שאלות בנושא גידול איגואנה

avikern

New member
שאלות בנושא גידול איגואנה

היי אני מתכוון לקנות ולגדל איגואנה...אין לי ניסיון בגידול לטאות או זוחלים...אני לא "קופץ ישר למים עמוקים" ומתכוון ללמוד את הנושא מעט לפני שאני קונה איגואנה, ולרכוש ידע תאורטי בסיסי באופן הגידול אני מתכוון להתחיל לגדל אותה באקוריום שמידותיו 60*30*45 (אורך*גובה*עומק) עם מכסה עליון מרושת לזרימת אוויר... יש לי חדר בבית שבבוא העת יוקצה לחיה, ויש מספיק מקום לבנות בו כלוב לכשיגיע היום (ואני יודע שלא רחוק היום) כמו כן, כשהיא תגיע לבגרות, יש לי גינה גדולה שבה אני יכול לבנות לה "בית" ולספק לה תנאים ומרחב מספיקים משיטוטים ברשת נתקלתי בהמון מידע לגבי אופן גידול "אידיאלי" של האיגואנה, אולם הרבה נקודות במאמרים סתרו אחד את השני ונותרתי מעט מבולבול... אני פשוט אזרום עם השאלות ומקווה שתוכלו לעזור לי להתחיל 1 .אני מתכון להתחיל לגדל אותה באקווריום שציינתי את מידותיו למעלה , יש עם זה בעיות? האם כדאי ישר לבנות משהו יותר "רציני"? 2. קראתי בכמה מאמרים שמומלץ להשתמש במצע דשא סינטטי ירוק , כמו זה שמשמש שטיחים בכניסה לבתים. עד כמה זה נכון? באחד המאמרים שסתר אותו, ראיתי שממליצים הרבה יותר על נייר לבן או נייר עיתון. מישהו יכול לפרט יתרונות וחסרונות? 3. חימום ותאורה - בחלק מהמקומות קראתי, ואף נאמר לי בחנות אחת, שתאורת UV שחיונית לאיגואנה לא מחממת במיוחד את הכלוב. זה נשמע לי קצת מוזר כי אור חזק תמיד מחמם...במיוחד בכלוב זכוכית..האם יש צורך בגוף חימום נוסף מלבד התאורה? האם אפשר לוותר על תאורה בעונה הקיץ ולשים את הכלוב קרוב לחלון ולהסתפק באור השמש לחימום? אם המנורה מחממת? 4 - שאלה כללית יותר: איך הייתם ממליצים לסדר את הכלוב? האם להסתפק בענף או 2 לטיפוס ועוד מחבוא בתוך הכלוב, או שמומלץ להוסיף גם מסלעה לטיפוס ומסתור? 5- אני גר בראשון לציון. האם מכירים באיזור מקום שמומלץ להתייעץ ו\או לקנות ממנו איגואנה...? אסתפק בשאלות אלו לבינתיים...אני מצרף את הדוא"ל שלי למקרה שמישהו ירצה לעזור לי בהתכתבות מחוץ לפורום תודה רבה מראש....אבי

galvin

New member
תשובות

א. החלטה חכמה - לקרוא לפני - וכן - תמיד יש סתירות וחילוקי דעות. כדאי לקרוא ולהוציא את העיקר - ולהשתדל לשים לב מי הכותב - והאם הוא אמין ובעל נסיון. אפשר לגדל חיות בכל מיני אופנים, ובהתאם לכך יהיה מצבן. ב. לדעתי המידות בסדר - בהנחה שאתה מודע לזה שבשלב מסויים זה לא יספיק. לצערי רוב המגדלים המתחילים באיגואנות - לא מגיעים לשלב הזה. ג. דשא סינטטי לעומת נייר - נוחות הטיפול ואסטתיקה. דשא קל לשטוף ולחטא, נייר קל להחליף. בענין האסתטיקה - טעם אישי. נייר עיתון אני באופן אישי לא ממליץ, למרות שגם על זה היו וויכוחים. ד. נורת UV אכן חיונית מאוד, או לכל הפחות - קרינת שמש ישירה (שלא עוברת זכוכית או פלסטיק). בענין זה כדאי להעמיק ולקרוא, זה חשוב מאוד. לתאורה הזו תפקיד שאינו קשור כלל בחימום! "אור חזק תמיד מחמם" .. ממליץ לקרוא על ההבדל בין קרינה אולטרא סגולית (UV) לאינפרא אדומה (IR) לקבלת הסבר, אם לא מספקת אותך סתם תשובה. כן, יש צורך בגוף חימום ויותר מזה - תרמומטר (מד טמפ'). שים לב שחשיפה ארוכה מדי לשמש עשויה בהחלט לחסל את האיגואנה שלך. ה. ככל שהעיצוב יהיה פשוט ופרקטי יותר לניקוי, כך יטב לדעתי. מה גם שמסלעות עשויות להתמוטט, למעוך את החיה, לשבור את הטרריום ולתפוס המון מקום .. אז אני הייתי מוותר. ו. הרבה זמן לא קניתי איגואנה. אפשר לקפוץ לבית החיות בכפר הנגיד ולראות מה העניינים שם. תקרא קצת על איך לבחור איגואנה. שים לב שבאמת לא פשוט לגדל איגואנה כזוחל ראשון, חיה טובענית המצריכה טיפול יומיומי ותשומת לב, ולעתים קרובות מגיעה עמוסת טפילים ומחלות. בהצלחה.

