שאלות בנושא ייעוץ

יזמת 25

New member
שאלות בנושא ייעוץ

1. מהם היתרונות והחסרונות בעבודת ייעוץ? 2. מהם הנתונים/כישורים/תכונות אופי שצריכים להיות ליועץ? 3. האם יש יועצים צעירים? הרי גם אם יש להם ידע וניסיון בתחומם חסר להם ניסיון חיים, וזה משמעותי. 4. מה הופך את היועץ ליועץ טוב? 5. אילו תחומים מקבילים לייעוץ קיימים? תחומים שהידע (והניסיון) הוא הכלי העיקרי שלך ואתה מקבל תמורתו כסף? 7. האם יש יועץ פיתוח (עסקי) מה תפקידו?

שלום יזמת 25

דרכינו מצטלבות שוב, ברוכה הבאה. לפני תשובות לשאלות המפורטות שהצגת זה שאת מציגה שאלות בנוגע לייעוץ בפורום מאמנים זה מתוך כוונה מסויימת או שאת מחליפה אימון בייעוץ? זה יעזור למקד את התשובות, הרי רוב הסיכויים שתקבלי כאן תשובות ממאמנים אישיים ולא מיועצים.

יזמת 25

New member
אני צריכה תשובות מיועצים בנוגע

לייעוץ, האם יש פורום ייעוץ? אודה לך אם תפנה אותי לפורום מתאים יותר.

חובשת שוב את הכובע....

... של היועצת, ודרכו - אנסה לענות לך. הערה קטנה - השאלות שלך פחות ממוקדות. לא ברור לאיזה תחום יעוץ את מתכוונת (ארגוני, ניהולי, שיווקי, יעוץ לנישואין, יעוץ משפטי, יעוץ לעיצוב הבית.....). בכל מקרה - אני באה מתחום היעוץ הארגוני והניהולי. 1. יתרונות של יעוץ - ידע מקצועי (באבחון, זיהוי בעיות, מתן פתרונות, ליווי יישום), נסיון ספציפי וממוקד(תחומי יעוץ) וגורם חיצוני למערכת (לא מעורב, לא מעורבב, חסר אינטרס) חסרונות - היועץ ברוב הפעמים הוא גורם חיצוני למערכת...(כן, זה גם חסרון) הביסוס המלא על הידע שלו עלול ליצור תמונה לא מדוייקת (בעיקר מתוך מגבלת יכולת האבחון וההבנה לעומק - כשאתה גורם חיצוני). 2. כמו בכל מקצוע - מקצועיות, נסיון ויכולות בינאישיים ליצירת תקשורת נכונה עם הלקוח 3. יש יועצים צעירים. תלוי באיזה תחום מדובר. לעתים הגיל חשוב ולעתים - לא. 4. יועץ טוב הוא קודם כל איש מקצוע טוב - יודע לאבחן, לקרוא את המפה, מכיר כלים, מודלים, פתרונות. מיומנויות תקשורת ושכנוע, רתימה והובלה, ירידה לפרטים וכו' 5. יש יועץ לפיתוח עסקי - תפקידו להביא ידע שיעזור למנהלים לפתח נכון את התשתית הארגונית, הניהולית, השיווקית והמכירתית כדי לקדם את הארגון במימוש המטרות. אבל... את לא בפורום הנכון. מציעה שתפני לפורומים שעוסקים ביעוץ הספציפי שאליו את מתכוונת בהצלחה ענת

למעלה