ילדה שמתעקשת לא לישון ולא לאכול בגן../images/Emo4.gif
הילדה שלי בת שנתיים ושלושה חודשים השנה התחילה לראשונה גן, עד עכשיו היתה איתי בביתנו הילדה מאד חכמה, יודעת היטב כיצד להשיג ממני את מה שהיא רוצה, מאד קשורה אליי רוצה המון ידים, עקשנית, מאד עצמאית, הלכתי איתה ביחד לקונספט שנקרא "גן עם אמא", זה גן של פעם בשבוע עם אמהות שיש בו הפעלה, היא מאד מאד אהבה את ההפעלה אבל לא הסכימה להפרד ממני אפילו כשרציתי ללכת לשירותים, לדעתי היא תהנה מאד מהשירים, מהריקודים ומההפעלות של הגן אליו רשמתי אותה השנה רשמתי אותה לגן שיש בו 35 ילדים, גננת שעובדת עד שעה 1 ועוד 3 מטפלות שממשיכות לעבוד עד 4, רשמתי אותה לגן הספציפי הזה ולא לגן אינטימי יותר פשוט כי הכרתי את הגן בעבר הבן שלי היה בגן הנ"ל והעדפתי לרשום לגן שאני מכירה מהכרות איישת מאשר לגן קטן יותר שאני לא מכירה ושהממלצותת עליו הן רק מאמהות שאני מכירה הכרות שטחית ביותר ההסתגלות שלה, כצפוי, היתה מאד לא קלה, היא נצמדה אליי בבקרים והיה צריך ממש כח פיזי כדי לנתק אותה מהידיים שלי לבעלי היא עושה הרבה פחות הצגות ולכן כל בוקר בעלי הוא זה שמביא אותה לגן כרגע המצב הוא שהיא הילדה היחידה בגן שעדיין לא ישנה בגן, היא פשוט מסרבת לישון ומסרבת לאכול, היא לא אוכלת ארוחת בוקר לא בבית ולא בגן וכן לא ארוחת צהריים, היא כן התחילה להסכים לאכול בגן ביסקווטים ופרוסות עם שוקולד, וזה נותנים לה אחרי שרואים שהיא מסרבת לארוחת בוקר וצהריים ומתעקשת לא לאכול, אגב לפני כמה זמן סירבה גם לביסקוויטים ולפרוסות היא מאד עייפה ועדיין היא לא מסכימה לישון, מרימים אותה על הידיים או שוכבים לידה אבל היא מסרבת לישון לפני החגים הייתי לוקחת אותה ב 1 בצהריים ומאכילה ומרדימה אותה בבית, עכשיו המפקחת של הגן ביקשה שאתחיל לקחת אותה ב 4 כדי שתדע שצריך לאכול ולישון בגן, לדבריה כיוון שהיא יודעת שעוד מעט יבואו לקחת אותה היא מסרבת לאכול ולישון, שהרי אם תסרב הם יתקשרו אליי ויקראו לי, והיא אכן היתה מבקשת שיתקשרו אליי, אז אני התחלתי לקחת אותה ב 3, אני אומרת לה שאני אבוא לקחת אוהת אחרי שהכל הילידם יתעוררו, אני גם אומרת לה כל הזמן שהגן שלה הוא הגן הכי טוב בעולם, שהגננת הכי טובה, שהצוות הכי טוב, שלא בוכים בגן, שצריך אכול בגן ולישון בגן וכו', כשאני באה לקחת אותה אני רואה אותה שם יושבת עם הסייעות לבד, מאד מאד מאד עייפה מחזיקה את הבובה שלה, כשהיא רואה אותי היא מתחילה לבכות, או שקרה שהיא כעסה עליי וסילקה אותי, אני נכנסת לגן בשקט כי הילדים עדיין ישנים, וכיוון שהיא בוכה התחילו להוציא לי אותה בשושו כדי שלא להעיר את הילדים האחרים, והיא ישר נרדמת באוטו , בבית לשמחתי היא מתנהגת כרגיל, שמחה ופעילה, היא גם שרה לי קצת שירים מהגן, אבל עכשיו היא התחילה גם בבית לסרב לאכול... אני דיי משוכנעת שהיא עושה לנו דווקא וזה שהיא לא אוכלת היא פשוט מנסה להשיג דברים בעקשנות רבה השאלה מה עושים ? כמה שאלות יותר ספציפיות :
אני יכולה תיאורטית להשאיר אותה עד 4 אבל אז היא תהיה עוד יותר עייפה ותישן לי בסביבות 4:30 עד 7:30 בערב ואז לא תישן טוב בלילה, וגם היא תהיה ממש רעבה שהרי היא מסרבת לאכול שם, האם להמשיך לקחת אותה ב 2:30-3 או להתחיל לקחת אותה רק ב 4 כשהגן מסתיים ?
אני יכולה לנסות לבקש שלא יתנו לה פרוסות עם שוקולד אז אולי היא תהיה מספיק רעבה כדי להכנע ולאכול את האוכל שבגן, אבל אז הילדה תהיה ממש רעבה שהרי היא לא אוכלת כלום בגן, ממש מסרבת לטעום ואני חוששת שלמרות שתהיה מאד רעבה תתעקש שלא לאכול, האם לבקש שיסרבו לתת לה לאכול משהו מלבד ארוחות הבוקר והצהריים ?
בקשר לשינה הן שמות אותה על מזרון ובאיזשהו שלב היא יוצאת מהזרון ווהלכת לשבת ליד הצוות סביב שולחן, ביקשתי שאם כבר מוציאים אותה מהמזרון אז שישימו לה משחקים, אבל אז אולי היא תדע שאם תתמיד בסירוב לישון בסופו של דבר יוציאו לה משחקים, מצד שני מפריע לי מאד שהבת שלי עייפה רעבה יושבת שעתיים וחצי לפחות, בשקט סביב שולחן נטול משחקים ומחכה בסבלנות עד שאני אבוא לקחת אותה, האם לבקש שיומיאו לה משחקים או לא ? האם לבקש שתמשיך להיות על המזרון ? (שזה למעלה משעתיים !!!) אני רוצה לציין שיש עם מי לדבר בגן, ושהן בהחלט מנסות, הגן הוא חלק מרשת של גנים שיש עליהם פיקוח ויש גם יועצת פדגוגית שאני מאד מעריכה אז מה עושים ?!!! תודה רבה