שאלות בסיסיות

שאלות בסיסיות

נושא ההתמכרויות הוא מורכב והופך להיות עם הזמן למשהו סוחף חברתית. (אפילו במקביל לניסוי יצירת קשרים חד מיניים או התנסויות) (כל אדם שני / שלישי שיוצא לי לדבר עימו גם מהמעגל החברים הקרוב וכן מעגלים רחבים יותר יוצא כי הוא מגלה תסמימנים של התמכרות זו או אחרת.) שיטת הטיפול הלא קונבנציונאלית של קב' לא מבוקרות על ידי שום מערך רפואי, פסיכולוגי קליני שיטות אימון שונות אשר עצם השתעבדות מסוימת למאמן/ת נוצר איזשהו דפוס תלותי התמכרותי.. אני לא רוצה להשמע כאנטי כי אני מאוד בעד ואני חושבת שתכנית של 12 הצעדים היא נכונה . נכחתי בכמה מפגשים, החוברת בידי, אמירות חיוביות נאמרות ממני והלאה לעצמי לעולם הפנימי והחיצוני ועדיין יש משהו מאוד אנושי בחיפוש הזה. חיפוש אחר צורך מסוים מילוי חללים ולא מתוך קורבנות אלא מתוך התקרבות. החוברת מדברת אליי ברמה בסיסית למדי וחסר לי יותר עומק בתוכנית. 1. האם עצם היותנו יצור חי אין אנו מפתחים איזשהי התמכרות לכל דבר בעצם? 2. ההנעה, העשייה מגיעה לרב מתוך פחד וצורך אנחנו הולכים לעבוד כי אנו מפחדים להגיע למקומות תהומיים אנחנו מאמצים בע"ח כי אנחנו צריכים לתת משהו למישהו אנחנו בוחרים בני זוג כי אנחנו... ? לרב אנחנו מוצאים עצמנו ממחזרים דפוס מוכר מבית הורינו למרות ואף כי הבטחנו לנו כי אצלנו זה יהיה אחרת. איפה הקו עובר בין צורך / רצון / הרגל / מילוי חורים / נורמלי . הכל תופס עד שזה מגיע לידי סבל - את זה אני מכירה אבל האם אין אנו מתחבאים בתוך מסכת שיכנועים כי ככה זה אמור להיות? ואולי אני לא המכור הטיפוסי והאם יש דבר כזה בכלל? הקוים מאוד מטושטשים השאלות הן לא מאורגנות כי ששמתם לב הן לא באות לבקר אלא באמת לשאול. בהצלחה לכל מי שנמצא באיזשהי תוכנית החלמה בין אם היא עם עצמך בלבד ובין אם בתוך קב'
 
תודה רבה לך שמ היחידה

ברור לי לחלוטין שאם העלית באומץ ובתבונה את השאלות הללו, את גם מבינה שאין עליהן ממש תשובות. אם בשפת הפסיכולוגיה נדבר, אזי באמת בתור יצורי אנוש כמעט כל חיינו הם פרשיות של התמכרות וגמילה האופנייניות לכל גיל. תינוק "מתמכר" לאמא, כשאמא גומלת אותו הוא "מתמכר" לאובייקט המעבר וכך הלאה. את צודקת שמאוד מאוד קשה לאתר את ה"נורמלי" מתוך מה שנראה לנו כמהומת ה"לא נורמלי". לכל היותר אנחנו הולכים אחרי אורו של איזשהו "צריך להיות" ומקווים שהאור הזה הוא לא של סמי טריילר בתוך המנהרה. יחד עם זאת. אני אישית מאמינה שלכל אדם באשר הוא אדם יש "מד מציאות". מד המציאות הפנימי הזה שמוסר מידי פעם הערות כאלה לחלל התודעה ולא תמיד יש מה לעשות עם זה. ומד המציאות הזה הרבה פעמים אומר לנו שחצינו את הגבול בין שימוש סביר להתמכרות הרסנית. חצינו את הגבול שלנו בין התנהגות נורמלית והתנהגות כאוטית. זה בתוכנו ולפיכך התבונה העיקרית של שיטה כמו 12 הצעדים , לדעתי, היא בהתעקשות שלהם על ההחלטה לחדול משימוש. אנחנו נאלצים לחיות עם פערים מאוד גדולים , לעיתים, בין מה שאנחנו כמהים אליו ומה שיש לנו. ואולי זה מה שכל כך בלתי נסבל בחיים....
 
