שאלות בנושא Treo 650

noamro3f

New member
שאלות בנושא Treo 650

מבדיקות שעשיתי בחו"ל מחירו הוא בערך 400$ לעומת 4000 ש"ח. ההפרש משמעותי - איפה הקטש? מה פספסתי? האם תוספת העיברית היא תוכנה או חומרה (ROM)? קניתי בעבר מכשיר בארץ Tungetstan-E עם עברית האם ניתן להעביר ל-Treo? האם ניתן לקנות מכשיר בחו"ל ולהתחבר לאורנג'? או שיש חסימה? יש ברשותי טלפון עם סים של אורנג' - האם אני יכול להעביר ל-Treo או שהם שונים? תודה מראש על ההיענות

urias78

New member
תשובה חלקית

מבדיקות שעשיתי בחו"ל מחירו הוא בערך 400$ לעומת 4000 ש"ח. ההפרש משמעותי - איפה הקטש? ***** אין קטש - הטלפון שתקנה בארץ יהיה מגויר כולל תוכנות ומקלדת עברית ולא פחות חשוב אחריות לשנה של הראל האם תוספת העיברית היא תוכנה או חומרה (ROM)? ***** גם וגם: תוכנה - תוכנה שתאפשר לקרא ולכתוב בעברית - Piloc Hebrew (יש תוכנות אחרות שנותנות תשובה דומה) חומרה - מקלדת עברית האם ניתן לקנות מכשיר בחו"ל ולהתחבר לאורנג'? או שיש חסימה? יש ברשותי טלפון עם סים של אורנג' - האם אני יכול להעביר ל-Treo או שהם שונים? ***** אם תקנה טראו לא נעול (GSM Unlocked) אז לרוב כן, למעט מקרים בהם הטלפון הוא טלפון חברה ואז לעיתים לא ניתן להעביר את הסים ממכשיר למכשיר

מניסיוני

לפחות כאשר אני קניתי את הטריאו שלי המחיר שלו עמד על 600$. אני חושב שאיפה שראית 400$ זה מחיר עם התחייבות לרשת סלולארית אמריקאית כלשהיא. כיום המחיר של מכשיר כזה לא נעול הוא כ500$. אם מצאת ב400$ תבדוק שזו מחנות מומלצת. חוץ מזה תצטרך גם לקנות עברית וכן מקלדת עברית. אתה לא יכול להעביר את העברית כי לטריאו יש גרסת עברית משלו שתומכת במקלדת. אני חושב גם שבתנאי הרישיון גם כתוב שזה מיועד רק למכשיר הספציפי וגם השאלה היא אם יש לך עברית של אותה החברה. לגבי SIM וכו' אין שום בעיה אם מדובר בSIM של טלפון מדור 2.5-2.75. כל עוד המכשיר עצמו הוא SIM FREE אפשר לשים בו כל SIM, של חברה או של פרטי. למרות שאני יכולתי לקנות את המכשיר בארה"ב אני בחרתי לקנות אותו בארץ מכמה סיבות: 1. אחריות 2. בקנייה אחת קונה גם מכשיר, גם עברית וגם מקלדת. 3. לא צריך לרוץ אחרי קנית מקלדת בעברית שבעבורה צריך לתת את המכשיר או ללכת במיוחד (זמן=כסף). 4. אני בטוח שקניתי מוצר חדש באריזה מקורית ממקור מוכר (באג) ואמין. 5. הצלחתי לחלק את הרכישה להרבה תשלומים. 6. קניתי מייד את מה שרציתי ולא הייתי צריך לחכות שבוע או שבועיים ולתזז את אחד החברים מהעבודה שיקנו לי. 7. אם תקבל את המכשיר דרך משלוח בדואר לארץ תצטרך לשלם 52% מכס ועוד 15.5% מע"מ. האפשרות השנייה היא כמובן להבריח את המכשיר לארץ עם חבר או אתה שחוזר משם - מעשה לא חוקי.

בועז18

New member
unlcoking (+ ראה הודעה למטה unlock)

השאלה היא בדיוק לגבי ביצוע של unlocking למכשיר הזה כי יש הבדל באמת גדול בין מכשיר שנעול על רשת אמריקאית ושניתן לבצע לו unlockingלבין מכשיר שהוא unocked/unbranded. יש גם מבחר הרבהיותר גדול של מכשירים לרשתות באי ביי מאשר מכשירים שהם לא נעולים. על זה בדיוק גם שאלתי שאלה- ראה הודעה עם נושא: " unlock of Treo דרך הרשת - יש מצב?"

