שאלות בנוגע לנישואין כשרק לאחר מבני הזוג יש אזרחות

valery1991

New member
שאלות בנוגע לנישואין כשרק לאחר מבני הזוג יש אזרחות

שלום לכולם
מקריאה כאן בפורום אני פחות או יותר מבינה מה ההליך אך אשמח לחוות דעת נוספות בנושא.
אני בת 26, גרה בישראל ובן זוגי הינו אזרח אמריקאי ששוהה כרגע בארה"ב.
יש לי ויזת תייר ואני מתכננת לנסוע אליו באוגוסט לחודשיים - שלושה.
כמו כן, אני מתכננת לשהות אצלו עד שנתחתן (לצאת ולהיכנס לארהב כל כמה חודשים) ולאחר החתונה להגיש בקשה לויזת I130 עבורי. ( מסגרת הזמן מאוגוסט שאני נוסעת עד שנתחתן היא כחצי שנה לערך )
השאלות שלי הן:
1. האם לאחר החתונה אוכל להמשיך לנסוע אליו על ויזת תייר , או כיוון ואנחנו באמצע תהליך צפויות בעיות/שאלות בעת הכניסה כתיירת לארה"ב?
2. האם מישהו יודע לאחר כמה כניסות לארהב (לפרק הזמן המדויק שמאושר לשהות) מתחילים לשאול שאלות או לא לאפשר כניסה?
3. האם כדאי לבן זוגי להגיש את המסמכים לגרין כארד עבורי מהארץ או מארה"ב
אשמח אם מישהו עבר תהליך דומה ויוכל לתת טיפים נוספים בנושא.

אודה לתשובותיכם.
תודה ויום נעים

zuki3

New member
הסבר

1. החתונה עצמה לא משנה כלום לסטטוס שלך בארצות הברית,
לא לטובה ולא לרעה.
2. יש 2 מסלולים שונים לקבל גרין קארד, בשניהם אתם צריכים להיות נשואים,
בקשת גרין קארד רגילה- תהליך שבו את נשארת לגור בישראל (את יכולה להמשיך לבקר בתור תיירת), אבל כל התהליך מתבצע כשאת גרה בישראל, הוא לוקח שנה ובסופו את מקבל ויזת הגירה ונהיית בעלת גרין קארד ברגע שאת נכנסת לארצות הברית.
שינוי סטטוס בארצות הברית - אפשר לבצע אותו 90 יום אחרי שנכנסת לארצות הברית, ואז עד שאת לא מקבלת אישור שהייה ועבודה, אסור לך לצאת מארצות הברית, שזה אומר 6 חודשים להיות בארצות הברית, אם תצאי מארצות הברית באמצע התהליך יופסק וויזת התייר שלך תבוטל.

לכן את צריכה להחליט האם את מסוגלת להכנס לארצות הברית ולשהות בה בלי לצאת ולבלי לעבוד לפחות חצי שנה, אם כן, תהליך שינוי סטטוס אפשרי,
אם את לא יכולה רק תהליך מסודר מישראל הוא אפשרי,
אולי יתנו לך להכנס כתיירת ואולי לא , זה תלוי בפקיד, שבכל מקרה ישאל שאלות, הוא יכול להתחיל לשאול בכניסה הראשונה שלך

valery1991

New member
המשך..

שלום שוב
תודה רבה על התשובה המפורטת
אז להבנתי בקשת הגרין כארד הרגילה לאחר נישואים מומלצת להגשה מהארץ
ומסלול שינוי הסטטוס מתבצע בזמן שהייה בארצות הברית בתור תיירת לאחר שהייה של כ90 יום. אם כך, האם קבלת האישורים הנ"ל (שהייה ועבודה) הם חלק נלווה לתהליך בקשת הגרין כארד בעקבות נישואים או יכולים לעכב בצורה כלשהיא את קבלת הגרין כארד?!

* כמו כן האם יש חובת הוכחה כלשהי שמבקשים בעת הבקשה פרט לתעודת נישואין?
( חשבון משותף, מגורים יחדיו וכדומה...)

zuki3

New member
לא הבנתי מה את שואלת

אם מדובר על שינוי סטטוס, כ3 חודשים אחרי הגשת הבקשה (וכ6 חודשים אחרי שנכנסת לארצות הברית) תקבלי את האישורים והם יהיו שלב אחד לפני קבלת הגרין קארד, זה חלק מהתהליך,
וכן, אתם צריכים להוכיח שאתם זוג עם כמה שיותר הוכחות, אנשים זרים לא נוהגים להתחתן ולעבור לגור ביחד.

valery1991

New member
תשובה

ענית לי על מה ששאלתי, תודה ( התכוונתי האם קבלת אישור שהייה ועבודה הן שלב לפני קבלת הגרין קארד)
שאלתי בנוגע להוכחות הנדרשות כיוון ולא גרנו יחד עם חוזה מסודר על שמנו אלא הוא היה נמצא אצלי בדירה שאני שוכרת עם שותפה.
אמשיך מכאן, שוב תודה רבה על תשובותיך.

