לורי יוטסון
New member
שאלות בסטטיסטיקה 002
יש 2 שאלות (דומות) שאני לא מצליחה לפתור:
1)קבוצה של שישה אנשים נתבקשה לרשום את משקל כל אחד מחבריה. במקום להציג את משקלו כל אחד מחבריה, הם רשמו בכמה סוטה משקלו של כל אחד מהם מהמשקל הממוצע של הקבוצה (כלומר, רשמו את ההפרש בין משקל כל אחד לבין המשקל הממוצע).
להלן הנתונים: 7,3,1,(4-),(5-)
בטעות נמחק אחד הנתונים מהרשימה.
א. חשב את הנתון החסר הסבר את אופן מציאתו
ב. חשב את סטיית התקן
2. קבוצה של שבעה אנשים, נתגקשה לרשום את משקל כל אחד מחבריה. במקום להציג את משקל כל אחד מחברים הם רשמו בכמה סוטה משקלו של כל אחד מהם, מהמשקל הממוצע של הקבוצה (כלומר, רשמו את ההפרש בין משקל כל אחד לבין המשקל הממוצע).
בטעות נמחקו שני נתונים מהרשימה.
א. הצע שלוש אפשרויות להשלמת זוג הנתונים החסרץ הסבר את תשובתך.
ב. נסמן בX ובY את שני הנתונים החסרים, רשום תבנית פסוק המתארת את הקשר בין שני הנתונים.
אני מרגישה שחסרים לי פרטים כדי לחשב, אין ממוצע/ סטיית תקן, אין אפשרות לחשב אותם כי אין גם את כל הנתונים..
איך אני פותרת את התרגילים האלו?
תודה רבה!!
יש 2 שאלות (דומות) שאני לא מצליחה לפתור:
1)קבוצה של שישה אנשים נתבקשה לרשום את משקל כל אחד מחבריה. במקום להציג את משקלו כל אחד מחבריה, הם רשמו בכמה סוטה משקלו של כל אחד מהם מהמשקל הממוצע של הקבוצה (כלומר, רשמו את ההפרש בין משקל כל אחד לבין המשקל הממוצע).
בטעות נמחק אחד הנתונים מהרשימה.
א. חשב את הנתון החסר הסבר את אופן מציאתו
ב. חשב את סטיית התקן
2. קבוצה של שבעה אנשים, נתגקשה לרשום את משקל כל אחד מחבריה. במקום להציג את משקל כל אחד מחברים הם רשמו בכמה סוטה משקלו של כל אחד מהם, מהמשקל הממוצע של הקבוצה (כלומר, רשמו את ההפרש בין משקל כל אחד לבין המשקל הממוצע).
בטעות נמחקו שני נתונים מהרשימה.
א. הצע שלוש אפשרויות להשלמת זוג הנתונים החסרץ הסבר את תשובתך.
ב. נסמן בX ובY את שני הנתונים החסרים, רשום תבנית פסוק המתארת את הקשר בין שני הנתונים.
אני מרגישה שחסרים לי פרטים כדי לחשב, אין ממוצע/ סטיית תקן, אין אפשרות לחשב אותם כי אין גם את כל הנתונים..
איך אני פותרת את התרגילים האלו?
תודה רבה!!