שאלות בנושא תכנון צלילה

שאלות בנושא תכנון צלילה

שלום, ברצוני לשאול כמה שאלות:
1. האם ניתן לתכנן צלילה לפי זמן הצלילה. כלומר לבחור את זמן הצלילה שברצוני לצלול ורק לאחר מכן לבחור עומק.
2. כמה צלילות חוזרות ניצן לבצע?
3.בתכנון רצף צלילות לפי טבלאות דקומפרסיה חובה להתחיל מהצלילה העמוקה ביותר? ואיך זה מתקשר לתכנון הצלילה לפי זמן ולא לפי עומק?
4.האם צלילה שלישית ברצף צלילות לא יכולה לעלות על עומק 10 מטר?
5.לפי איזה פרמטר יש לתכנן צלילה חוזרת? לפי זמן המנוחה, זמן הצלילה או עומקה?
6.מה משמעות קבוצות הצלילה בטבלאות דקומפרסיה (A,B,C...)?
7.לפי טבלאות הדקומפרסיה יש לחבר את חוב החנקן עם זמן הצלילה החוזרת ולהכניס את הסכום כדי לגלות את קבוצת הצלילה החוזרת. מה משמעות קבוצת הצלילה לאחר הצלילה החוזרת? מה זה נותן? ולמה עושים זאת?

אשמח לתשובות ממומחים, תודה לעונים!
 

giladshay

New member
תשובות

הקדמה: נכון להיום טבלאות הצלילה- פינו את מקומן למחשבי הצלילה. ידיעת הטבלה- כבודה במקומה מונח, אך זה די פאסה...

1. כן.
2. אין תשובה מוחלטת (ליתר דיוק- אינסוף תשובות). הכול תלוי בעומק, בזמן הצלילה ובזמן ההפסקה בין הצלילות.
3. בעבר אכן הייתה כזאת המלצה, אך מסתבר שלאו דווקא! לגבי החלק השני של השאלה- אעדיף לא להיכנס לפרטים משתי סיבות עיקריות: (א) כיום הצולל משתשמש במחשב צלילה. (ב) אם אתה בכ"ז מעדיף להיצמד לטבלאות- לעבור ריענון מסודר עם מדריך צלילה באחד ממרכזי הצלילה. זאת
אישית

4. לא בהכרח.
5. עומק הצלילה, זמן הצלילה וזמן המנוחה- ישפיעו ישירות על קבוצת הצלילה החוזרת. עם פרמטר זה- תוכל לתכנן את הצלילה החוזרת. בנק' זאת אני מחזיר אותך למה שעניתי בסעיף 3 ב'.
6. שאלה לא ברורה- האם תוכל לפרסם טבלה שכזאת
כך יהיה קל יותר להתייחס.
7.במקום לבלבל אותך בתשובה- לך על 3 ב'. מאד מסובך להסביר ברשת, זה משהו שאתה חייב לקבל הדרכה עם מישהו, 1:1.
 

resgol

New member
תשובות

את כל הדברים הללו אמורים למד בקורס הצלילה. מהזמן שעשיתי את שלי עברו כבר 25 שנים, אבל אנסה לענות:
1. אפשר בוודאי לעשות זאת - מחפשים בטבלה את הזמן שרוצים לצלול ומוצאים באיזה עומק זמן זה הוא המירבי המותר. במחשב צלילה זזים עם החצים עד שמגיעים לזמן הרצוי.
2. אין גבול למספר הצלילות - זה תלוי בעומק ובמשך. בהנחה שהעומק של הצלילות עולה על 10 מטר, זמן התחתית ילך ויפחת. מדריכי צלילה נכנסים לפעמים פעמים רבות ביום אחד. מנסיוני שלי, מבחינה מעשית לצולל חובב לא כדאי לתכנן יותר מ- 3 עד 4 צלילות ביום. אבל זה לא בגלל מגבלות דקומפרסיה.
3. ההנחיה היא להתחיל מהצלילה העמוקה ביותר, אבל זה לא נובע מהטבלאות. זו הנחיה בטיחותית מומלצת. עם זאת, אם מקפידים על זמני הצלילה אפשר בכל זאת לשנות מזה.
4. לא. זה תלוי בעומק ובמשך של הצלילות הקודמות ובאורך זמן המנוחה בין הצלילות. רבים עושים זאת משום שכך עדיין ניתן לבצע צלילה ממושכת.
5. הכל - זה בדיוק מה שהטבלאות בודקות.
6. האות מסייעת לעבור ממקטע אחד של הטבלה למקטע אחר. בחלק מהטבלאות יש חצים שמפנים. בחלק, עוברים לפי האותיות.
7. קבוצת הצלילה מאפשר לך לבדוק את זמן הצלילה המירבי המותר, בכל עומק. עושים את זה משום שיש צורך ב- 12 עד 24 שעות בשביל שהחנקן שנצבר בגוף מהצלילות הקודמות ישתחרר. כל זמן שזה לא קרה - זמן התחתית מתקצר.
 

ReefDiver

New member
מסכים עם רוב מה שענו לך, אוסיף רק:

3. כאשר צוללים לפי טבלאות, הפרמטר היחיד שנלקח בחשבון הוא כמות החנקן שנצברה בגוף. בתכנון כזה ההנחיה היא אכן לצלול קודם עמוק ואח"כ פחות עמוק. לפני כ-10 שנים הופיעו מחשבי צלילה עם מודל RGBM שלוקח בחשבון גם קצב עליה ומשתמש בו כדי למדל היוצרות של בועיות. בשימוש במחשבים כאלה ניתן לצלול בכל פרופיל שהוא כל עוד מבינים ונשמעים להנחיות המחשב.

6. הקבוצות מסמלות בגדול כמה חנקן צבור ברקמות גופו של הצולל. קבוצה A משמעותה מעט חנקן, וקבוצה C משמעותה יותר חנקן.

7. משמעות קבוצת הצלילה החוזרת היא כמה חנקן יהיה בגוף לאחר הצלילה החוזרת. בעזרת קבוצת הצלילה החוזרת ניתן לתכנן את הצלילה השלישית, וכך הלאה.
בגדול, בזמן הצלילה הגוף סופח חנקן ואז קבוצת הצלילה מטפסת באותיות, ובזמן המנוחה בין הצלילות הגוף משחרר חנקן ואז קבוצת הצלילה נסוגה באותיות.
 
למעלה