שאלות בנוגע לטופס N-400

ilanvag

New member
שאלות בנוגע לטופס N-400

1. עברתי על ה-worksheet שלהם -- יתכן שכל מה שצריך לשלוח להם זה צילום של הגרין קארד, שני הצדדים? (גרין קארד מבוסס NIW, לא נישואין לאזרח אמריקני)
לא צריך לשלוח הוכחות לדברים אחרים, אם סימנתי "Yes" - שירות בצה"ל, לדוגמה?

2. מה בדיוק עושים עם ילדים? כתוב שממלאים טופס רק עבור בני 18 ומעלה. האם לא צריך להגיש עבור ילדים? לא צריך לשלם כלום עבורם?
(נראה לי אופטימי מדי לאור ההיסטוריה עם הגרין קארד...)

3. אני מניח ש-Selective Service לא רלבנטי לגביי?
(בסה"כ שניים-שלושה ביקורים קצרים בארה"ב עם ויזת תייר בגילאי 23-37, ואז מעבר לארה"ב עם ויזת J2 בגיל 37).

4. שאלה לגבי ארגונים, מועדונים, וכדומה (חלק 12, שאלה 9). מה בדיוק לרשום שם? לדוגמה, האם לציין חברות ב-AAA? חברות ב-YNCA המקומי? חברות באיגוד של אנשי שיווק? ומכיוון שהם שואלים לגבי "אי פעם", אז מה לגבי ארגונים בישראל -- צה"ל, קופת חולים, וכדומה? כי אני ממש לא זוכר מה היה לפני 15-20 שנה, ובאיזה ארגונים אולי הייתי חבר...
ובנוסף, האם צריך לצרף הוכחות כלשהן לכל ארגון שכזה?
(הם כותבים "and provide any evidence to support your answers"
אני מניח שלא צריך לציין מקומות עבודה, כי על זה שואלים בנפרד, בחלק 8 ?

5. ילד שהוא אזרח אמריקני - לא אמור להיות לו "מספר A", נכון? זה רק למי שאינם אזרחים אמריקנים?

6. חלק 12, שאלה 15a לגבי שירות צבאי - אני מניח שכולם פה בפורום עונים על זה "כן". האם צריך להביא איזשהן הוכחות?
ומה בנוגע להתנדבות במשמר האזרחי בישראל - האם זה נחשב לצורך "יחידה משטרתית" בשאלה 15c? האם זה נחשב בתור "ארגון", לצורך שאלה 4 ששאלתי למעלה?

שאלות 17 ו-19 גם מתייחסות לשירות צבאי - עונים בהן "כן" ?

7. שאלה 23, לגבי "cited" - אני מניח שזה לא כולל דו"ח תנועה (מהירות) סטנדרטי, מתוך קריאת ההקשר, וגם לפי הטבלה בהמשך בה צריך לפרט לגבי המקרה?

8. אני רואה שאפשר לשלם בכרטיס אשראי, במקום בצ'ק. מישהו ניסה? מומלץ? (למה לא לקבל קצת החזר כספי מחברת האשראי...)

9. שאלה כללית, לאחר מעבר על כל הטופס עצמו, ורפרוף על ההוראות (שעוד אקרא בעיון) - האם יש איזשהם חלקים מסוימים שצריך לשים לב אליהם במיוחד? איזשהם דברים בעייתיים בפוטנציה?

תודה מראש לכולם!

idan306

New member
תשובות

1. לפי ההוראות צריך גם לשלוח תיעוד של סטטוס משפחתי, במקרה שלך - תעודת נישואין (הוראות עמוד 10 סעיף 2)
2. הילדים כרגע לא חלק מהסיפור. הם יתאזרחו אוטומטית כשההורים מתאזרחים. רק צריך להוציא להם דרכון אחר כך עם הוכחה שהם מחזיקי גרין כארד ואתם אזרחים)
3. לא היית בארה״ב עם ויזה שאינה ויזת תייר בין הגילאים 18-26. לא רלוונטי
4. פה הדמיון שלי התחיל להשתולל כי בדברים האלה אני פרנואיד. טריפל A נראה לי ממש סטרץ׳, אבל איגודים וכאלה הייתי רושם. לי זה עשה ראש שקט
5. תלוי. מי שלא אזרח מלידה צריך לעבור תהליך הגירתי ובדרך לקבל מספר A. המספר לא בשימוש אחרי התאזרחות אבל הוא לא נעלם ואם שואלים אז צריך לספק אותו. הוא יימצא על גרין כארד ישן, או תעודת התאזרחות.
6. 15a כן. משמר אזרחי זה סוג של שיטור אז לדעתי כן ל15c. לגבי ארגון? אני הייתי מסמן את זה רק ב15c. מקסימום כשישאלו אותך, המראיין/ת יוסיפו את זה לארגונים. העיקר שאתה לא מסתיר - אז באחד מהם זה מספיק, 15c נראה לי נכון יותר.
17 נראה לי שהדעות חלוקות. אני חושב שסימנתי כן ל17 ולא לתת סעיפים a וb (אלא אם 17a רלוונטי לגביך). 19 זה no brainer כן
אני לא צריפתי תיעוד אבל כן צירפתי דף תומך שבו אני מסביר שזה היה שירות חובה
7. אתה מניח לא נכון. אין צורך בתיעוד תומך אם זה לא מערב סמים או אלכוהול ואם הקנס היה נמוך מ$500. אבל לא כתוב שהשאלה לא כוללת עבירות תנועה.
מתוך ההוראות:
You do not need to submit documentation for traffic fines or incidents that did not involve an arrest or did not involve drugs or alcohol, if the only penalty was a fine of less than $500 or points on your driving record.
8. אין לי מושג - לא נראה לי שזה היה קיים לפני שנתיים
9.
א) לקרוא בעיון. מנייר! כן - להדפיס ולקרוא. ולמרקר / לסמן דברים שאתה רוצה לבדוק שוב / לשאול עליהם.
ב) כניסות ויציאות - שלא יהיו פדיחות, תראה שהכל מתועד פיקס

מילה לגבי התהליך מבחינת הטופס:
בראיון, לאחר השבעה, המראיין/ת עוברים על הטופס. חלק יתעכבו וישאלו שוב כל סעיף וסעיף וחלק רק דברים משמעותיים יותר כמו ארגונים, צבא, משפחה, יציאות לחו״ל וכו׳. בזמן זה אפשר לתקן דברים אם שכחת או לא דייקת בזמן מילוי הטופס וזה בסדר. (למשל אם פתאום נזכרת בעוד דוח מהירות או ארגון כזה או אחר). זה גם הזמן לעדכן אם קרו דברים בין מילוי הטופס לבין הראיון כמו הדברים שציינתי לעיל.

ilanvag

New member
תודה רבה, עוזר מאוד!

לגבי האם מקבלים תעודת לידה שאינה מקורית

ז״א, הונפקה דרך משרד הפנים כהעתק נאמן למקור.
העלית הודעה לגבי זה, כולל שאלות בנוגע להליך אפוסטיל של משרד החוץ על תעודת הלידה וכו׳. ככל שזכור לי, זה היה בעקבות חבר שקיבל דרישה לספק תעודה אחרת.

ilanvag

New member
תודה שהזכרת לי, עוד לא בדקנו את זה

אגב, זה היה רק לגבי הילדים שמתאזרחים.

לגבי מבוגרים, לא ראיתי בשום מקום בטופס N-400 שצריך להראות תעודת לידה עבור המבקש.

למעלה