידי לו? אם שיבצו אותך עם אנשים טובים ואיכותיים, אולי אפשר לשקול. אבל הרבה פעמים זה לא המצב.

hillator

New member
לא ניראה לי שהמפקדים או מישהו יודע

אם אתה מתנדב בגלל סכרת נעורים בעית שמיעה או צליאק. הסעיפים עצמם(כולל הנפשים) חסוים. הם יודעים גם פרופיל רפואי. כמובן שאם יהיה מתנדב על כסא גלגלים נבין מייד מה הבעיה. אצלי הבינו גם בגלל הרזון וגם בגלל שאסור לי לאכול אוכל צבאי אז שכולם הולכים לחדר אוכל אני לא אוכלת. בגדול אני אומרת לאנשים לי בעיה .. מי שהיה המפקד הישיר שלי(או אחד שרוצה ללכת למדא עכשיו) דווקא הפתיע אותי לטובה, הוא לא הכיר את המחלה אז הוא פשוט פתח גוגל והתחיל לקרוא על זה.

למעלה