תָּמִיר
New member
שאלות בנושא סלט דב'ף בבקשה
ובכן, מי שמכיר, יודע שבגרסה הרומנית מוסיפים ירק בשם פסטרנק שבעברית קוראים לו "גזר לבן". העניין הוא שהוא די נדיר אצל הירקנים והתחליף המקובל הוא שורש פטרוזיליה.
תָּמִיר
בחור גרוזיני שפגשתי, אמר לי שהוא מכיר את הירק הזה (פסטרנק) אבל הוא סבור שטעמו מר.
שאלה ראשונה:
אם הוא צודק, מה הרעיון לשים בסלט דב'ף ירק מר?
לגבי הקוביות. בכל התפריטים רשום "לבשל את תפוחי האדמה "בקליפתם" ואז לקלף ולחתוך לקוביות.
שאלה שניה:
אני תוהה, מה היתרון בלבשל בקליפתם. למה לא לבצוע לקוביות ולבשל חצי בישול? האם יש איזשהו הבדל בטעם?
באיזשהו מקום רשמו שאם משתמשים באפונה "לא מקופסת שימורים" הטעם הוא אחר לגמרי (טוב יותר). הלכתי לאיש "היבשים" שלי (זה שמוכר כל מיני עדשים בשקים). היו לו רק חצאי אפונים. אבל במקביל הוא אמר לי שאפונה כזו יבשה משק, קשה מאוד להכין. זה תהליך רב שלבי שהוא לא פירט לי, אבל ציין שזה ממש לא "להשרות לילה" ואז לבשל כרגיל.
(הוא המליץ להשתמש באפונה קפואה מהסוג של סנפרוסט)
שאלה שלישית:
האם יש אמת בדבריו? מה התהליך שצריכים לעבור האפונים?
אשמח למידע ותובנות,
תָּמִיר
ובכן, מי שמכיר, יודע שבגרסה הרומנית מוסיפים ירק בשם פסטרנק שבעברית קוראים לו "גזר לבן". העניין הוא שהוא די נדיר אצל הירקנים והתחליף המקובל הוא שורש פטרוזיליה.
תָּמִיר
בחור גרוזיני שפגשתי, אמר לי שהוא מכיר את הירק הזה (פסטרנק) אבל הוא סבור שטעמו מר.
שאלה ראשונה:
אם הוא צודק, מה הרעיון לשים בסלט דב'ף ירק מר?
לגבי הקוביות. בכל התפריטים רשום "לבשל את תפוחי האדמה "בקליפתם" ואז לקלף ולחתוך לקוביות.
שאלה שניה:
אני תוהה, מה היתרון בלבשל בקליפתם. למה לא לבצוע לקוביות ולבשל חצי בישול? האם יש איזשהו הבדל בטעם?
באיזשהו מקום רשמו שאם משתמשים באפונה "לא מקופסת שימורים" הטעם הוא אחר לגמרי (טוב יותר). הלכתי לאיש "היבשים" שלי (זה שמוכר כל מיני עדשים בשקים). היו לו רק חצאי אפונים. אבל במקביל הוא אמר לי שאפונה כזו יבשה משק, קשה מאוד להכין. זה תהליך רב שלבי שהוא לא פירט לי, אבל ציין שזה ממש לא "להשרות לילה" ואז לבשל כרגיל.
(הוא המליץ להשתמש באפונה קפואה מהסוג של סנפרוסט)
שאלה שלישית:
האם יש אמת בדבריו? מה התהליך שצריכים לעבור האפונים?
אשמח למידע ותובנות,
תָּמִיר
