שאלות בנוגע לטיול ראשון למזרח

Gail Al

New member
שאלות בנוגע לטיול ראשון למזרח

אהלן :)
אני מתכננת טיול ראשון במזרח בסביבות סוף אוגוסט,
אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1. האם מישהו פה טס עם שירות ה"סע וטוס" של חברת פלייאיסט? (נסיעה באוטובוס מתל אביב לעמאן וטיסה משם)
ואם לא האם יש לכם חוות דעת מבחינת ביטחון שיש בפרוצדורה שכזאת?, וגם לגבי טיסות עם חברות כמו קטאר איירוויז והחברה הירדנית?
2. אני מתכננת להתחיל את הטיול לבד ולהצטרף בהמשך לחברים מהארץ. אין לי בעיה להצטרף באופן ספונטני לאנשים שאפגוש במהלך הטיול, אך את תחילת הטיול אעשה כנראה לבד. האם יש לי סיבה לחשוש כבחורה להסתובב בהודו בימים הראשונים לבד? שואלת לאור הדברים שאני שומעת לאחרונה לגבי מקרי אונס קשים במדינה.. והאם יש הבדל בעניין הזה בין הערים הגדולות לכפרים.

תודה רבה!

לגבי סע וטוס

נסעתי פעמיים הכול עבר בשלום .
אם הזמן לא חשוב לך . אז זה כייף
לגבי אונס בהודו . גם בישראל יש אנסים
אז זה עניין אחר .

Gail Al

New member
ובכל זאת,פחות סביר שבחורה תיאנס באמצע אוטובוס

כאן בארץ...
תודה על התשובות!

kogawa

New member
לא נכון!

למרות האונס המפורסם בו במקרה היה זה באוטובוס ולא בשיחים או בגן ציבורי, ואחריו יצא חוק נגד וילונות באוטובוסים, עדיין הסיכון לאונס של תיירת בהודו נמוך משמעותית מבישראל
70 אלף ישראלים מטיילים כל שנה בהודו ויש לשער שמחצית הן בחורות שמרביתן צעירות ובכל זאת האם שמעת על אחת שנאנסה?
ואת מדברת כאחת ממדינה שנשיא אחד מעשר הוא אנס ושני מועמדים הואשמו באונס או הטרדה מינית.

דגנית

New member
שמעתי על אחת שנאנסה, למעשה שמעתי על

שתיים שנאנסו, אחת סיפרו לי, ואחת סיפרה לי בעצמה....

חשוב לשים לב, לא מעשנים עם אנשים זרים,
ומאבדים את הראש בלי להגן על עצמך

אז כן, שמעתי
וכן... צריך להישמר.

דגנית

New member
וזה לא מנע ממני לטייל לבד... ליסוע לבד...

ולחזור להודו שוב

צול1

New member
לא מעשנים בהודו בכלל.

גועל נפש. כל תרבות הסמים הזאת שפוגעת בראש ובראשונה בהודים עצמם.
ניהלתי פה כבר את הויכוח הזה לפני כמה שבועות. אני לא מתכוון לנהל אותו שוב. רק להדגיש את החלחלה שיש לי מכל הסמייה הישראלית הזאת (או הסמייה בכלל).

דגנית

New member
ביג לייק, למשפט לא מעשנים בהודו בכלל...

לא עישנתי, לא מעשנת, ואין לי כל כוונה כזו,
אבל בהחלט ראיתי מה קורה לאנשים שמעשנים,
ו... אחד הסיפורים היו על האונס של אותה בחורה.
(מקור ראשון, היא סיפרה לי על עצמה)

לגבי בחורה לבד..

טיילתי בהודו 3 חודשים.. לרוב הייתי עם עוד אנשים.. אבל עשיתי גם נסיעות ארוכות לבד, טיילתי לבד, הגעתי למקומות חדשים לבד.
לא ניסו להטריד אותי, להיפך, הרגשתי שמכבדים אותי. ההודים באופן כללי נתנו לי לרוב הרגשה טובה.
ועדיין אני חושבת שכדאי להגיע להודו עם עוד מישהו.. כשמגיעים לניו דלהי צריך להיזהר, יש שם הרבה עקיצות כל הזמן. מצליחים לעקוץ גם מטיילי הודו מנוסים.
אני ממליצה בחום לא לרדת מהמונית (שאני מניחה שתיקחי מהשדה תעופה) עד שאת רואה שלט של הבית חב"ד..
אלא אם כן את מגיעה באמצע הלילה ואז כדאי שתדעי היכן את הולכת ללון, לא לרדת לפני שאת רואה את המקום שאליו את צריכה להגיע.

