שאלות בנושאי ניתוח אף וסנטר

sagi26

New member
שאלות בנושאי ניתוח אף וסנטר

אני עשיתי ביום שני בצהרים ניתוח באף רפוראי פלוס אסטטי וניתוח להרמת סנטר למרות שקיבלתי מהרופא שלי דף הנחיות והסברים כללים יש לי מספר שאלות אלייכם: בגלל הניתוח סנטר אני אמור לקחת כל יום 4 כדורי אנטיביוטיקה ציפורל של 500 מג כל כדור זה הכרחי לקחת 4 כדורים כי זה נורא מחליש אותי יש אפשרות להסתפק ב2-3 ליום? יש סיכוי ששתל הסיליקון שהושתל לי בסנטר לא יקלט??? הרופא שלי אמר שהאי נוכות בנטר חולפת אחרי 3-3 ימים אני כבר 4 ימים אחרי ואין לי ממש כאבים אבל כל פעם שאני צוחק או מותח תפנים אני מרגיש תתחושת אי נוכות זה אמור להיות ככה גם אחרי 4 ימים? בהקשר של האף כמה זמן אמור להיות הנפיחות סביב העניים? ואיך אפשר להוריד תניפות כמה שיותר מהר? שמעתי קרח לשכב עם רגליים למעלה וכו אני רגיל להתאמן כל יום בחדר כושר שעה וחצי בדף הוראות שקילתי אסור לי כל פעילות גופנית עד שבוע מהניתוח הרופא שלי אמר שאפשר פעילות מתונה דעתכם בעניין? האם פלסטיקאי בהיבט הרפואי של האף הוא טוב בדיוק כמו רופא אף בבית חולים ??? ועוד שאלה אחרונה אם היתי עושה רק ניתוח רפואי באף האם גם כאן היתי צריך להיות שבוע עם הסד ועם הנפיחות סביב העיניים? שאלו פה כל כך הרבה שאלות על חזה אני חושב שניתוח אף המידע עלייהם הוא לא פחות חשוב

ניתוח אף וסנטר

היי לא ציינת איפה ביצעת את הניתוחים. בכל מקרה, לא נוכל לשנות את הוראות הרופא, שמכיר אותך ואת צרכיך. את האנטיביוטיקה תיקח בדיוק על פי הוראות הרופא. שווה לך להימנע מסיכונים מיותרים בשביל כמה ימי חולשה. בקשר לאי הנוחות שאתה מרגיש, 4 ימים לאחר ניתוח הם זמן מאד קצר וצריך קצת סבלנות ואורך רוח לתת לשתך זמן להיקלט ולהתאחות. הנפיחות סביב העיניים נוצרת בעקבות ניתוח האף. זו תופעה מוכרת שאמורה לחלוף תוך מספר ימים עד שבועיים. קשה לצפות אצל כל מטופל ומטופל את משך ההחלמה שלו כי יש הרבה אלמנטים שמשפיעים על קצב ההחלמה ומשתנים ממטופל למטופל, אבל ככלל הנפיחות הזו חולפת די מהר. קרח על האזור לא יזיק. לא הייתי מציעה לך לחזור לפעילות גופנית לפני השבוע הראשון שלאחר הניתוח. אתה חייב לתת לגוף זמן להחלים. לא ברור מי ניתח אותך, אבל רופא אף אוזן גרון אינו מומחה בפלסטיקה, למרות שעל פי חוק הוא יכול לבצע ניתוחים פלסטיים. התמחות בפלסטיקה היא התמחות מיוחדת בבית הספר לרפואה, שאורכת כמה שנים, ולא כל רופא עובר אותה. לשאלתך האחרונה, אם היית עובר ניתוח פלסטי באף, ההוראות כנראה היו זהות. בהצלחה!

sagi26

New member
המשך שאלות

ביצעתי את הניתוח בבית חולים האיתלקי בחיפה אצל המנתח הפלאסטי גקי גוברין שאלתי היא עד כמה פלסטיקראי טוב גם בהיפט הרפואי של ניתוח אף??? אני עשיתי גם רפואי וגם פלסטי באף ושאלתי היא אם הייתי עושה רק רפוראי בבית חולים רגיל גם אז הייתי צריך לעבור את כל התהליך של האי נעימות סד לשבוע והנפיחות והידומים מהאף? אני כבר 6 ימים אחרי הינתוח עדיין לקחת 4 גדורי אנטיביוטיקה? יש מצב שהשתל בסנטר לא יקלט בעתיד הקרוב או הרחוק ויעשה לי בעיות וזיהומים??? כי לטענות זה ניתוח בלי סיבוכים כי זה לא שתל סיליקוני כמו בחזה שיכול לדלוף? מתי חולפת האי נעימות בסנטר???? ואיך אני יכול להוריד את הנפחיות סביב העיניים ולשפר את קצת ההחלמה?? אמרו לי גם לאכול רק מאכלים רכים ואסור חמים עד כמה זה קרטי ואני כבר 6 ימים אחרי הניתוח להמשיך ככה עד להורת הסדר??? בתודה מראש שגיא

המשך תשובות

היי שוב אם עשית ניתוח פלסטי באף, משמעות היות הרופא פלסטיקאי היא גדולה. פלסטיקאי הוא גם רופא ולכן הוא יכול לבצע גם ניתוחים רפואיים, אבל רופא הוא לא בהכרח פלסטיקאי ולכן יש לקחת בערבון מוגבל את יכולתו לבצע הליכים פלסטיים (למרות ששוב, החוק מתיר זאת ואין בכל משום עבירה או מרמה). שוב, את האנטיביוטיקה תקח לפי הוראות הרופא. אנחנו לא יכולים להמליץ לך להמשיך או להפסיק את נטילתה. באשר לשתל - בכל השתלה קיים סיכוי של דחיית שתל, וזה משהו שאמור להיות מוסבר למטופל לפני הניתוח. אגב, שתלי הסיליקון בחזה המוכרים היום אינם דולפים משום שהם עושיים ג'ל. נדמה לי שאת כל שאר השאלות עליך להפנות לרופא שניתח אותך כי ההוראות עלולות להיות שונות מרופא לרופא ומידת ההחמרה עליהן גם היא עשויה להשתנות. אנא היוועץ ברופאך. בהצלחה!

למעלה