שאלות בנוגע למוצקים וכמויות

שאלות בנוגע למוצקים וכמויות

ביתי בת חצי שנה וקצת. כבר שבוע שאנחנו מתנסות באכילת ירקות מרוסקים ונראה שהיא מסתקרנת ונהנית מהעולם החדש אותו היא מגלה. עד עכשיו ניסינו כל ירק יומיים / שלושה ועכשיו אני רוצה להתחיל לשלב לה בין הירקות. עד עכשיו לא ממש שמתי לב לכמויות, כל פעם בישלתי ירק אחר וריסקתי חתיכה ממנו תוך כדי הנסיונות עלו לי מס' שאלות ואשמח אם אוכל לקבל עליהן תשובות: 1. האם יש כמות מסוימת שצריך לתת בשלב הניסיונות? 2. אם היא אוכלת יפה - האם להגביל אותה למספר כפיות או להמשיך לתת?(אמא שלי אמרה לי להגביל מספר כפיות על מנת לא להעמיס על הקיבה.) 3. איך אפשר לדעת שהגיע הזמן להוריד הנקה לטובת ארוחת ירקות? כרגע היא אוכלת ולאחר מכן אני משלימה לה בהנקה. 4. כשזה כן יחליף ארוחה - האם יש כמות מומלצת במי"ל? איך אני אדע כמה לתת לה? האם את אותה כמות שאני נותנת שאוב? 5. מים - אני מציעה לה מים בבקבוק אך היא מסרבת (ידועה כסרבנית בקבוקים) מה עושים? והאם זה קריטי שכן היא עדיין יונקת. סליחה על ריבוי השאלות ותודה על התשובות...

שלום ללולי וללי

מתחילים בקטן ומשם ממשיכים הלאה. מעט בכפית ורואים איך ההתקבלות. ממשיכים במס' כפיות מצומצם, אם היא מעונינת בעוד נותנים אך לא כמויות גדולות מדי. כל יום מגדילים את הכמות אם היא מעונינת. מאחר ואת מניקה זה כי קל.. לאחר הארוחה את מציעה והיא אם היא מוענינת תינק כמה שמתאים לה וטוב לה. בהמשך היא תסרב להנקה או תרגישי שהיא סתם משתעשעת בך וזה יהיה הסימן שלך. לגבי כמויות כל ילד אוכל כמות אחרת. ילד שלא אוכל הרבה , לא אמליץ לדחוף לו בכוח וילד שמעונין בכמות גדולה לא ארעיב אותו. לגבי מים,כל עוד היא יונקת ורק עכשיו התחלתם במתן המוצקים , אין סיבה לדאגה. עם זאת חשוב להרגיל אותה לשתיה ושתיה של מים בלבד.. נסי להציע לה בכוס פלא, בבקבוק עם פיית ספורט ועוד כוסות למיניהן, אפילו של מבוגרים. בהצלחה

למעלה