שאלות בעניין צביעה

ashlaya

New member
שאלות בעניין צביעה

רציתי לשאול מי מכיר או יודע? ידוע לי שיש אפשרות לצבוע קרמיקה אז? על איזה צבע מדובר? והאם זה מסובך מידי???? וגם בקשר לפורמיקה באיזה צבע צובעים פורמיקה? האם עדיף להדביק טפט או לצבוע?

מאגר

New member
../images/Emo91.gifצביעת קרמיקה

לפי מיטב ידיעתי ניתןלצבוע קרמיקה בצבעי אמייל ובצבעי זכוכות אבל צבעים אלה אינם עומדים זמן רב ברחיצה והם משתפשים מהר מעוד לגבי פורמיקה המצב כנ"ל טפט הוא פתרון אך לא מוצלח ביותר כי הוא פגיע מעוד ומשתפשף מהר מאוד הוא ניראה אחרי זה גרוע יותר מאשר כל פורמייקה במצב הכי גרוע

שאילתי - למה את רוצה לצבוע את ..

הקרמיקה, ופורמאיקה? אם את גרה בדירה שכורה, או קנית דירה, לא במצב מאה אחוז, ואין טעם, או כרגע אין לך אפשרות בשיפוץ רציני? כי, אם, בערך זאות הסיבה, אז יש לי פתרון קל - זול, בשבילך. בזמנו, שהגעתי לארץ, את דירה במעון עולים, צבעתי בעצמי, כלל הכול! הכל הייה כזה לבן-בז´ מלוכלך-מגעיל. על הרצפה הייה טרזו ירוק בקבוק. קניתי סופרלק לניר זכוכית... התחלתי בדלתות, שעם ניקוי קל של ניר זכוכית עדין, לאחר ניקוי האבק, צבעתי לירוק בקבוק, כמו הרצפה. על הקירות עברתי עם פוליסיד לבן. עד כאן, זה כלום. באו דלתות הפורמיקה של המטבח. כאן כבר השתמשתי בניר זכוכית עבה יותר, בהתחלה, עדינה, בהמשך, ניקוי אבק ועל כל הדלתות ציירתי פס אלקסוני, כ 30 ס"מ רוחב, את זה צבעתי בירוק המוכר, את השאר בלבן. שחכתי להגיד, שצבע הפורמיקה הייה מזעזעה, בגוון שילשול אינטנסיבי, שפשוט לא יכולתי לבשל שם כלום, כל כך הפריעה. קרמיקה: אם עצלך לבן, אבל עם עבש, מלוכלך? אז קודם אקונומיקה, בכמות רצינית, לעבור כל פינה (עם מיגון נשמתי !), להשאיר כשעה, שעתיים, עם אוורור, אבל את אל תיהיה שם! אחר כך להוריד מכל מקום עם טוש מים חמים מאוד, לנגב את המיים, ולייבש , אפילו עם תנור חימום, שבשום מקום לא ישאר רטיבות. לצבוע את הקירות בכל צבע קיר שאת רוצה (לא לבן) ואפשר לקנות דיוגמאות מיועדות לקרמיקה, בחנות נישה למשל, בשיינקין. אם הרקמיקה, עם דוגמאות לא סימפטיות, אז יש שתי דרגות. אחד, שאפשר ליסבול, אבל צריך לקחת את הדומיננתיות שלה: תבחרי צבע בתוך דוגמאות הקרמיקה, שלא נמצע בכמות גדולה (לא שולט), ותצבעי את הקירות, את התקרה בגוון הזה. מיד משתנה האווירה בתוך החדר. ובסוף, שאין דרך אחרת, לצבוע את הקרמיקה: תבחרי גוון לתיקרה (לא לבן) ותבחרי אחד או יותר, לקרמיקה. סוג הצבע, לא תאמיני, סופרקריל! על הקרמיקה, פעולה הידוע, ניר זכוכית, כמו אצל הפורמיקה, ניקוי אבק, לייבש, ולצבוע! בסופרקריל, הדבר טוב, שתמיד אפשר לתקן, אין דחית הגוון בזמן. תשמרי קצת מהגוונים, או תרשמי את המספר שלהם, ואם קצת יורד, תיתקני את הקתם. אם, עצלי, במשרד הראשון שלי הייה טוב 5 שנים על הריצפה(!), עם תיקונים של פעם בחצי שנה, אין לי ספק, שירזיק מעמד, גם על הקרמיקה, כמה שנים. כל העיניין, שאפשר לעשות דברים, גם לתקופה קצרה, ולא לסבול חלל, שמגעיל אותך, בכל רגע! גברים לא מבינים את זה, אין להם דמיון מספיק פרוע... טוב, אני פמיניסטית, שלא מפספסת שום אפשרות, קצת לרדת על הגברים, אל תיקחו ברצינות!