tair1986

New member
הגשה מהארץ - דרך המלך

פשוט תגישו מהארץ, התהליך לוקח 12-14 חודשים בערך ובסופו את עוברת עם ויזת הגירה (תקף כגרין קארד עד שנה, ועד שתקבלי את הכרטיס פלסטיק עצמו) מה שמאפשר לך מיידית לעבוד.
כמה שיותר הוכחות בהתחלה ככה פחות סחבת בהמשך וסיכויים ל RFE באמצע התהליך.

valery1991

New member
שאלה נוספת

נראה שהדעות חלוקות, חלק כותבים שמגישים משם וחלק מהארץ.
נשמע מההודעה הקודמת של המשיב הראשון כי הליך הגשת הבקשה בעת שהייה בארהב יכולה לתת סיכוי לקבלת אשרת שהייה ואישור עבודה עד אישור הגרין קארד.
אני חוששת ממצב בו אנו נשואים ונמצאים באמצע הליך אך אין לי שום סיכוי לקבל אישור עבודה שם בשום שלב עד אישור הבקשה לאיחוד אם נעשה זאת מהארץ.
ידוע לך במקרה על עדויות שמבקשים בRFE?

zuki3

New member
אין שום דיעות חלוקות / אפשרויות לא ברורות / סיכויים

1. את הבקשה בכל מקרה מגיש האזרח האמריקאי בארצות הברית, אין אפשרות אחרת.
2. יש 2 בקשות שונות, אחת זאת בקשה רגילה לגרין קארד, שבו את ממשיכה לגור בישראל כל התהליך (יש כאלו שקוראים לה הגשה בישראל, אבל זה לא המצב, את הטפסים לא מגישים בישראל), אין לך שום אפשרות לגור או לעבוד בארצות הברית או לקבל אישור כלשהוא לפני סוף התהליך שבו תקבלי ויזת הגירה בישראל שיהפך לגרין קארד בכניסה לארצות הברית.
ויש אפשרות של שינוי סטטוס בארצות הברית אחרי 90 יום, ומספר חודשים אחר כך תקבלי אישור שהיה ועבודה עד שתקבלי את הגרין קארד.
3. אין שום עניין של סיכויים, זה לא הגרלה, או שאתם עומדים בכל הדרישות ומקבלים את מה שמגיע לכם, או שאתם לא עומדים ואת לא מקבלת כלום.

doronf65

New member
מנהל
בואי נסכם כל מה שנכתב מעלי

פלוס כמה הבהרות:
התהליך שאנו קוראים לו "דרך המלך" הוא מהארץ (כלומר - - - את בארץ. יש לזה כמה שמות, השם הפורמלי הוא "תהליך קונסולרי") שעיקרו הוא: את בארץ כל זמן התהליך. אין שום בעיה עבורך להיכנס ולצאת ולבקר בארה"ב על ויזת תייר (קיימת בלבד, כלומר אם היא נגמרת לך בעוד שנה, את עלולה להיות בבעיה, אבל אם יש לך ויזה בתוקף נגיד לחמש שנים אז אין שום בעיה). כל הראיונות והבדיקות הרפואיות וקבלת ויזת ההגירה הסופית תעשה בארץ.

התהליך שאינו דרך המלך ויכול להצליח במצבים מסויימים ו"מיועד" בעיקר למי שלחוץ בזמן ורוצה לצאת מהארץ תוך שבועות או חודשים מעטים הוא מה שאנו מכנים פה "תהליך מארהב". אבל זהו לא תהליך פורמלי ולא תמצאי אותו בהנחיות של ההגירה. זהו מין מסלול שמנצל מעברים ממסלול אחד לשני ודורש דיוק (אחרת נופלים ומבצעים עבירות הגירה...) והעיקר - - - תהליך שלאור מצב ההגירה היום (שנוטה להיות לא סלחני ולחפש טעויות ולפסול בקשות) אנחנו מאוד לא ממליצים עליו במיוחד אם יש לך זמן.

ההצעה שלי היא:
- תתחתנו כמה שיותר מהר (כדי לחסוך את חצי השנה, שבזמן הזה שעון התהליך יכול לתקתק).
- תגישו ניירת לתהליך קונסולרי
- בזמן הזה את תוכלי לבקר בארה"ב, זה לא יפריע ואם ישאלו אותך שאלות בכניסה, אין דבר יותר טוב מהאמת: "אני נשואה, נמצאת בתהליך קונסולרי ל- GC ובנתיים באה לבקר את בעלי ויוצאת תוך מספר שבועות תוך שמירה על מגבלות ויזת התייר". אף קצין הגירה לא יחשוב שאת הולכת להישאר באופן לא חוקי ולקלקל לך את העתיד כאשר את נמצאת על דרך המלך.
- התהליך יסתיים תוך שנה-שנה וחצי מיום ההתחלה (רק אתמול היה פה שירשור של מישהו שסיים אותו עכשו, וזה מה שהיה איתו) ולכן אני מעריך שזה הזמן שייקח לך וזו הסיבה שאני ממליץ להתחילו כמה שיותר מהר.

valery1991

New member
תשובה

שלום שוב
תודה על ההסבר המפורט, עכשיו הכל הרבה יותר ברור...

למעלה