שאלות בנוגע ל Desktop בWIN7

haimgds

Member
שאלות בנוגע ל Desktop בWIN7

אני מקווה כי השאלות לא ישמעו יותר מדי טפשיות...
-מה צריך לעשות כדי שהסרגל לא יכסה את האפליקצייה ושהאפליקצייה לא תכסה את הסרגל?
-ישנה דרך לקבוע את מיקום החלון קופץ באפליקצייה במקום קבוע? הכוונה היא שלמשל, פתיחת קובץ תפתח את החלון תמיד בקצה הימני עליון של המסך (ולא על מה שאני עובד עליו באותו רגע...) נדמה לי שהייתה פעם תוכנה לזה ב XP הישן
-התחדשתי במסך גדול של 43" ברזולוצייה של 4K (3840*2160) והכל מופיע לי בקטן. כשאני בוחר ב Control Panel\All Control Panel Items\Display את גודל הטקסט כ 125% בחלק מהתוכנות הוא מופיע גדול יותר מהשטח המוקצה לו ונחתך. אחת הסיבות שקניתי מוניטור גדול הייתה שעל הקודם (27") היה לי קשה לראות את כל הפרטים...

haimgds

Member
תודה רבה אבל זה לא פתר לי את הבעייה

אני עובד עם WIN10 בעבודה ולא ראיתי יתרונות כלשהם (בתור משתמש הכוונה) ע"פ WIN7, להפך, הממשק המופלץ של ה 10 דורש ממני יותר מאמץ לעבוד איתו מאשר עם ה 7 הוותיקה.
משהו לא מובן לי, קניתי מוניטור גדול (43 אינץ', אפילו יותר מסתם גדול) ואני עובד איתו ברוזולוצייה מוכרת של 4K. איך זה לעזאזל שאני בקושי מצליח לראות בו משהו?
&nbsp
ישנה דרך כלשהי שתפתור את בעיית הסרגל?

מה זה הסרגל. שורת המשימות ?

אני קצת בבעיה כמו שלך, מפני שבעבודה שלי אני עובד על חלונות 7 והכל מוגדר באופן נכון, ובכל זאת יש פריטים שמוצגים בעיני כקטנים או דקים.
הגדלה ל 125 אחוז אכן עוזרת אך יוצרת בעיות חדשות של הסתרה.

הבנתי ממך שפריטים שונים של חלונות 7, מוצגים על פני המסך כקטנים באופן יחסי לעומת החלוקה במסכים קטנים יותר. זאת למרות שהרזולוציה למסך מוגדרת באופן מדויק.

מציע לך להתקין חלונות 10 על אותו מחשב ממש, ולו רק כדי לבדוק את חלוקת הפריטים על פני המסך שלך.
לאחר מכן תוכל להתקין את חלונות 7 מחדש, אם יש לך את הדיסק.
זו תהיה גם אפשרות לעבור על כל ההגדרות מחדש.

דבריך שניסית את הצעתי שבקישור, לא מותירים הרבה אפשרויות.
אם חלונות 10 מתאימה יותר למסכים גדולים כמו זה שיש לך, אז הרווחת.

HelpSupport

Active member
יש לך כרטיס מסך שתומך ברזולוציה כה גבוהה + 4K ...

אם כן - מה דגם כרטיס המסך ומתי עדכנת דרייבר בשבילו ?

