שאלות בנושא ישיבה

lee238

New member
הילד שלי בן 10 חודשים

התחיל לעמוד בתמיכת חפצים (הוא עדיין לא יודע להתיישב לבדו) כשהוא עומד הוא לא יודע לחזור למצב ישיבה ונופל על הראש האם יש דרך ללמד אותו להתיישב?

נגה אר

New member
שאלה רק בשביל הבטחון...

קודם כל, מזל טוב על הפורום החדש
הבן שלי בן שלושה וחצי חודשים. מאוד מפותח וערני. רציתי לשאול, יותר בשביל השקט הנפשי שלי: יש לי ילדה גדולה, בת שלוש והקטן שלי מהופנט ממנה, לא מסיר ממנה את העיניים. כל בוקר בדרך לגן, היא היתה עומדת על העגלה עם הפנים אליו והוא היה מביט בה בהערצה. בערך בגיל חודשיים, לה דיי נמאס מעברה למשחק אחר בדרך לגן והוא משתגע כשלא רואה אותה, ממש צורח. העליתי שלב בעגלה ומאז הוא דיי נרגע ומוכן לשחק בקשת וגם רואה קצת יותר ממה שקורה בחוץ. זוית העגלה כרגע היא יותר גדולה מאשר בסלקל (כלומר יותר שכיבה) השאלה שלי היא- האם זה בסדר? לא יפגע לו בגב? סהכ' יש ילדים שכמעט גדלים בסלקל, או נוסעים נסיעות מאוד ארוכות בסלקל וזה בסדר, אז שכיבה כזו בעגלה ועוד לפרקי זמן קצרים יחסית, עלולה לפגוע? אולי כדאי לציין שהוא מאוד חזק, עושה המון דברים, קצת מכל דבר אמנם, אך עדיין, סקרן, עירני, פטפטן לא קטן ולאחרונה גם התחיל לטפס עלי כשאני יושבת... תודה מראש

לנגה אור

כעקרון לא מומלץ להושיב תינוק שאינו מתיישב לבד ונראה שאת מאד מודעת לכך. לפי התיאור שלך של טיול קצר לגן וזוית של כמעט שכיבה אני לא רואה בעיה רק הקפידו גם על שכיבה על הבטן.

נגה אר

New member
שכיבה על הבטן לא חסרה לו כלל

תודה על התשובה. לרוב הוא גם מעדיף שכיבה על הבטן על פני שכיבה על הגב, משום שכך הוא יכול להושיט ידיים לצעצועים, להסתובב מעט וכו'. גם כאשר הוא נשען עליי, הוא זורק את הראש ופלג גוף עליון קדימה, כאילו בניסיון להתיישב. אני לא מאפשרת זאת על ידי שינוי תנוחה שלי, אך אז הוא בוכה וכועס.

2joy

New member
סוג של ישיבה ../images/Emo13.gif

ענת שלום, ראשית,ברכות על הפורום המקסים והחשוב הזה. השאלה שלי נוגעת לישיבה בעגלה. בני בן כמעט 5 חודשים ומאד מתעניין במה שקורה בחוץ כשאנחנו מטיילים בעגלה. האם ניתן להושיב אותו בעגלה בזווית של 45 מעלות (בפג שלנו כבר מדובר על השלב השני של הזווית בגב)? ואם זה מוקדם מדי בגיל הזה, מתי אפשר? תודה

ישיבה

בעיקרון לא מומלץ להושיב תינוק שאינו מתיישב בעצמו . בעגלה אני ממליצה מאד על שכיבה על הבטן והרמת הראש כדי להתבונן בעלם. על הגב -אם מדובר על זוית של 45 מעלות כמו בטרמפולינה בערך ובהנחה שבשאר היום הוא בתנוחות שכיבה אז גם בסדר.

g yafit

New member
שאלה על ישיבה עצמאית

הבן שלי בן 10.5 חודשים זוחל גחון כבר שלושה שבועות ואתמול הוא התחיל לשבת לבדו אבל משכיבה על הגב. הבנתי שישיבה אמורה לבוא ממצב עמידה על 4. האם יש נזק בצורה בה הוא יושב?

למעלה