שאלות בנוגע לתעודות סל

א מ י ר ב

New member
חביתוש יקר

כנראה שיש לך עוד דבר או שניים ללמוד בשוק ההון... נכון שהיקפי המסחר של קסם משאירים הרחק מאחור את כל המתחרים, אבל אין הדבר מעיד על טיב התעודות והנזילות שלהן. להבדיל ממניות (שבהן הסחירות חשובה מאוד), בתעודות הסל יש עושי שוק שדואגים שתמיד יהיו ביקושים והיצעים בסכומים גבוהים כך שכל מי שרוצה לבצע עסקה בתעודה יוכל לבצעה. כשאתה רוצה לקנות תעודת סל על מדד מסויים תבדוק איזו תעודה גובה דמי ניהול זולים יותר ותבדוק גם איזו חברה נותנת לך ציטוטים טובים יותר. לפעמים תופתע לראות שבתעודה מסויימת גם אם לא הייתה עיסקה כל היום אתה תוכל לקנות/למכור בשערים טובים יותר מתעודה מקבילה עם סחירות גבוהה. לפעמים אקסלנס יהיו הטובים ביותר, לפעמים כלל פיננסים או תכלית או אחרים. בכל מקרה... שיהיה לך בהצלחה.

nestorcito

New member
שאלות בנוגע לתעודות סל

עד עכשיו השקעתי בקרנות,אך נראה לי שתעודות סל עדיפות.רציתי לדעת: 1.מבחינת העמלות השונות,מה עדיף? 2.האם אפשר לקנות ולמכור את התעודה במהלך יום המסחר?אני פשוט מתקשר לבנק ומבצע את הפעולה?אני מזוכה לפי הערך של אותו רגע ממש? 3.ספציפית,אני מושקע באילנות אמריקה הלטינית וחשבתי לעבור לקסם לטיני.הן בעצם משקיעות באותן מניות.אז מה היתרון בקרן,אם בכלל? סליחה על הבורות...ותודה!

shai007

New member
במקרה ישנה שאלה דומה בפורום שוק ההו

אני מקבל את הרושם מהשוואה של מספר תעודות סל לקרנות באותו תחום שהקרנות גובות מאיתנו דמי ניהול גבוהים ולא מצליחות להכאות את המדדים וכאן אני מגיע למסקנה שדמי ניהול -דא, ניהול - נייט שי

תשובה ל- nestorcito

תעודות הסל נסחרות בבורסה לני"ע בתל אביב בדיוק כמו כל מניה אחרת. לכן, ניתן לראות מידית את המחיר של תעודת הסל הן בעת הרכישה והן בעת המכירה. תעודות הסל נבדלות מקרנות הנאמנות לא רק בדמי הניהול אלא גם במהות. תעודות הסל הן מכשיר "פסיבי" המתחייב למדד מסויים (או למחיר סחורה) לעומת קרנות הנאמנות שהן מכשיר "אקטיבי". קרן הנאמנות "אילנות אמריקה הלטינית" משקיעה את רוב נכסיה במניות של החברות המובילות באמריקה הלטינית ואשר נכללות במדד 40 S&P Latin America, ואילו קסם אמריקה הלטינית מחוייבת למדד 40 S&P Latin America (ולשע"ח). לכל מכשיר יש יתרונות וחסרונות בהתאם לצרכי הלקוח ואופיו, ורצוי להיוועץ עם יועץ השקעות מוסמך בעניין.

orelsror

New member
אין צורך להיתיעץ עם "אדם מוסמך"

זה חוקים יבשים שאני בטוח שתוכל להישתלט עליהם... 1.עמלת קניה ומכירה של תעודת סל = עמלת קניה ומכירה של מניות וכתבי אופציה 2. אכן כן ניתן לסחור בתועדות סל כמו במניות לפי שלב הטרום רצף וסגירה תעודות סל = למניה וכתבי אופציה בכל מה שקשור למסחר וזה בלבד! 3. כמו שצוין הם אינם משקעיו בדיוק באותו דבר קרן יכולה לבחור במילהשקיע יוותר מבחינת אחוזים ואיפה להחסיר תעודת סל מתחייבת להחזקי את המניות באחוזים כמו המדד עצמו ולא לשחק בהם כמו שקרן רשאית... מחקרים שנערוכו הוכיחו שלאדם המעונין להיחשף למדד מסוים עדיף לו לקנות את תעודת הסל ולא את הקרן

למעלה