אתי@

New member
שאלות בקשר לצביעת פורמייקה

(לאחותי יש ארון פורמייקה ישן שדורש שיפוץ) 1. לא הבנתי באיזה סוג צבע השתמשת לצביעת הפורמייקה. 2. לגבי שיוף בנייר זכוכית. לאיזה מצב צריך להביא את הפורמייקה בשיוף? כמה לשייף? מתי להפסיק? תודה רבה
וחג שמח ושקט
אתי@

פורמיקה וצביעה

אתי שלום לך פורמייקה לא ניתנית לשיוף , פורמייקה הוא סוג של פולימר ( אחד ממוצרי הפלסטיק) . בכל מקרה לגבי אחותך הערכתי שהיא השתמשה בפוליאור .

אתי@

New member
תודה, ושאלה לאווה:

אולי לא הבנתי את כוונתך, האם התכוונת לשיוף הפורמייקה בנייר שיוף?

amonit

New member
לדעתי ,

הדרך הנכונה : לשייף את הפורמיקה בכדי לעשות אותה יותר מחוספסת בכדי שהצבע לא יתקלף מעליה, המשטח העליון של הפורמייקה הוא באמת פולימרי וחלק מאוד, בכדי שהצבע יתפס טוב יותר חייבים לשייף את פני השטח ואז לצבוע קודם בפריימר מיוחד ואחר כך בצבע. בקישורים שלמעלה בקטגוריות הצבעים הכנסתי קישורים של כמה חברות הצבעים המובילות אפשר להכנס, להתרשם לקבל מידע מקצועי, ואם צריך עזרה ויש התלבטות אנחנו פה.

היי אשליה ../images/Emo13.gif

טוב לפגוש אותך גם פה. אז ככה: בקשר לקרמיקה, אם את רוצה לצבוע כלי קרמיקה שכבר עברו שריפה, את יכולה עם צבעי אקריליק ולצפות אותם בלק (מט או מבריק). אם מדובר בלוחות קרמיקה שמחפים קירות, אז אפשר עם צבע סופרלק או כל צבע אחר שהבסיס שלו הוא לא מים.(מניסיון של חברה שלי שעשתה את זה ויצא מקסים). בקשר לפורמיקה, טמבור יצאה עם מוצר שנקרא גלווקוט, זה חומר בסיס שחוסם את הפורמיקה. אחרי שהוא מתייבש את מורחת שתי שכבות של פוליאור - לגימור משי, או שתי שכבות של סופרלק פלוס - לגימור מבריק. כנראה יש גם צבעים מיובאים שעושים את אותה פעולה אבל: 1) אני לא מכירה אותם. 2) מעדיפה תוצרת כחול לבן (ולא על מנת לעשות פרסומת לחברה מסויימת). לדעתי עדיף לצבוע את הפורמייקה ולא להדביק טאפט משתי סיבות: 1) אני חובבת צביעה..... 2) נראה לי שטאפט פחות עמיד, במיוחד בשוליים. אז שיהיה לך בהצלחה, בתקופת השיפוצים.

