שאלות בנוגע לסיווג בטחוני

• פותח הנושא Nyan
  • פורסם בתאריך

Nyan

New member
שאלות בנוגע לסיווג בטחוני

שמעתי שאם יש לי פטור על רקע נפשי, כל התפקידים שכוללים מעבר סיווג בטחוני סגורים בפני. אילו תפקידים זה משאיר לי? אני רוצה לעשות את המיונים לאשכול מקצועות המחשב, בשאיפה לתכנות או נתמ״ם, אבל גם מקבלת אופציות אחרות מהקבוצה.

אם לא אוכל להתמיין לתפקידים אלה, אני פוחדת שישבצו אותי בתפקיד שאני ארגיש בו שאני מבזבזת זמן מהחיים שלי או שאני אשנא אותו ממש. שירות לאומי לא בא בחשבון כי התפקידים שם לא מגוונים והם בעיקר טיפול באנשים, ואני אסבול מזה.

אם להשתמש בשפה יותר בוטה, לא ידפקו אותי בתפקיד מטומטם בגלל האבחנות שלי? יש תפקידים מעניינים למתנדבים?

נ ו ע ה 12

New member
סיווג לבעלי פטור על רקע נפשי

היצע התפקידים עבור מתנדבים בעלי פרופיל 21 נפשי אכן נמוך, אך עדיין יש כאלה. אחד מהם, למשל, הוא תפקיד ניו מדיה בעיתון "במחנה". צרי איתם קשר אם זה מעיין אותך ואם יש לך את הידע הנדרש. http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1177&aId=107903
לצערי אני לא חושבת שתוכלי להתקבל למקצועות שציינת ללא סיווג.

Nyan

New member
אין לי את הידע הדרוש...

קיוויתי לרכוש את הידע במחשבים תוך כדי הקורס. יש לי עוד כמה שאלות:
1. איך אני יודעת אילו תפקידים נשארו לי? אני רוצה לסנן את מה שאני לא יכולה להתקבל אליו, ואז לבצע בחירה.
2. אם יאשרו לי להתנדב, אני צריכה לחכות שישלחו לי מיונים? כשאחותי היתה מלשב"ית שלחו לה זימונים למיונים בדואר, מבלי שהיא הגישה בקשה. איתרו אותה על פי הנתונים. זה עובד ככה גם אצל מתנדבים?
3. מתנדבים צריכים לעבור את יום המא"ה?

נ ו ע ה 12

New member
תשובות

1. אין ממש רשימה כזו, כמו שאין רשימת תפקידים הפתוחים למתנדבים ואולי אפילו אין רשימת תפקידים בצה"ל באופן כללי.
2. לאחר שתאושרי להתנדבות יתחיל תהליך השיבוץ, ישאלו אותך מהם התחומים המעניינים אותך ובהתאם למגבלות הרפואיות ולמגבלת הסיווג, וכמובן בהתאם ליכולות ולנתונים שלך, ישלחו אותך לראיונות ביחידות הרלוונטיות.
3. אני בזמנו לא עברתי אבל אני חושבת שכיום עוברים.

למעלה