../images/Emo35.gif

תודה . שוב הדברים הנמארים הם די ברורים הם מתנגנים לי ועוברים אצלי במוח במסכת של שאלה תשובה באופן תמידי. בסוף אגלה כי אני מכורה למחשבה..:) אני מוצאת עצמי מנתחת כמעט כל צעד לפני פעולה שהיא ובוחנת מאיזה מקום אני פועלת. אני אדם חושב ומנתח ומאוד נוקשה עם עצמי. עם השנים מצאתי עצמי מתרככת לעצמי ולעולם, עם זאת ככל שנכנסתי לתהליך מודעות עצמי ולהמנעות תוצר הדברים שהנוקשות חוזרת. (נוקשות בחיפוש אחר צעדי פעולה ולאו דוקא נוקשות מענישת אישיות). יש משהו משחרר בתוך התהליך עם זאת ככל שאני מדברת על זה יותר עם חבריי הקרובים ומנסה להסביר עצמי ולעיתים לנסות לחשוב ביחד אני מוצאת סוג של השתעבדות וחשש נורא גדול לסתות מן הדרך. ההתעסקות היא תמידית סוג של התמכרות. התמכרות למודעות אבל עדין התמכרות. הדברים עם הזמן הופכים להיות אוטומטיים אני מאמינה אבל כפי שהספקתי להבין זה אף פעם לא נגמר. מין דינמיקה שכזאת. מד המציאות כפי שהגדרת אותו יפה לא תמיד אומר לנו שחצינו את הגבול (סליחה אקח אחריות ואומר כי אופי המכור הוא למצוא הקלות והמעבר בין חציית הגבול לעיתים מורגש רק אחרי התרסקות) ב 12 הצעדים ישנה התעקשות על החלטה לחדול משימוש הקושי שלי בתוכנית הזאת יש התמסרות לאנשים מבלי שיוכשרו לכך לעיתים רבות מדובר בהחלטות מרות גורל אפילו בין חיים ומוות. אנחנו נאלצים לחיות בפערים אבל האם לא הכל בידינו האם אין בכוחנו לצמצמם עד כדי איזון?
 
איזו הכשרה היית מצפה שהם יעברו?

שמעתי כבר כמה פעמים את הטיעון הזה לגבי קבוצות 12 צעדים. מאחר שאני עצמי לא נתפסתי לזה , הייתי רוצה שתרחיבי קצת. תודה.
 
לא נתפסת משמע לא נכחת?

לא נכחתי בהרבה מפגשים אלא בפעמים בודדות בשתי ערים שונות ונחשפתי שם למס' לא מבוטל של אנשים ששידרו לי מצוקה. מעבר לתמיכה שהם קיבלו מהקב' (דבר לא מבוטל בכלל) הרגשתי שיוצא מהם הרבה קושי ומצוקה זו מילה שכבר השתמשתי בה אבל היא בהחלט מתארת ושהם צריכים הרבה מעבר לתמיכה. כמו גורם מטפל מוסמך שיוכל לקחת את הדברים ולעבד איתם ביחד בכדי ל"הרים" אותם לרמה של מסוגלות. האנשים שמגיעים לקב' הם אנשים שחווים את חווית ההתמכרות אז יש כאלה יותר וותיקים וכאלה פחות וכולם מדברים מעצמם ולרב נעשית השלכה (בהשתתפות) של כל אחד מהעולם שלו מעצמו ולעצמו. אני חושבת שבקב' צריך להיות איזשהו גורם מטפל / מאמן ולא רק חברי הקב'. התחושה הכללית מעבר למצוקות היתה מלווה בתחושת אבדון מסויים. הרבה מילים ותחושות שנזרקו לחלל והוכלו ע"י הקב' (לרב) וגם הרבה נשאר באויר. זה מאוד יפה שאין איזשהו גוף פיננסי מאחורי זה אבל צריך שיהיה משהו מפקח חיצוני כי מדובר בחיי אדם
 
דווקא נכחתי ...

אבל לא נתפסתי לזה הכוונה שבסופו של דבר הרגשתי שזה לא מתאים לי. במובן מה אני מזהה כמה מההסתייגויות שהיו לי- במה שאמרת כאן. התחושה שלי היתה שבאופן פרדוכסלי קיבלתי מעין הרשאה לחוסר שפיות. כל כך הרבה אנשים במצבי, כל כך הרבה תחושות דומות לשלי , כל כך הרבה מטען רגשי של כאב - יצרו אצלי תחושה של "רב מהכיל" . חשבתי, אבל , תמיד שזאת היתה ההתמכרות הערמומית שהניסה אותי משם. עד....שהתחלתי לעבוד על בסיס התפיסה של ג'נין רות'.
 
