שאלות בנושא משקפיים

שאלות בנושא משקפיים

שלום לכולם, אני מתנצל מראש אם זה לא המקום לחוות הדעת שאבקש מאנשי הפורום, אך לא מצאתי מקום אחר מתאים יותר לבקשת עצה בנושא. אני עומד לרכוש משקפי קריאה. ביקרתי בחנויות של שתי חברות "אופטיקנה" ו - "זיגי שאול". בכל חנות יש איזהשהוא דגם שנראה לי נחמד. מבחינת המחיר מדובר בהפרש של עד 80 ש"ח (על מחיר של סביבות ה-1000 ש"ח) כך שהמחיר לא ממש מהווה עבורי שיקול. בעיקרון, שתיהן נותנות עדשות פוליקרבונט, עם ציפוי Hard"" (מונע שריטות), הגנת UV והגנת EM (אלקטרומגנטיות - נשמע לי חארטה). באופטיקנה העדשות הם 1.6 AR שזה לא ממש אומר לי הרבה ובזיגי אמרו לי ש-1.6 זה לא מתאים (דק מדי) לא כל כך הבנתי מה המוכרת בזיגי רוצה ממני, אז מבחינתי ההבדל העיקרי הוא במסגרות. אצל אופטיקנה הציעו לי מסגרת "טיטאניום" של ג´ורגיו ארמאני שהיא מאוד קלה וגמישה. המוכר אפילו עשה למסגרת "שפאגאט" כדי להוכיח לי עד כמה היא גמישה. כששאלתי את המוכר באופטיקנה מה המק"ט של המסגרת, הוא אמר: 137685. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי לפי המק"ט הזה. מה שכן, מצאתי מסגרת מאוד דומה למסגרת שראיתי באופטיקנה באתר הזה: http://www.go-optic.com/dframes/Giorgio_Armani_648.htm אצל אופטיקנה, מציעים לי מסגרת של "פוליס", היא תופסת את העדשות מלעלה והידיות ממתכת (יותר עבות). חיפשתי באינטרנט את האתר של ´פוליס´ אך לא מצאתי. אמנם השם פוליס (police) מוזכר בכל מיני אתרים שמוכרים מסגרות למשקפיים אבל לא הצלחתי למצוא את האתר הספציפי של יצרן ה-´פוליס´ הזה. התקשרתי לזיגי שאול וביקשתי לדעת מה מס´ המק"ט של המשקפיים שהיא הראתה לי. היא סרבה ואמרה שהיא לא מוכנה לומר לי את מס´ המק"ט. לחילופין ביקשתי שתאמר לי את שם החברה המייצרת את מסגרות המשקפיים של ´פוליס´ בחו"ל, ושוב, טענה שהיא "לא יודעת". הערת אגב: עצם העובדה שהבחורה מזיגי שאול מנסה להסתיר ממני מידע לגבי המסגרת שבה אני מעוניין גורמת לי מאוד לרצות "לעשות דווקא" ולא לקנות אצלם. לתשומת לב לכל מי שקשור ל"זיגי שאול" או בעל עסק שחושב ש "לכבול" לקוח באמצעות הסתרת אינפורמציה היא שיטת שיווק טובה... (פחחח
)
שאלות לחברי הפורום: 1. האם מישהו מכיר את היצרן של מסגרות המשקפיים ´פוליס´? האתר שלו? הקולקציה? 2. הבחורה אצל זיגי שאול טענה שמכיוון שמדובר במשקפי קריאה (חבישה-והסרה תכופים), עדיפות ידיות המתכת "הקשיחות" שביד אחת ניתנות לחבישה לעל פני ידיות הטיטניום הקלילות והגמישות שמצריכות עזרה בניתוב למקומן על האוזן. האם באמת כך הוא הדבר? האם השיקול הזה הוא רלוונטי או זניח? 3. באתר ששם מצאתי את המסגרת של ג´ורגיו ארמאני, כתוב שהמסגרת היא Stainless Steel. אז מה הסיפור של על "טיטאניום"? (חארטה?) 4. באופן כללי, במידה ואני רוצה לשכב במיטה לקרוא (וככל הנראה להרדם עם המשקפיים), אני מניח שעדיפות לי הדקיקות והגמישות של ג´ורגיו ארמאני (שמא ארדם ואמעך אותן). האם זה שיקול? תודה על ההתייחסות והעזרה. זאב.

ydyehuda

New member
הכיס של בעלי המשקפיים.....

טוב, אז בתור משקפופר מגיל 8, פירנסתי כמה וכמה חנויות עד ההצעה האחרונה שעמדה על 1500 שח לפני 3 שנים (מספר גבוה)......... ואז נזכרתי בכולבוטק משנות השמונים ונסעתי לרמת אביב!! ל-פולאק ברודצקי 15 ושילמתי 270 כולל מעמ!! בעלי החנות התעקשו שהם לא מסכנים והם הרויחו על הקניה שלי!! כשעשיתי לביתי משקפיים, ביקשתי הצעה עבורי (ליד הבית-לא פולק) ושוב אמרו לי 1200 שח. איימתי בפולאק והמחיר פתאום נהפך ל-500 !!!!!! צא ולמד..... הכל חרטא בלטה ולכן לא יתנו לך שום מידע שעשוי לעזור לך להבין כמה הם מרויחים. זיגי עדיין נחשב יותר מקצועי מאופטיקנה יהודה

שקוף

New member
תשובה חלקית

גם לי נדמה שהמחירים שאתה מדבר עליהם גבוהים. תנסה למצוא חנויות אחרות. ברגע שאתה יודע מה המספר המדויק שלך - ממש לא משנה מאיזה חנות אתה קונה ומסגרת של איזו חברה. פעמים רבות דווקא משקפיים עדינות ופגיעות מאוד עולות יותר, אתה פשוט משלם על המותג. כמרכיב משקפיים, נראה לי שהדיון על החומר והמק"ט לא יעזור לך הרבה בסופו של דבר. מניסיון - המוכרים אוהבים לעשות את השפגט עם המשקפיים הגמישים בחנות. זה באמת מרשים, אבל בסופו של דבר לאחר שנה או שנתיים המשקפיים עלולות להישבר, גם בגלל כל השפגטים האלה. בסופו של דבר זה שוחק את החומר. לא נראה לי שאתה עלול למעוך את המשקפיים הקשיחות כשתרדם, אם כבר תמעך את הדקיקות. הקשיחות פשוט יהיו קצת פחות נוחות להירדמות אתן (גם אם הדקיקות זה לא תענוג גדול).

למעלה