galvin

New member
ניסוח בעייתי.

"לכל הפחות קרינת שמש ישירה" .. ניסוח לא טוב. כמובן שקרינת שמש ישירה עושה את העבודה טוב בהרבה מנורות UV, אלא שמעט מגדלים משקיעים בחשיפת החיה שלהם לשמש (שוב, לא דרך זכוכיות וכו') במידה מספקת, ולכן תוספת של נורה כזו לדעתי - שווה את ההשקעה.

avikern

New member
תודה , עוד שאלה...

תודה על התשובות.. יש לי עוד כמה הבהרות בנושא 1. בקשר למנורת הUV - אם היא אמורה לדלוק כ12 שעות ביום, (לפי מה שקראתי) החום שנוצר מכמות כ"כ רציפה של נורה דולקת באקווריום קטן לא יחסל \ ייבש את החיה? 2. גוף חימום ? בקיץ אני מניח שהוא מיותר, אני טועה? 3. איך אפשר לחשוף את החיה לקרינת שמש ישירה ללא מעבר דרך זכוכית? קיר אחד של הכלוב יהיה מרושת? 4. לפי האינטואיציה וההגיון , אם אני מניח את האקווריום ליד חלון כל היום, לא?

galvin

New member
תשובות

1. כאמור, היא לא מחממת כמעט. מה שכן מתחמם זה בית המנורה. לכן חשוב שיהיה מד טמפ' - ומעקב שלך. 2. שוב, מד טמפ'. תלוי איפה אתה גר ואיפה ממוקם הטרריום. 3. רשת זו אפשרות, אבל מקשה לשמור על טמפ' רצויה. אפשר להוציא אותה "להשתזף" - אבל זה לא מספיק כאמור. 4. אם הטרריום יהיה ליד החלון, סביר להניח שאתה תבשל את הלטאה שלך .. כמה שעות שמש רצופות על טרריום סגור - יחממו אותו במידה קטלנית, אבל בכלל לא יועילו מבחינת חשיפה לUV.

avikern

New member
לגבי התאורה

איפה ואיזה תאורה קונים...האם ידועים לך מחירים?

galvin

New member
ליתר דיוק,

כל מה שכתבתי נכון לגבי תאורת UV פלואורסנטית, שעמה אני עובד - ושינתה באופן דרמטי את מצב בעלי החיים אצלנו. ניתן להשיג בחנויות חיות, אני באופן אישי מזמין אצל בית החיות בכפר הנגיד את הנורות של EXOTERRA 8.0 - שמתאימות לזוחלים מדבריים. ממליץ להתיעץ עם מישהו שמתמצא באיגואנות באופן ספציפי, או עם צוות בית החיות. הנורות שאני קונה עולות כ150 ש"ח לנורה (כמובן ללא בית מנורה). נורה כזו טובה לחצי שנה עד שנה, ואז יש להחליפה. בית מנורה מתאים עולה כ100 שקלים בחנויות עשה זאת בעצמך למינהן. שים לב, בית מנורה שנלווה לו כיסוי פלסטי לנורה - מהווה בעיה, וצריך לוודא שניתן לפרק את הכיסוי. כאמור, הנורה יעילה רק אם אינה מסוננת ע"י זכוכית או פלסטיק, ואגב צריכה להיות במרחק לא גדול מבעל החיים - תלוי בנורה שבחרת. בהצלחה.

למעלה