שאלות בנוגע למקצוע הפארמדיק

Lady Hawk

New member
שאלות בנוגע למקצוע הפארמדיק

שלום לכולם, שאלותיי הן כאלה: - כמה זמן לוקח ללמוד את מקצוע הפראמדיק לתואר 1? - מהו מוסד הלימודים הטוב ביותר לשם כך? - האם בכלל יש דרישה למקצוע הנ"ל בשוק בחוץ? - מה המשכורת הממוצעת במקצוע הזה? אודה לתשובות.

nikonit

New member
לא פראמדיקית, ולא מתכננת ללמוד...

אך מכיוון שאף אחד לא הגיב עד כה, שלפתי לך אי אילו התייחסויות לנושא מההיסטוריה של הפורום. חלקן ממש מהזמן האחרון, וחלקן כבר די ישנות (אך נדמה לי שעדיין רלוונטיות). והתייחסות יותר ספציפית: 1. ישנם שני מוסדות אקדמיים רלוונטיים: א. אוניברסיטת בן-גוריון, תואר ראשון ברפואת חירום, 3 שנים (יש כמה בוגרים של המסלול שכותבים כאן, אני מקווה שהם יפרטו). ב. בי"ס לסיעוד של אסף הרופא (חסות אקדמית של האונ' העברית), מסלול משולב לסיעוד ופראמדיק, 4 שנים (אין נציגים של תואר זה בין הכותבים, עד כמה שידוע לי). 2. מה שאכתוב עכשיו הוא עמדה והשקפת עולם אישית שלי, ואני מקווה שתקבלי זאת כך - לכל אחד מהמסלולים הנ"ל יש חסרונות ויש יתרונות. מהם היתרונות היותר משמעותיים עבורך ומהם החסרונות היותר משמעותיים עבורך - רק את יודעת
אין באמת מקום או מסלול שהוא טוב יותר. יש רק מקום / מסלול שמתאים לך יותר, ואת זה רק את יכולה לדעת. מי שיכתוב כאן יוכל לספר לך על חוויותיות והתרשמויותיו, ולאפשר לך להתרשם מה מתאים לך. לא יותר מזה. 3+4 - תתרשמי לבד... (קישור לשרשור על שאלה דומה) ולמטה - עוד כמה שרשורים בנושאים דומים. אני ממליצה לך בחום לעשות חיפוש בפורום (בעזרת החיפוש הישן בדפדפן IExplorer, החיפוש החדש אמנם עובד גם במוזילה, אבל הוא הרבה פחות טוב) על מלות המפתח "רפואת חירום". זו שאלה מאוד שכיחה. ב"שאלות הנפוצות" יש גם סיכום של עמית איפה אפשר ללמוד, את יכולה לעיין גם שם. והעיקר -
ונשמח אם תעדכני
נ"ב - למנהלים: לאור שכיחות השאלה, יש מצב להכניס לטאג-ליין? ולכל הכותבים, בעיקר הבוגרים של בן גוריון - עבר קצת זמן מאז המאמר של פרפקציוניסט, והוא עוסק בעיקר בקורס של מד"א. אולי תתגייסו ותכתבו משהו עדכני על המסלול בבן-גוריון?

nikonit

New member
ועוד שרשור שנראה לי חשוב

ושכחתי להכניס. מה לומדים, לאן אפשר להתקדם, וקצת על המבנה של אסה"ר. PARADAN, הכותב המרכזי, הוא עתודאי בתואר בבן-גוריון, בינתיים כבר סיים, והיום פראמדיק צבאי.

noga1712

New member
תואר אוניברסיטאי בן גוריון

הכל כבר נכתב בעבר, אבל זה המצב: התואר מאוד מאוד מעניין, עם זאת מאוד עמוס (דחסו חומר של 3 שנים בשנתיים) אבל בקטנה - זה עובר. לגבי העתיד - האופציות לא כל כך מרשימות אבל ישנן: בנושא עבודה זה כמובן מדא או חברות פרטיות. אם בא לך לעבוד קצת מחוץ לתחום - תועמלן רפואי (הם דורשים תואר ראשון) בנוגע להמשך לימודים אז בארה"ב זה אכן נחשב PREMED, ובארץ לא (ישנם קורסים בודדים בלבד אשר מוותרים לך עליהם.) אפשר תואר שני בתחום מעבדתי (פרמקולוגיה, פיזיולוגיה...) לפעמים דורשים השלמות כאלה ואחרות ולפעמים לא. ישנם גם תארים שניים ניהוליים - ניהול מע' בריאות, גרנטולוגיה, ניהול מצבי אסון ועוד כאלה ואחרים. לגבי וטרינריה (זה הופיע בשרשורים קודמים) בעבר היה ניתן עם רפואת חירום להתקבל לוטרינריה, מזה שנה או שנתיים לא... לצערינו.... זהו, נראה לי שכיסיתי הכל... בהצלחה

למעלה