אני מקנאה כל כך...
הודו מדהימה מדהימה מדהימה!
יש הרבה קסם בלטייל לבד..
יצרתי קשרים עם מקומיים שלולא הייתי לבד זה לא היה קורה.. וזו הייתה חוויה בפני עצמה.
חזרתי לפני חצי שנה, ואין (כמעט) יום שאני לא חושבת על הודו :)

אגב..

נסעתי עם אל על בשביל הנוחות, בדיעבד ראיתי שלא שילמתי הרבה יותר מאחרים שנסעו בחברות אחרות..

צול1

New member
לא מסכים פה עם אף אחד

ובטח לא עם האמירה "אל תרדי מהמונית עד שתראי שלט של בית חב"ד", שנותנת תחושה שרק במרכזים שיש בהם ישראלים או יהודים את תהי בטוחה.
הרבה פעמים זה גם הפוך. איפה שיש ריכוז גדול של ישראלים יהיו גם סמים ואלימות.

מעבר לכך כמובן שצריך להיזהר. וצריך לדעת לשמור על עצמך בטיול.
לצורך ההרגעה אני אגיד לך שהודים רבים מתקוממים בכל רחבי הודו כנגד האלימות נגד נשים. כשנסעתי עם בת הזוג שלי באוטובוס ממאניקארן (איזור פרוואטי) אל מנאלי והאוטובוס היה מלא במקומיים שנסעו לפסטיבל באיזור, אנשים היו עם הגב אליה וסימנו לנו שהכל בסדר ושאף אחד לא יגע בה. וזה דפוס שחזר על עצמו בהרבה מקומות. יחד עם זאת היינו שניים ואמרנו לכולם שאנחנו נשואים.
על כל פנים יש מספר המלצות שבהחלט כדאי לך לאמץ:
1. אל תסתובבי בלילה מאוחר לבד, לא בכפר ולא בעיר. תדאגי שיהיה איתך מישהו אם את רוצה להסתובב. גם אם אין סיכוי שיקרה משהו זה יתן לך תחושת ביטחון.
2. אל תתלבשי חשוף. חשוף זה אומר מכנסיים קצרצרים וחולצות עם מחשוף. את גישת ה "זה הגוף שלי אני אתלבש איך שבא לי" תשאירי לכאן. לבוש חושפני לנשים הוא לא מקובל בהודו (הן אמנם חושפות זרועות ובטן, אך החזה, הכתפיים והחלק העליון
של הרגל יהיה מכוסה).
3. תחלקי נסיעות עם אנשים, או שתסעי באוטובוסי VIP בהם נוסעים אנשים ממעמד בינוני-גבוה. את יכולה כמובן לנסוע במטרו בדלהי במחלקת נשים (הם מאפשרים לנשים לבחור לנסוע בקרון נפרד או עם הגברים. לפי בחירתן). וברכבות אם את לבד
תסעי במחלקה יקרה.
4. תתחברי עם אנשים בקפידה. אני לא אומר לא להתחבר עם המקומיים. להפך. אני לא רואה סיבה לנסוע להודו אם לא בשביל להתחבר. אבל שהכוונות בקשר יהיו מוגדרות מלכתחילה.

