שאלות בנושא Dark Side

MrF16

New member
שאלות בנושא Dark Side

אני שומע את הלהקה כבר בערך 4שנים. לאחרונה סיפרו לי על משהו שדי הפתיע\הפחיד אותי. בשיר The Great Gig in the Sky שנמצא באלבום Dark Side of The Moon בדקה ה3:34 אם מאזינים טוב טוב בפול-ווליום שומעים בחורה לוחשת משהו. (מי שיודע על מה אני מדבר יודע, מי שלא, אני לא אגיד כדי לא להרוס לכם) בכל מקרה, למי שיודע על מה אני מדבר, מה פשר הדבר? מדוע הם הכניסו את זה לרצועה הזאת? מישהו יודע ? עוד שאלה : זה נכון שאם משמיעים את האלבום במקביל לסרט "הקוסם מארץ עוץ" אז יש התאמה של 100%? זאת אומרת שהאלבום משמש ממש כפסקול לסרט ? שאלה אחרונה ודי : מישהו יודע על אלמנטים דומים שהוכנסו לשירים של הלהקה כמו בThe Great Gig in the Sky ? תודה רבע, עידן

שבוע טוב עידן

וברוך בואך לפורומנו.
אתה מוזמן לקרוא את מאמרי הפורום, את ה"שאלות הנפוצות" ושרשורים בעמודים קודמים. בכולם נמצאות התשובות לשאלותיך. לגבי DSOTM והקוסם מארץ עוץ - התשובה נמצאת כאן. אנא קרא גם את שרשור ה"חשדות" האחרון - כאן למטה בעמוד - בו ישנה התייחסות לנושא. לגבי קולות הרקע ב-DSOTM, מדובר באפקטים שהלהקה שילבה לאורך כל היצירה (האלבום). הם "ראיינו" אנשים רבים - בעיקר roadies ואנשים שנמצאו בסביבתם באולפני אבי רואד. בפני המרואיינים הוצגו שאלות שונות, כגון "מה אתה חושב על מוות", "מתי היית אלים בפעם האחרונה" ו"האם צדקת כשנהגת באלימות", ועוד. כל השאלות היו קשורות לנושאי האלבום. חלק מהתשובות שולבו לאורך האלבום - כולל הקטע אותו הזכרת. (אגב, זו אינה בחורה). בקטע אליו התייחסת, ב-Great Gig, נאמר I never said I was afraid of dying. למיטב זכרוני זה נאמר ע"י Roger the Hat, הדורמן של אולפני אבי רואד. ושוב, אני ממליצה מאוד לקרוא את מאמרי הפורום וה"שאלות הנפוצות". וכמובן, נשמח לענות על שאלות נוספות, אם יהיו לך.

MrF16

New member
שבוע טוב

בנוגע ל Great Gig יש בחורה שלוחשת בדקה ה3:34 את המשפט הבא: "If you can hear this whispering you are dying." לזה אני מתכוון. ואם בשאלות עסקינן, הינה עוד כמה שצצו לי : מה פשר הצעקות בשיר ? והם זה נכון שהסולן של להקת YES הוא זה ששר את Have a Gigar ? האם נכתב ניתוח לשיר Welcome to the machine ? אם כן, אשמח לקרוא אותו. תודה רבה, ושבוע טוב.

עוד תשובות

1. זו אינה בחורה, והיא אינה אומרת את מה שאתה חושב. זהו גבר. הוא אומר I never said I was afraid of dying. הקטע שולב עמוק בתוך המיקס, ולכן זה נשמע כלחישה של אשה, וגם קשה להבין מה נאמר. אך עפ"י המקורות המוסמכים, זה מה שנאמר שם. 2. לאיזה צעקות אתה מתכוון? אין צעקות ב-Great gig, למיטב הבנתי. ישנה, לעומת זאת, זמרת בשם קלייר טורי, ששרה על רקע המוסיקה. 3. את השיר Have a Cigar שר רוי הארפר. הארפר מעולם לא היה ב-YES. 4. כן, יש ניתוחים לשיר. הם מצויים במאמרי הפורום, בקטגוריית "פרוייקט השירים", בפרק המוקדש לאלבום Wish You Were Here. אבל, יותר חשוב, זה מה *אתה* חושב על השיר. נשמח לשמוע את דעתך, ואולי גם לפתח דיון בנושא.