ashlaya

New member
בהמשך להצעותכם

אז קודם כל תודה על התגובות המהירות
טוב אז אנחנו באמת הולכים לשפץ בית אבל זה שיפוץ שאפשר להגיד שצריך להיות מהיר וזמני כי מדובר בדירה שקנינו אבל... אין לנו כוונה לעבור אליה בנתיים והמטבח שם זקוק לשיפוץ בהול כי אני בטוחה שכמו שאני לא הייתי נכנסת לגור ככה גם בהשכרה תהיה לנו בעיה המבטח הוא פורמיקה ירוקה אבל..ירוק לא כ"כ מוגד שזקוק דחוף לרענון או שינוי דרסטי והקרמיקה....היא מים בג´ משולבת עם פרחים ירוקים...אז אולי רק לנקות אותה ולשפץ את הארונות? יש לכם רעיונות???? אגב ..לגבי הצבעים שהצעתם לי כאן....בכל מקום וחנות ששאלתי טענו שהצבעים האלה לא יחזיקו מעמד... ואולי אם אנחנו היינו גרים שם אז לצבוע כל חצי שנה זה לא נורא בנתיים אבל כשנכנסים דיירים זרים זה בעייתי.... אשמח לשמוע את דעתכם... אגב ...שמעתי שאפשר לקנות יחידות מטבח בזול מפירוק מישהו יודע איך מוצאים ???? תודה

amonit

New member
שיפוץ להשכרה?

או שאני טועה? סוג זה של שיפוץ הוא שונה מעט משיפוץ למגורים, אני מניחה שלא תרצו להוציא תקציב רב, ותרצו עמידות לאורך זמן,,,, בעניין הפורמייקה העצות לצביעה שקיבלת הן העצות הטובות ביותר, לשייף, לצבוע בפריימר, ולצבוע בצבע הרצויי [סופר לק או פוליאור- על בסיס טרפנטין] , בקשר לקרמיקה לדעתי זה כבר סיפור אחר, גם צבעים המיועדים לכך כאשר הם לא שרופים בתנור, ונדרשים לעמוד בנקיונות המטבח והשיפשופים, הם אינם עמידים לאורך זמן,,,, אפשר למצוא פתרון יצירתי בצביעה חלקית- לא של כל המשטחים אלא של דוגמא אושל חלק מהאריחים. שאלה: יש סיכויי לראות צילום של המטבח? כך אולי אוכל לייעץ טוב יותר.

amonit

New member
דבר נוסף

חבל להשקיע "טלאים" של יחידות מטבח ולהתאמץ להתאימם לתנאי השטח,,, אולי עדיף להוריד קצת ממחיר השכירות וכשיגיע הזמן אז להשקיע...

מגבלות החשיבה - אחד הצרות של

אנשי מקצוע. ולא משנה, איזה מקצוע. שאילה ראשונה שלי היתה, מה המטרה? כל דבר, באור המטרה נכון. הרבה מאוד דברים לא היו עושים בעולם, אם לא היו מפעילים את הדמיון, ולא היו שואלים את עצמם: למה? אני, בגילי המתקדם, כל פעם שואלת מחדש את השאילה, ולא מתיחסת לדברים, כמובן מאליו. יותר קל לחזור על דברים מוכרים, אבל זה נורא משעמם! בין שתי דרכים, תמיד בוחרת בלא ידוע... אני יודעת, התרחקתי מהבעיה שלך, ותסלחי לי, שלקחתי אותך לפילוסופית חיים. קורה לי לפעמים... כמובן, לא הייתי ממליצה להשתמש בפתרון שהצעתי, אם הייה מדובר בשימוש, לאורך זמן. כמו שכתבתי, אצלי 5 שנים הייה סופרקריל על הרצפה !, ולא מפני שחושבת, אין יותר טוב מזה, אלא, בזמן, שנגמר לי הכסף לשיפוץ, וידעתי, שזה זמני, השתמשתי בדבר, שאף יועץ צבע לא הייה ממליץ, כאילו זה לא מקובל.( דרך אגב את הרצפה שתפתי עם סוג כלשהו של ווקס, שמדללים במים, אבל זה לא חשוב בשבילך.) נשאר 5 שנים, מפני, שהמקום הייה שכור, והשיפוץ, שעשיתי, "הבטיח", שבסיום החוזה, יעיפו אותי(שילמתי 150$ ,ואחרי קיבלו 500$ ). דבר אחר, אם ארונות המטבח רכובים, בזה, לא יעזור שום צבע...

ashlaya

New member
מסכימה שחשובה המטרה!

אכן הבנתי ממך שחזוב לציין אותה... אז כנראה שנוותר על הצביעה...לא הארונות לא רקובים רק בצבע מזעזע ועתיק אז כנראה שעבור השכרה נשאיר ככה אלה אם כן נמצא ארונות לאחר פירוק במחיק סביר... תודה...

למעלה