על כל פנים אין לך מה לחשוש, הודו מדהימה והתושבים שלה נורמלים כמו בכל מדינה אחרת. ערים גדולות כמו דלהי ומומבאי מדהימות ושוות טיול. אני יכול לספר לך שאני הייתי כל כך לחוץ כשנחתנו במומבאי בעקבות כל האזהרות על ההטרדות המיניות וגיליתי עיר רגילה לגמרי ואפילו יפה נורא ומעניינת נורא. וכנ"ל לגבי דלהי. אם את נוחתת באחת מהן תנסי להתחבר עם מישהו (ממש לא חייב שיהיה ישראלי. יכול להיות כל תייר שהוא) ותסעו לטייל ולהסתובב בין האתרים השונים. אפשר לבלות בהן שבועות וליהנות בביטחון. אני מבטיח לך.
במומבאי אולי יהיה לך קצת יותר קשה למצוא עם מי לטייל, אבל בדלהי רוב הישראלים מרוכזים באיזור של המיין בזאר או על הגג של הארי ראמה או בלובי של המלון שמולו. פשוט תגיעי לשם ותראי שתמצאי חברים לטייל איתם בעיר. גם להסתובב בשוק לבד זה לא נורא. לא יקרה לך כלום. כולם שם תיירים והדבר האחרון שהרוכלים רוצים זה שאנשים יפחדו להסתובב שם.

בקשר לנסיעות הראשונות שלך. את הרי תסעי למקומות מוכרים אני מאמין. כך שאת תעשי את זה באוטובוס תיירים שתזמיני מראש וכולם שם יהיו תיירים כמוך. ואחרי נסיעה של יותר מעשר שעות את תכירי את מי שיושב\ת לידך ותתחברי עם השורות הראשונות. כך שאת לא באמת תהי לבד.

ואני לא יודע מה לענות לך בקשר לטוס וסע. אולי זה אני, אבל אני לא מרגיש עם זה בנוח, גם אם זה ממש טיפשי. אני מעדיף לטוס דרך טורקיה או עם אלעל. באופן כללי רציתי לטוס למומבאי אז אלעל היו מצויינים בשבילי.
נסיעה טובה!

דגנית

New member

כשהייתי בפונה בעל הגסט האוס ביקש ממני לא ללכת בלילה לבד!
גם ברישיקש ההמלצה היתה לא ללכת בלילה לבד,

לדעתי בכל מקום עדיף שלא ללכת בלילה לבד.

צול1

New member
זה לא קשור רק לתיירות

גם הנשים ההודיות עצמן לא מסתובבות כל כך לבד ברחוב. זה משהו שהוא פשוט לא מקובל שם.
כולי תיקווה שזה ישתנה עם השנים, ואכן רואים מגמת שיפור בשנים האחרונות ועלייה במודעות של זכויות נשים. אבל עדין נשים צריכות להפגין משנה זהירות.
כמו שאמרתי, תאמצי את חוקי הזהירות של המקום והכל יהיה בסדר. אל תנסי להוכיח את עצמך או לנסות ולשנות שם את התרבות. באת לטייל ותתרכזי בהנאה.

דגנית

New member
ת'אמת, זה לא כזה כייף גדול ללכת בארץ לבד

בלילה, בהרבה מקומות זה כבר הפך להיות מסוכן.

מחזק את צול ומוסיף קצת לגבי הרכבות

בהחלט לדעתי אין טעם לפחד.
גם בעיניי קשרים עם המקומיים זה דבר מבורך אבל כמובן
לא עם כולם ואם מבטיחים לך משהו או נותנים לך משהו יש לבחון את הדברים בזהירות רבה וצריך פשוט להיות ערניים יותר.
נסעתי המון ברכבות והיו שם שלטים שמזהירים לא לקחת אוכל מאנשים זרים שמציעים לך.
יכול להיות שהאיש שיציע לך זאת הוא באמת נחמד והכל מתוך כוונה טובה ובאמת מתום לב אך את זה לא תוכלי לדעת ולכן לדעתי כדאי להמנע מדברים כאלה ולהגיד יפה "לא תודה".
ההודים הם מקסימים אך בואו לא נשלה את עצמינו, בכל מקום יש
גם אנשים רעים ואשנים שינסו לנצל אותך .
המון הצלחה הודו מדהימה ואת הולכת להנות בטירוף.

דגנית

New member
אני מוסיפה עוד משהו..

הסיפורים האלו, על האנשים שביקשו מהם להעביר חבילה לארץ...?

אז באחד הימים ברישיקש
נכנסתי לחנות,
שוחחתי עם המוכר, ראיתי דברים יפים, ואז באה הבקשה ממנו
שאקח חבילה לארץ.....

ברחתי משם הכי מהר שיכולתי!

למעלה