MrF16

New member
בבקשה ממך

1. בבקשה תשמעי שוב, הפעם בפול-ווליום את הרצועה הזאת בדקה הספציפית הזאת, זו בחורה שאומרת את המשפט הזה. אני בטוח, אני מבקש ממך שמעי שוב. 2. לא בדיוק צעקות אבל משהו בסגנון של "אההההה" אהההההההההההה" כאלו, ארוכים. 3. תודה רבה. 4. שוב תודה.

afon

New member
ציף הוא צודק

דקה 3:34 יש שם לחישה.... עוד לא הבנתי מה היא.

MrF16

New member
הלחישה כפי שכבר אמרתי היא

If you can hear this whispering you are dying."

למיטב המקורות המוסמכים המצויים בידי

מה שנאמר שם הוא "I never said I was afraid of dying". זה גם מה שאני שומעת במו אוזניי. כמו כן, למיטב ידיעתי אין "ראיונות" של נשים ב-DSOTM. האשה היחידה הידועה ש"רואיינה" היתה לינדה מקרטני (ש"רואיינה" יחד עם בעלה, פול), אך דבריהם לא שולבו, בסופו של דבר, באלבום. יתכן שאשה אחרת רואיינה, והדבר לא פורסם, או שהפרסום נעלם מעיניי, אך זה לא סביר. בין המרואיינים שדבריהם כן נכנסו לאלבום היו פיטר וואטס ו-Roger the Hat (שניהם roadies של הפלויד באותה תקופה) ג'רי דריסקול (שהיה הדורמן באבי רואד, ולא כפי שכתבתי מקודם) וכן הנרי מק'קלוך, שהיה גיטריסט בלהקתו-דאז של פול מקרטני. להערכתי, היה זה מק'קלוך אשר אמר את הקטע האמור למעלה. המיקס נשמע כאילו זו אשה אומרת את זה. אני מסתמכת כאן הן על הביוגרפיה הרשמית של ניקולס שאפנר, הן על הגליונות המיוחדים על DSOTM שהוציאו Mojo ו-Uncut והן על הגליון המיוחד שהקדיש ה-Mojo לפינק פלויד, בשנה שעברה. והן על ראיונות עם חברי הלהקה, שנערכו במהלך השנים (במיוחד ווטרס). יתכן, כמובן, שאני טועה.

MrF16

New member
ובכן

אני מבקש שלכמה דקות תתנתקי מהמקורות השונים והרבים שברשותך. ותני לאוזניך להאזין. שימי את הדיסק במערכת, על רמת ווליום גבוהה, אני מבטיח לך שתשמעי לחישה בין הדקה ה3:33 לדקה ה3:34.

MrF16

New member
וביתר פירוט

בין השניות 0:38 ל 0:54 יש בחור שמדבר, הוא אומר את המשפט הבא : "And I am not frightened of dying, any time will do, I don't mind. Why should I be frightened of dying? There's no reason for it, you've gotta go sometime." לאחר מכן בין הדקה ה3:33 לדקה ה3:34 לוחשת בחורה את המשפט הבא : "If you can hear this whispering you are dying." לקראת הסוף יש בחור שאומר : "I never said I was frightened of dying." לאורך כל השיר יש למוזיקה ליווי של זמרת שלא אומרת מילים מובנות אלה יותר עליה עם קולה לטונים גבוהים. אני מתכוון ללחישה...אם תתאמצי ותגבירי את המוזיקה תשמיעי אותה.

ב-FAQ של קבוצת הדיון ECHOES

נאמר שזו אישה לא מזוהה, האומרת I never said I was afraid of dying. קבוצת הדיון נוהגת לעדכן את ה-FAQ מדי כמה שנים, כך שזה המידע הכמעט-הכי מעודכן שיש.

MrF16

New member
בחלה :)

בכל מקרה, גם AFON יודע על מה אני מדבר. אולי קשה מאוד לשמוע את זה אבל נמאר שם משהו, והוא לא מה שאת אומרת.

weird dust

New member
אני גם אתמוך בציף

זה נשמע אישה אבל היא או הוא אומרים מה שציף כתבה.

ClleG

New member
אחי, אולי פשוט אתה גוסס ואנחנו

עדיין לא. זאתך הסיבה שאתה שומע את הלחישות ואנחנו לא :) :p

למעלה