שאלות בנוגע לקוראים אלקטרוניים

agamkedem

New member
שאלות בנוגע לקוראים אלקטרוניים

שלום,

אני רואה כאן בפורום הרבה משתמשים שמבינים בנושא של קוראים אלקטרוניים (וקינדל בפרט). האם אוכל לשאול כאן מספר שאלות בנושא?

avivs

New member
אתה רשאי לנסות

agamkedem

New member
תודה

1. לאחד שקרא עד עכשיו אך ורק ספרים מודפסים, איזה דגם מומלץ לרכוש?

2. האם קריאה בקינדל עלולה לגרום לכאבים בעיניים?

3. אפשרות לקרוא בעברית, יש?

Zarniwoop

New member
עונה חלקית

1. תלוי מה התקציב שלך.

2. לא. המסך בקינדל הוא טכנולוגיה שמחכה נייר. היא חסרת תאורה ולא מכאיבה בעיניים. יש עכשיו דגמים עם תאורה מובנת שלא ניסיתי אבל אני מניח שזה לא מכאיב בעיניים כי זה כמו תאורה חיצונית.

3. אני קורא רק באנגלית אבל שמעתי שיש אפשרות בעברית, לא יודע כמה היא פופולרית.

Zarniwoop

New member
אז

תלוי כמה נחוץ לך התאורה כי הטאץ' זה סתם נוחות.

אני אישית צריך תאורה רק כשאני בנסיעות בשעות הערב, אז אני לוקח איתי פנס מיוחד. ברגעים אלה הייתי רוצה את paperwhite.
אבל שוב, זה נוחות. המכשיר הכי זול שלהם יעשה את העבודה והמחיר שלו ממש סביר.

אכמו

New member
הדגם הזול ביותר של הקינדל עולה 69$

(לא כולל משלוח). אין לו מסך מגע או תאורה כמו ל-paperwhite, אבל הוא קינדל לכל דבר ועניין, עם דיו אלקטרונית שלא מאמצת את העיניים. אם ההבדל במחיר הוא שיקול, הוא גם כן אופציה מצוינת.

אם אין לך מישהו שיקנה עבורך את המכשיר בארצות הברית ויביא לך, מומלץ לקנות קינדל דרך Mustop או ushops, תמיד יש להם מבצעים על קנייה מאמזון וזה יוצא זול יותר מאשר לקנות ישירות מאמזון. למעשה, כיוון שהקינדל הזול עולה פחות מ-75$, לא תשלם עליו מיסים בכלל וזה משתלם מאוד. תשווה מחירים בין כמה שיוצא באמזון וכמה בכל אחד מהם, ותמצא מה האופציה הכי זולה.

מיכאל ג

New member
kindle paperwhite wifi

זה כרגע הדגם שרוב הקוראים קונים. יש לו תאורה פנימית חסכונית שבעוצמה נמוכה הופכת את הרקע ללבן ודומה לנייר.
אני קורא שנים ולא קיבלתי כאבי עיניים מזה.
ניתן לקרוא בעברית אבל אין הרבה ספרים בעברית שנמכרים - יש חנויות כמו מנדלי אבל המבחר, למרות שהוא כולל לא מעט מד"ב, לא גדול.
המרה של קבצים בעברית לקריאה בקינדל עשויה לדרוש טיפ טיפה התעסקות.

Arthur Dent

New member
כאב עיניים זה מאד אישי

אני קורא כבר יותר מ-10 שנים על מכשירים שונים ומשונים,
ומה שהכי חשוב לי בסופו של דבר זה 2 דברים שלא הוזכרו כאן:

1. היכולת להחזיק ביד
מחשב נייד רגיל זה לא לעניין, כי הוא כבד וגדול מדי, אבל מחשב אולטרא נייד במשקל עד 800 גר', עם מסך מסתובב שהופך לטאבלט וניתן להחזיק אותו ביד בקלות - מאד לעניין. במיוחד אם יש לו כפתורים בצד שניתן להסב אותם לדפדוף (בטלפונים המודרניים הכפתורים של הווליום בד"כ משמשים למטרת דפדוף, ובכל אפליקציה שמכבדת את עצמה עושה את ההגדרות עבורך).

2. (רק אם אתה קורא קבצי PDF) -- היכולת לעשות TEXT REFLOW.
PDF כמו שאמרתי כאן הרבה פעמים הוא פורמט נוראי, כי הוא מכריח אותך לקרוא ממסך בגודל מסויים,

בעניין "כואב בעיניים":
זה אף פעם לא קרה לי, כי בכל מכשיר עם מסך "רגיל" (כלומר מחשבים ניידים, טלפונים, מחשבי כף יד, טאבלטים) תמיד היתה אופציה לעמעום התאורה או שינוי צבע רקע, ותמיד העיניים התרגלו אחרי 1-2 עמודים.
דווקא מכשירים עם e-INK (כלומר הטכנולוגיה שמשתמשים בקוראים ה"חדשים") ללא תאורה עצמית היו יותר קשים לקריאה בחושך, או כשהתאורת הסביבה משתנה.

gilgalad

New member
מנצל"ש - ספרים דיגיטליים בעברית

אני קוראת בקידנל רק באנגלית והייתי רוצה להרחיב את האפשרויות לעברית, גם בשבילי וגם בשביל בן זוגי, שלא קורא באנגלית.
אז הבנתי שיש את מנדלי ואת e-vrit. מישהו יכול להגיד לי אם יש עוד אפשרויות? עוד אתרים? מה לגבי מחירים? יש באתרים אלו מבצעים שמוזילים עלויות?

תודה למי שיכול לעזור.

The Jabberwock

New member
למיטב ידיעתי e-vrit לא מאפשרים קריאה על קינדל

המחירים של ספרים אלקטרוניים במנדלי זולים ממחיר ספרים מודפסים באופן קבוע. לרוב סביב 35 ש"ח.
דווקא היה אחלא מבצע בשבוע הספר שנמשך במנדלי חודש. בכל יום היו שלושה ספרים אחרים שהוצעו להורדה בחינם. מבצע שדי הוזיל עלויות...

הייזל

New member
שאלה בנוגע לקליבר

אני מעוניינת להשתמש בתוכנה כדי לערוך את המאטהדאטה והכריכות של הקבצים. אני רק לא בטוחה שאני עושה את זה נכון. איך אני יודע שהתוכנה שמרה את השינויים. האם היה שומרת הכל בקובץ אחד? ואם לא איך אני דואגת לכך שהיא תעשה את זה?

אני עורכת את המידע ועושה שמירה.

המידע המתוקן אמור להופיע בשם הספר עצמו. כשנכנסים שוב לעריכה, אמור להופיע המידע המתוקן.

צירפתי לך קישור עם הסברים.

למעלה