שאלות בנושא פוקר טקסס הולדם

avi065

New member
שאלות בנושא פוקר טקסס הולדם

היי כולם שחקתי עם חברים (פעם ראשונה) ויש לי כמה שאלות אליכם: 1. אם במקום להגיד צ'ק אני רוצה להעלות והביג ביינד הוא 15, מה אני צריך לעשות 15+2 או להוסיף רק 2? 2. אם משהו עשה רייז נגיד של 70. והתחיל עכשיו סיבוב חדש אז בשביל לעשות רייז אני צריך לשים 70 או 71 או בכלל האם בכל סיבוב חדש מתחילים את ההימורים מהמחיר של הביג בליינד. 3. אם אני רוצה להעלות והביג בליינד זה נגיד 6 האם אני יכול להתחיל את הרייז שלי רק החל מ12 (כפול מהביג בליינד)? 4. אם לשני אנשים יש שני זוגות איך יודעים מי לקח?
תודה לעונים והמשך יום נעים

modz0r

New member
תשובות

1. אני מניח שאתה מתכוון כשאתה הביג בלינד וזה מגיע אליך בלי שאף אחד יעלה, אז אתה יכול להעלות, לפי חוקי הבית (הסבר בתשובה לשאלה השלישית). 2. כל סיבוב ההימורים מתחילים מחדש, ככה שזה לא משנה כמה העלו בסיבוב הקודם. 3. הכמות שאתה יכול להעלות תלויה בחוקי הבית, שהם החוקים שנקבעו מראש על ידי השחקנים או המקום שבו המשחק מתנהל (למשל, על ידי הנהלת הקזינו בבתי קזינו). בדרך כלל הרייז הראשון חייב להיות פי 2 מהבלינד, ככה שבמידה והבלינד הוא 6 כמו בדוגמא שלך, חייב להמר 12 ומעלה. בבתי קזינו, ובהרבה משחקים פרטיים, הרייז הבא חייב להיות פי 2, או יותר, מהרייז הקודם, מה שאומר שאם אתה העלת ל-12, הבא אחריך שרוצה להמר צריך להמר על 24 או יותר. למרות זה, יש גם לא מעט משחקיים פרטיים שבהם לא חייב להכפיל את ההימור השני, ולכן אם הבלינד הוא 6, ומישהו העלה ל-12, המהמר הבא יכול להמר גם 15. 4. השחקן שיש לו את הזוג הגבוה ביותר, מנצח. אם לשחקן אחד יש 2 זוגות, של מלכים ומלכות, ולשחקן השני יש 2 זוגות, של אסים ו-2, השחקן עם האסים ניצח. אם לשחקן אחד יש זוג נסיכים וזוג תשיעיות, ולשחקן השני יש זוג נסיכים וזוג שמיניות, השחקן עם התשיעיות מנצח. מקווה שזה מבהיר.

sUp3r

New member
תשובות

1) כל העלאה חייבת להיות מינימום בגובה הביג בליינד, כלומר, הביג 15- אז העלאה תדרוש ממך להכניס לקופה את גובה הביג בליינד (15) + 15 ש"ח לפחות ואם אתה רוצה גם יותר, אם מישהו רוצה להעלות מעלייך הוא חייב להכניס לקופה סכום הגדול פי 2 לפחות מגובה ההעלאה שלך. דוגמא: ביג 15, אתה מעלה ל 45 סה"כ (15 הביג +30 העלאה), שחקן 2 רירייז, העלאה נוספת, מחוייב בהעלאה של מינימום 75 בסה"כ (15 ביג + 30 שלך+30 שלו מעלייך). 2) בנו לימיט הולדם, בכל סיבוב ההימורים מתחילים מחדש מגובה הביג בליינד , אם אתם משחקים לימיט אז זה קצת יותר מסובך אבל המינימום העלאה בד"כ עולה מהטרן. 3) תשובה 1 4) המנצח הוא מי שמחזיק בזוג הגבוה יותר ללא קשר לזוג השני, אם הזוג הגבוה זהה, אז ינצח מי שהזוג השני שלו גבוה יותר, אם שני הזוגות זהים המנצח יקבע לפי קלף גבוה (קיקר). דוגמאות: שחקן א': K Q שחקן ב': A 2 שולחן: A Q 2 7 K המנצח הוא שחקן ב'. AA 22 מול KK QQ שחקן א': 9 10 שחקן ב': 9 2 שולחן: J 7 2 9 10 המנצח הוא שחקן א'. 1010 99 מול 22 99 שחקן א': A 5 שחקן ב': 77 שולחן: K 4 K 9 9 המנצח הוא שחקן א': KK 99 קיקר A מול KK 99 קיקר 7. הזוג של שחקן ב' לא משחק על השולחן מכיוון שעל השולחן 2 זוגות גבוהים משלו ולכן הניצחון נקבע ע"י קיקר. המשחק בסה"כ פשוט ללמידה אבל מכיל חוקים קטנים ומעצבנים, שהדרך הכי טובה ללמוד אותם היא תוך כדי משחק. תנסה לשחק באחד האתרים על כסף מדומה רק כדי להיסגר על החוקים כמו סבב הבליינדים, מי יכול להעלות? בכמה? ומתי יש ספליט (תיקו) בין ידיים. בהצלחה.

avi065

New member
לא ממש הבנתי את התשובה שלכם..

אם הבנתי נכון נגיד שהביג בליינד זה 5. אם אני רוצה להעלות אני חייב להעלות מ10 ומעלה אם משהו אחרי רוצה להעלות הוא חייב להעלות מ20 ומעלה, ואם אני לא רוצה נגיד להגיד צ'ק אלה להעלות אני צריך לשים 5 (אם הביג בליינד הוא 5) תקנו אותי אם אני לא צודק. *דרך אגב לא עניתם לי על השאלה שם במקום להגיד צ'ק אני רוצה להעלות והביג בליינד זה 5 ואני רוצה לעלות ב2 אני צריך לשים 5+2 או רק את ה2? תודה לעונים, יום נעים.

sUp3r

New member
אח שלי תתרכז עניתי לך על זה

אני אסביר עוד פעם כשהביג הוא 5. אם אתה רוצה להעלות מעל הביג, אתה צריך להכניס לקופה 5ש"ח שאתה בעצם משווה את הביג, ועוד סכום כלשהוא (5 ומעלה) שנקרא ההעלאה שלך. כלומר, אתה מעלה בחמישה שקלים מינימום מעל הביג בליינד. אם מישהו רוצה להעלות מעלייך הוא חייב תחילה להשוות את ההעלאה שלך ואת הביג בליינד, ואח"כ להכניס סכום זהה לפחות לסכום שאתה העלת מעל הביג. לגבי העלאה כשהביג הוא 5- אתה לא יכול להעלות סכום שהוא מתחת ל 5, זאת אומרת שאתה לא יכול להעלות ב-2 ש"ח מעל ביג בליינד שהוא 5. ואם אתה רוצה להעלות מעל הביג אז אתה חייב להכניס סכום כולל של 10 שקלים לפחות, שכולל בתוכו את ה5 שקלים של הביג בליינד ואתה ה 5 שקלים העלאה שלך ואם אתה רוצה גם יותר. מקווה שיותר ברור עכשיו.

למעלה