haimgds

Member
Sapphire PULSE RX 570 ITX MINI

עדכנתי את הדרייור לפני כחצי שנה וב Device Manager אני לא רואה כי ישנו דרייור חדש. בעיקרון, כל הכרטיסים החדשיםבשנה האחרונה הם 4K וחלק כבר תומכים ב 8K כך שקשה לי להאמין כי שם ישנה בעייה. (קניתי אותו כי הכרטיס הישן שלי לא תמך בפיענוח H265 חומרתית)
&nbsp
חיברתי למוניטור את המחשב השני שלי (בהקמה, i7 5GHz עם 32 מגה זיכרון ללא כרטיס מסך) שהותקן עליו WIN10 (מחוסר ברירה, ה 7 לא תומך ב RAID המותקן...) ונתקלתי באותן בעיות בדיוק.אני כמעט בטוח שהבעייה נובעת מהגדרות לא נכונות, קשה לי להאמין ש MS ישחררו את ה 10 עם בעייה כל כך בסיסית.
&nbsp
הסרגל הוא שורת המשימות. כרגע אני עם סרגל שנעלם כאשר העכבר לא מונח עליו (מורשת מהימים שהמסכים היו קטנים עם רזולוצייה נמוכה ושטח הסרגל נחשב לביזבוז הדסקטופ) אבל כיום אני צריך ששורת המשימות תופיע כל הזמן ולא תכסה/תכוסה ע"י שורת המשימות

haimgds

Member
מוריד כרגע, אתקין מאוחר יותר.

זה לא רק דריוור, זה חצי ג'יגה של אפליקציות.... אחת הסיבות שאני שונא להתקין דברים שכאלה היא שמותקן המון זבל לא שימושי שסתם מעמיס את המערכת.

haimgds

Member
ההתקנה לא הצליחה.

אני מריץ את התוכנה win7-radeon-software-adrenalin-2020-edition-20.4.1-apr2.exe ומקבל General error לקראת סוף ההתקנה...
אני מעדיף לא לקחת שום סיכון עם המערכת הנוכחית כרגע עד שלא אגמור את המחשב החדש. גם כך ההתקנה הנוכחית של הווינדוס היא עתיקה (יותר משנתיים) והתקנתי המון דברים, אני ממש לא רוצה שהמערכת תקרוס לי ותשאיר אתי תקוע (כמעט קרה לפני מספר חודשים, התקנתי תוכנת עידכון אוטומטי לדרייורים והיא הרגה לי את כל התקני ה USB, לך תנסה לבצע restore בלי לוח מקשים/עכבר...)

haimgds

Member
ניסית שוב אחרי רסט ועדיין לא עובד

הסרגל הוא שורת המשימות. אני צריך ששורת המשימות תופיע כל הזמן ולא תכסה/תכוסה ע"י האפליקצייה הפעילה.

HelpSupport

Active member
לבעיית שורת המשימות ...

עם ימין העכבר על שורת המשימות - בחר בתפריט מאפיינים וודא שהשורה לא מסומנת כמו בתמונה.

haimgds

Member
תודה רבה מאוד!

אני דיי מרגיש חמור שפיספסתי את זה... לפחות יש לי תירוץ טוב, החלון הקטנצ'יק של המאפיינים נפתח שמאלה ולמעלה (הכי רחוק ממני) ואני בקושי מצליח לראות שם משהו.
&nbsp
אם אפשר אז עוד שתי שאלות ווינדוס טיפשיות. אני עובד עם ווינדוס 7 עם ממשק arrow פעיל.
-כיצד למנוע את התחלפות החלונות בזמן שאני לוחץ ALT-TAB ומשאיר את כפתור ה TAB לחוץ? הייתי רוצה שזה יהיה כמו בווינדוס 10 או בווינדוס XP שמופיעה חלונית קטנה במרכז עם האייקוינים של התוכנות הפתוחות שכל לחיצה על TAB מעבירה את הסימון בין האייקונים.
-כיצד למנוע תצוגת טאבים בתצוגה המוקדמת בשורת המשימות? (כאשר בשורת המשימות הקרוסר מונח על אייקון של תוכנה הרצה ברקע) כשאני משתמש בכרום מרובה טאבים התצוגה המוקדמת מציגה לי חלונית ובה הטאב הפעיל באותו רגע אולם אולם כאשר אני משתמש באקספלורר מרובה טאבים התצוגה המוקדמת מציגה לי את כל חלונות הטאבים ובפייר פוקס אני מקבל רשימה אנכית של כל הטאבים ומעבר העכבר עליה מציג כל אחד מהם...

HelpSupport

Active member
נסה במקום ALT+TAB - מקש "חלונות" + TAB ...

אין לי פתרון לגבי הכרום.

למעלה