שאלות בנוגע לסטם

Gev Rosenthal

New member
שאלות בנוגע לסטם

שלום.
כרגע יש לי סטם סטנדרטי [הסטם בתמונה בצד הוא כמו שלי] שבא על הארו X2 2005 שלי [ד"א, מידה סמול. כי יש הבדלים באורכי הסטמים במידות שונות], הסטם דיי קצר אך אני שוקל להחליף אותו כי השילדה דיי ארוכה, כך שכל ס"מ חשוב. הסטם שאני מעוניין להזמין הוא זה: http://shop.harim.co.il/product_info.php?cPath=61_65&products_id=1237 עכשיו מספר שאלות: -כתוב שאורך הסטם הנ"ל הוא 40 מ"מ, כיצד אורך הסטם נמדד? כי אני מעוניין בסטם כמה שיותר קצר. -הזוית שלו היא 35 מעלות, האם זה ישפיע על המשיכת הכידון משמעותית? לא תזיק לי משיכה יותר קלה. -ורק כדי להיות בטוח ב100%, האם קוטר כידון אובר-סייז הוא 31.8 מ"מ? תודה רבה לעונים.

psycho killer1

New member
תשובות

- הסטם נמדד מאמצע התפס של הכידון עד לאמצע של הסטירר [לבורג של השושנה]. - אהמ לא בטוח עד כמה זה יעזור לך, אבל זה יעזור להוריד משקל מהגלגל הקידמי ואולי זה מה שישפר לך את המשיכה. - כן.

Gev Rosenthal

New member
אוקיי, תודה יגאל ../images/Emo13.gif

אז לפי מה שאתה אומר, הסטם הנוכחי שלי הוא 70 מ"מ כך שהחלפה ל40 מ"מ תעשה הבדל... בקשר לזוית, הזוית הגדולה תגביה את הכידון, ההגבה לא תגרום למשיכה יותר קלה?

מכניקר

New member
תשובה

1. אורך הסטם נמדד ממרכז תפס הכידון למרכז תפס הסטירר 2. ככול שזוית הסטם גבוהה יותר כך קל יותר למשוך ולהעביר משקל אחורה אולם לא כדאי להגזים בנושא זה מכיוון כדי לא לקבל היגוי עצבני מידי 3. קוטר אובר-סייז הוא 31.8 והוא גם מכונה צ'בי ( שמנמן) המשך רכיבה מהנה יניב

למעלה