אשמח לקבל פרטים

אשמח לקבל פרטים על ג'נין רות' וכמו כן עוד ספרים מומלצים לקריאה (לא סיפורת) תודה
 
רשימת המומלצים

"נשים אוכלות את עצמן" מירה דנה ומרילין לורנס - ספר המוקדש להפרעות אכילה לסוגיהן (אכילה כפייתית, אנורקסיה, בולימיה) . "אכילה כפייתית כפיצוי לאהבה" - ג'נין רות. הספר הזה הוא הדבר המקיף ביותר שקראתי עד היום על אכילה כפייתית ומקורותיה הרגשיים. זה לא רק שהיא כותבת בגילוי לב מהמם (במובנה המקורי של המילה הזאת) אלא שהיא גם פורשת בפנייך את הבעיה שלא מרבים לדבר עליה : הורדתי במשקל! יופי נו? ועכשיו? נשארתי אותה אחת , לא? במילים אחרות - היא מובילה אותך להניח רגע להיכן שנוח להתבונן (קילוגרמים, קלוריות, סוגי מזון) ולהתבונן במקורות האמיתיים של הכפייתיות שלך. הבעיה עם שיטת ההתמודדות שלה שהיא מתאימה לאנשים שממש השלימו עם העובדה שהם הם האחראים היחידים על חייהם. זו לא הכרה פשוטה. כי כשמדובר על התמכרות וכפייתיות אנשים נוטים לראות את עצמם כחסרי אונים וחסרי יכולת להתמודד (למשל בשיטת 12 הצעדים)ולכן הפתרון הוא הימנעות, הימנעות ושוב הימנעות. רות , לעומת זאת, בנתה שיטה לפיה את משוחררת לאכול כרצונך ואת צריכה לדעת שבשלב הראשון תיתכן עליה ניכרת במשקל!!! ספר נוסף שאני חושבת אותו לאבן דרך מרכזית בטיפול עצמי הוא "שביל הזהב לריפוי טבעי" של שרה חמו. זה ספר על שיטה נטורופתית לריפוי עצמי שמבוססת ,שוב, על ההנחה של אחריות טוטלית של הפרט על בריאותו . השיטה נקראת "קינגסטון קליניק" וכשאגדל אני מקווה לחיות על פיה. בצלחה!
 
או.. זה משהו משמח - נקודת אור

לקיחת אחריות זה אחד הדברים שאמורים להוביל אותנו בחיים ואני כאדם מודע וחושב ומנתח כפי שציינתי מנסה תמיד לראות איפה אני צריכה לקחת אחריות וגם איפה אני משחררת ממני את האחריות. אני נכחתי במפגשי קוד"א ושם באמת הטרידה אותי שאלת ההמנעות. נמנעים ! יופי ! ו...? מה קורה אח"כ? אחרי תקופת ההמנעות? איך חוגגים את סוף התקופה? לשמחתי הרבה קיבלתי הקלה בזמן תק' ההמנעות עקב עבודה אינטנסיבית שעשיתי ועדיין הנני עושה כי הצלחתי להבין ממה אני בעצם נמנעת (במקרה שלי זה מע' יחסים - אנשים) אבל זה יכול להיות לגבי כל סוג התמכרות שהוא. האנשים, האוכל, האלכוהול, סקס - זה יותר התוצר מהקושי ולא מוקד הקושי. באחת הקב' הכרתי מישהי שהיתה חודש לפני סיום תק' ההמנעות. שוחחנו בטל' באותם ימים ושמעתי בקולה ובניסוח שלה לגבי סיום התק' שלא ירחק היום והיא תכנס שוב לתק' המנעות נוספת. - זה עשה לי עצוב ולה אני מוסרת תודה כי בעצם השיחה איתה בטל' הבנתי שאני יכולה להכנס לאיזשהו מעגל כשפים של המנעויות חוזרות ונשנות ובעצם מי שיכול למנוע ממני את הסבל הזה זה אני. החלטתי! פשוט החלטתי! יש הירימו גבה לגבי ה"פשוט". אבל בנות / נשים זה באמת פשוט. זה דרך, צריך לראות את זה שזה דרך. אבל זה שלכן.. ואני בטוחה שכל אחת ואחת מכן מסוגלת להרים את העיניים להסתכל קדימה ולהגיד לעצמה איפה היא היתה רוצה לראות את עצמה. לקחת מהתוכנית כי יש שם הרבה דברים. הדבר הכי חזק שאני לקחתי מהתוכנית זה בקשת הסליחות. כמובן שמעצמי!! שלא ראיתי עד עכשיו שלא התייחסתי לעצמי שהאמנתי שאני לא ראויה שזלזלתי בי.. אז מכל דבר לקחת קצת. ספרות מאמרים אומנות עשייה טיולים בטלה עומק וריקנות כאחד ומשם לנוע. תודה על ההמלצה! האם ניתן להשיג אותו בחנויות מסויימות או בכל רשת שהיא?
 
מסכימה איתך!

יש המון טוב ונכון בשיטת 12 הצעדים ועד היום אני מרגישה שזה היה שלב חשוב וחיוני בדרך להחלמה. אפשר לקנות את זה לדעתי בכל חנות ספרים ובכל החנויות ברשת. יתכן, אבל, שתצטרכי להמתין להזמנה כי זה לא על המדף. את הספר של שרה חמו אפשר גם להשיג דרכה - יש לה כאן פורום או קומונה .
 

מתחדשת3

New member
יש ספר נוסף שנקרא: "לא עוד דיאטה"

מאת סוזי אורבך. להבנת האכילה הכפייתית. מומלץ בחום!
 
למעלה