שאלות בנוגע לשאיבת שומן+מתיחה

shiraz10

New member
שאלות בנוגע לשאיבת שומן+מתיחה

אני אם חד הורית לילד בן 5, שטרם נפטרה מסימני הלידה והצללוטיס, כמו כן בטני עגלגלה ורפוסה, האם בביצוע ניתוח שאיבת שומן ישנו סיכון(אף מינורי)לעקרות?( במידה ובעתיד אחפוץ בהגברת הילודה?!) כמו כן אבקש הסבר קונקרטי, מקצועי ואמין בנוגע לתנודות במשקל לאחר ביצוע ניתוח שאיבת שומן+מתיחה. האם תתכן צבירת שומנים מחודשת, במתכונת הרגילה-במקום השאיבה והמתיחה, על אף הסרת תאי השומן והרקמות?אם כן- מדוע? ומה הועילו חכמים בתקנתם- אם השומן יצטבר במהירות האוכל, וחוזר חלילה? כמו כן, אשאל שאלה שמציקה לי זמן ניכר: חזיתי במנותחת במסגרת מרפאתכם שנותרה לה צלקת איומה(שמככבת בדרך כלל, אצל נשים שעברו לידה קיסרית) באזור הבטן התחתונה, שאינה מגלידה או מתהמהמת מזה שנים אחדות.! האם אינכם לוקחים אחריות להשלכות הניתוח- לתיקון/שיפור כשלים מקצועיים?כדוגמת דיפורמציה או צלקת? והאם לא ניתן מייד לאחר היווצרות הצלקת- למזערה? ומי יהא ערב לי שלא תפאר את בטני צלקת מעיקה שתיוותר לדיראון ואות וסימן לחווית הניתוח והמתיחה? נא תשובותיכם המקצועיות. תודה.

שאיבה+מתיחה

שירז היקרה ראשית, סליחה על האיחור בתשובה. משום מה שאלתך השתרבבה לה בין כל השאלות. ולענייננו - אין כל קשר בין שאיב או מתיחת בטן לבין עקרות מה שקורה בשאיבת שומן, בניגוד לדיאטה למשל, הוא שהשומן נשאב יחד עם תאי השומן, וכך לשומן חדש אין מקום להצטבר מחדש. אין פירושו של דבר שאין כלל תאי שומן, אלא רק שיש הרבה פחות כאלה ולכן גם אם יצטבר שומן, התהליך יהיה איטי בהרבה ולא יוכל להתטבר שומן בכמויות שהתטבר לפני הניתוח. באשר לצלקת - היא אכן דומה לצלקת של ניתוח קיסרי, או כפי שהיא נקראת בז'רגון הרפואי: צלקת ביקיני. היא ממוקמת בבטן התחתונה ובשלב הראשוני שלאחר הניתוח היא אדומה ובולטת יותר, אולם עם השמן היא מתבהרת ומיטשטשת.

shiraz10

New member
שאלה

ואין סיכוי להעלים אותה כליל(באיחוי העור למשל?) או שתהא בצבע העור לכל הפחות? שתראה כחלק אינטגראלי?

העלמת צלקת

היי שירז הצלקת מתבהרת ומיטשטשת מאד. בנוסף לכך, היא בקו ביקיני, מה שאומר שהיא נמוכה מאד ובתחתוני ביקיני כמעט בלתי נראית. יותר מזה לא נוכל לעשות.

למעלה