שאילתי - למה את רוצה לצבוע את ..
הקרמיקה, ופורמאיקה? אם את גרה בדירה שכורה, או קנית דירה, לא במצב מאה אחוז, ואין טעם, או כרגע אין לך אפשרות בשיפוץ רציני? כי, אם, בערך זאות הסיבה, אז יש לי פתרון קל - זול, בשבילך. בזמנו, שהגעתי לארץ, את דירה במעון עולים, צבעתי בעצמי, כלל הכול! הכל הייה כזה לבן-בז´ מלוכלך-מגעיל. על הרצפה הייה טרזו ירוק בקבוק. קניתי סופרלק לניר זכוכית... התחלתי בדלתות, שעם ניקוי קל של ניר זכוכית עדין, לאחר ניקוי האבק, צבעתי לירוק בקבוק, כמו הרצפה. על הקירות עברתי עם פוליסיד לבן. עד כאן, זה כלום. באו דלתות הפורמיקה של המטבח. כאן כבר השתמשתי בניר זכוכית עבה יותר, בהתחלה, עדינה, בהמשך, ניקוי אבק ועל כל הדלתות ציירתי פס אלקסוני, כ 30 ס"מ רוחב, את זה צבעתי בירוק המוכר, את השאר בלבן. שחכתי להגיד, שצבע הפורמיקה הייה מזעזעה, בגוון שילשול אינטנסיבי, שפשוט לא יכולתי לבשל שם כלום, כל כך הפריעה. קרמיקה: אם עצלך לבן, אבל עם עבש, מלוכלך? אז קודם אקונומיקה, בכמות רצינית, לעבור כל פינה (עם מיגון נשמתי !), להשאיר כשעה, שעתיים, עם אוורור, אבל את אל תיהיה שם! אחר כך להוריד מכל מקום עם טוש מים חמים מאוד, לנגב את המיים, ולייבש , אפילו עם תנור חימום, שבשום מקום לא ישאר רטיבות. לצבוע את הקירות בכל צבע קיר שאת רוצה (לא לבן) ואפשר לקנות דיוגמאות מיועדות לקרמיקה, בחנות נישה למשל, בשיינקין. אם הרקמיקה, עם דוגמאות לא סימפטיות, אז יש שתי דרגות. אחד, שאפשר ליסבול, אבל צריך לקחת את הדומיננתיות שלה: תבחרי צבע בתוך דוגמאות הקרמיקה, שלא נמצע בכמות גדולה (לא שולט), ותצבעי את הקירות, את התקרה בגוון הזה. מיד משתנה האווירה בתוך החדר. ובסוף, שאין דרך אחרת, לצבוע את הקרמיקה: תבחרי גוון לתיקרה (לא לבן) ותבחרי אחד או יותר, לקרמיקה. סוג הצבע, לא תאמיני, סופרקריל! על הקרמיקה, פעולה הידוע, ניר זכוכית, כמו אצל הפורמיקה, ניקוי אבק, לייבש, ולצבוע! בסופרקריל, הדבר טוב, שתמיד אפשר לתקן, אין דחית הגוון בזמן. תשמרי קצת מהגוונים, או תרשמי את המספר שלהם, ואם קצת יורד, תיתקני את הקתם. אם, עצלי, במשרד הראשון שלי הייה טוב 5 שנים על הריצפה(!), עם תיקונים של פעם בחצי שנה, אין לי ספק, שירזיק מעמד, גם על הקרמיקה, כמה שנים. כל העיניין, שאפשר לעשות דברים, גם לתקופה קצרה, ולא לסבול חלל, שמגעיל אותך, בכל רגע! גברים לא מבינים את זה, אין להם דמיון מספיק פרוע... טוב, אני פמיניסטית, שלא מפספסת שום אפשרות, קצת לרדת על הגברים, אל תיקחו ברצינות!