שאלות בסיסיות

BlueOceanGirl

New member
שאלות בסיסיות

היי, מקווה שזה בסדר לשאול מספר שאלות בסיסיות כי לא טרחתי ללמוד פוטושופ...
לפני מספר שנים עבדתי עם התוכנה המון וממש למדתי אותה לאחר הרבה חודשי עבודה, אבל נראה לי שכל גירסה שונה ואני די מסתבכת.

העבודה העיקרית שלי היא צביעה של ציורים שציירתי ביד בפוטושופ...

השאלה הראשונה והכי חשובה- איך אני עושה, שכשאני צובעת במברשת לא יווצרו שכבות של צבע- אלא שכבה אחת אחידה? הכוונה שלי היא בעצם שכשהשקיפות של הצבע אינה 100% נוצרות שכבות- מה שאני לא רוצה שיקרה, אלא אם כן אני צריכה להכהות משהו ולהצליל אותו...

האם יש דרך טובה וחכמה "להיפטר" מסימנים כחולים של שורות מחברת בציור? אח"כ כמובן אני אוכל להשתמש ביותר נוחות בשרביט שמגדיר צורה לצורך צביעה למשל...
ובכלל- האם תוכלו להפנות אותי למדריכים בנוגע לצביעת ציור שציירתי ביד?

למשל תיחום צורות שברצוני לצבוע בצבעים שונים וכדומה...

תודה ושיהיה לילה נהדר

lfclfc

New member
תשובות לא כל כך בסיסיות

ראשית, פוטושופ בד"כ לא מורידה כלים שהיו בגרסאות ישנות אלא רק מוסיפה חדשים (לכן כל דבר בפוטושופ ניתן לעשות בעשר דרכים שונות...)
1. שאת צובעת במברשת ומשנה את ה OPACITY של המברשת כל עוד את מחזיקה את הכפתור של העכבר (או של STYLUS) הצבע לא יעלה על ה OPACITY המוגדר. אבל, אם את משחררת ולוחצת שוב, הOPACITY יכפיל את עצמו ויהיה כהה יותר (אני מניח שזו כוונתך בשכבות?). הדבר היחיד שאני חושב עליו הוא: תעבדי תמיד עם 100% OPACITY של המברשת, אבל שתני את ה OPACITY של השכבה (LAYER). כך כל הצביעה תהיה ברמה אחידה. אם את צריכה הצללה תעשי זאת בשכבה אחרת.
&nbsp
2. תלוי. אם הפזים בצבע כחול והאיור נניח בעפרון, את יכולה להעלים את הפסים של המחברת במספר צורות: ע"י SELECT COLOR RANGE, בחירת כחולים והסתרתם. או ע"י הוספת Hue / Saturation Adjustment Layer והורדת ה SATURATIN ו LIGHTNESS. או ע"י BLACK/SHITE Adjustment Layer ומשחק עם ה BLUE ו CYAN.
אם תעלי דוגמא נוכל לעזור לך למצוא שיטה מתאיה למקרה שלך
&nbsp
3. יש מדריכם רבים ב YOUTUBE לצביעה בפוטושופ, אני לא מכיר אחד מומלץ אבל חיפוש יתן לך הרבה סרטונים. (רובם באנגלית)
&nbsp
4. לתיחום צורות מומלץ כלי העט (PEN TOOL). אחרי הסימון את הופכת את ש PATH ל SELECTION. יש מדריכים רבים ב YOUTUBE ל PEN TOOL.
&nbsp
5. מקווה שעזרתי.

למעלה