zoti

New member
יש שירות UNLOCKING דרך הרשת

אני עשיתי את זה פעמיים לטריאו 650. בפעם האחרונה דרך UNLOCKCELLULAR.COM העלות היא $15-$20

noamro3f

New member
שלום מייק - לגבי המחירים

אכן אתה צודק - מחיר מכשיר לא נעול הוא 520-550$ ואילו מכשיר עם התחייבות לרשת מתחיל מ-299$ (אתר פאלם) חשבתי אולי לקנות משומש באיביי (ראיתי שם ב-400$~) מה דעתך? חשבתי שעל מכשירים אלקטרוניים יש מכס של 10-15% בלבד. איפה אפשר לראות כמה יהיה המכס? כשאתה כותב מקלדת - האם כבנתך שמטביעים על הכפתורים אותיות בעברית או מקלדת נוספת ללוח המקשים?

תשובה

אני לא ממש אוהב לקנות דברים יד שנייה. אני גם לא סומך על EBAY ואתרים דומים ולכן אני הייתי פחות ממליץ. תחשוב על זה שאתה הולך לקנות מכשיר משומש בלי אחריות במחיר של 150$ פחות מחדש כאשר חדש עולה 550$ לכול היותר. אני מכיר בחור אחד שקנה את הטריאו שלו מEBAY גם כן והמכשיר בילה לפחות פעמיים בהראל כאשר לא פעם המכשיר ננעל לרשת המקורית. לדעתי זה סיכון שאני לא מוכן לקחת. בלי המכשיר הזה אני לא אצליח לשרוד בעבודה שלי ובחיים שלי ולכן הסכמתי לשלם יותר כדי שאהיה בטוח כמה שיותר. אין דבר כזה "מכשירים אלקטרונים" כקטגוריה במכס. יש מחשבים, טלויזיות, וידאו, מכוניות וכו'... מבחינת המכס הישראלי כל מכשיר הכולל משדקר/מקלט סלולארי הוא בחזקת טלפון סלולארי ועל כן חייב ב52%. כמו כן, בגלל שהקנייה היא יותר מ50$ או 200$ תצטרך לשלם גם מע"מ בשובי 15.5%. לגבי מכס וכו' אני מציע לפנות לאגף המכס במשרד התמ"ת ולשאול אותם ישירות שכן האתר שלהם לא משהו בכלל. לטריאו יש מקלדת עברית מקורית של פאלם. לא הדבקות, הטבעות או חריטות. מקלדת מקורית כמו האנגלית רק שהצליחו לדחוס עליהם גם אותיות עבריות. אם תקנה בחו"ל תוכל להחליף את המקלדת השהגיעה עם המכשיר במקדלת מקורית עם אותיות אלו בעברית בעלות של 350 ש"ח. דרך אגב, תכנס לYAD2 ותוכל לראות גם שם כל מני טריאו 650 במחירים גם טובים כיד שנייה. ההבדל הוא לבין EBAY שפה אתה יכול לפגוש את המוכר ולבטל את הקנייה בפגישה אם המכשיר לא עומד בדרישות שלך. אני למדתי כמה דברים בינתיים בחיים ואחד מהם הוא - כדי לשלם פחות כדאי לשלם יותר. בתור כלי עבודה שלי אני לא מוכן לקבל מוצר שיש אפשרות שיתקלקל ולא אוכל לתקן אותו במהרה או שאצטרך להתרוצץ עבורו כדי שיעבוד עבורי כמו שצריך.

zoti

New member
תוכל למצוא באיביי הרבה מכשירי טריאו

שהם BRANDED CINGULAR. זה אומר שיש להם תוכנה של סינגולר (עם כמה תוספות לא משמעותיות), הם נעולים לסינגולר ועל המכסה שלהם יש לוגו של סינגולר. הם זולים ב~$50 ממכשירים שהם UNBRANDED. המחיר היום למכשיר כזה במצב חדש נעים בין $250-$300. שיחרור הנעילה יעלה $20.

בועז18

New member
מה לגבי ספרינט?

האם שחרור נעילה של מכשיר שנעול לרשת ספרינט האמריקאית שונה? בעייתי יותר? איזה "תוספות" יש, כפי שציינת?

zoti

New member
ספרינט זה CDMA. לא תוכל להשתמש

במכשיר בישראל. זו גם הסיבה שהמכשירים שלהם ושל VERIZON זולים יותר. האופציות היחידות במחינתך הן UNBRANDED או CINGULAR.

בועז18

New member
../images/Emo51.gif ואללה - בדיוק גילית את זה...

בעצמי, כי בכל זאת, כדאי לוודא שהרשת מתאימה... http://en.wikipedia.org/wiki/Sprint

למעלה